Lingua è cultura corsa
 
AccueilAccueil  FAQFAQ  RechercherRechercher  MembresMembres  GroupesGroupes  S'enregistrerS'enregistrer  ConnexionConnexion  

Partagez | 
 

 Carne

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas 
Aller à la page : Précédent  1, 2
AuteurMessage
Maria

avatar

Messages : 1235
Date d'inscription : 28/02/2012
Localisation : quassù

MessageSujet: Re: Carne    Sam 21 Jan - 22:08

SERRA a écrit:
Sperenza a écrit:
Ma dimmi appena ùn cunfondi micca cun una certa Cosima, cucinara famosa ? clown

Eppo ind’è me u cibbu hè veganu…avà s’ella vi piace a minestra di lentichje cun u tofu. salutu

A vinaccia, tocca à i invitati à purtàlla ! jocolor

What else ? lingua

eo  ti  vulia  portà  un  pezzu di  prisuttu  vecchju porcu  ma   postu  chi tu  si  vegana Rolling Eyes  , un  ti  feraghju  micca  st'affrontu dunque per  un  fà  u  screanzatu arricheraghju un  pacchettu  di  canistrelli  per  u  dessert  .  u  vinu  u purterà  Circione  ch'in  Balagna  u  facenu  bonu  (u  clos  Culombu un  mi  dispiacerebbe  micca.. geek )

è Lùlù purterà un pugnu di nucellule di Cervioni...simu intesi. surrisu
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur http://isulana.blogspot.com
Maria

avatar

Messages : 1235
Date d'inscription : 28/02/2012
Localisation : quassù

MessageSujet: Re: Carne    Sam 21 Jan - 22:15

Per tene cumpagnia à "quella bona minestra" eccu a suppa paisana vignalaccia preparata da Madama Terrighi, cun legumi di l'ortu.



State à sente à Jéromine è ascultate bè ciò ch'ella dice à a fine di u riportu. Wink
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur http://isulana.blogspot.com
Lùlù

avatar

Messages : 768
Date d'inscription : 04/11/2012

MessageSujet: re carne   Lun 23 Jan - 13:17

Sperenza a écrit:
Per tene cumpagnia à "quella bona minestra" eccu a suppa paisana vignalaccia preparata da Madama Terrighi, cun legumi di l'ortu.



State à sente à Jéromine è ascultate bè ciò ch'ella dice à a fine di u riportu. Wink

re Carne ..a SUPPA ..?....Corsa in francese ? ?

sia LINGUA o CUCINA.. si face.. à a stretta :
'ciò ch'ella dice à a fine di u riportu.' ..."CIÒ CH'ELLA DICE à l'ULTIMU "
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
Circione

avatar

Messages : 2189
Date d'inscription : 27/02/2012

MessageSujet: Re: Carne    Mer 25 Jan - 8:06

U  "saucisson à l'ail" inde a suppa paisana?  Hè  a prima volta ch'e a vecu  stunatu ùn  sapia mancu  ch'ellu esistia in Corsica. Dumandaremu à Serra di faccine dui!

_________________
Spunsurizatu  da l'UNESCO
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
Maria

avatar

Messages : 1235
Date d'inscription : 28/02/2012
Localisation : quassù

MessageSujet: Re: Carne    Mer 25 Jan - 15:30

Manere di preparà a suppa, ci n’hè tant’è più. Ognunu a soia. Quì, cum’ella a ci spiega a nostra cucinara, si tratta d’una sosula propiu vignalaccia…cun legumi, salame è u famosu « saucisson à l’ail ».  scratch

Fattu in Corsica o in altrò.  silenziu
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur http://isulana.blogspot.com
SERRA

avatar

Messages : 981
Date d'inscription : 25/02/2012

MessageSujet: Re: Carne    Jeu 2 Fév - 21:30

Circione a écrit:
U  "saucisson à l'ail" inde a suppa paisana?  Hè  a prima volta ch'e a vecu  stunatu ùn  sapia mancu  ch'ellu esistia in Corsica. Dumandaremu à Serra di faccine dui!

se  vo  mi  fate  una  cumanda  gruppata  he  capita  ch'o  feraghju  un prezzu  à i  foristi   porcu
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
Maria

avatar

Messages : 1235
Date d'inscription : 28/02/2012
Localisation : quassù

MessageSujet: Re: Carne    Sam 4 Fév - 8:38

Ùn si parla chè di solli !rambo

Hè vera chì Rigalinu hè mortu... santa Rolling Eyes
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur http://isulana.blogspot.com
Circione

avatar

Messages : 2189
Date d'inscription : 27/02/2012

MessageSujet: Re: Carne    Mer 8 Fév - 19:12

ma si  face  in  Corsica  o  innò?
na a sà nimu?
scratch

_________________
Spunsurizatu  da l'UNESCO
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
SERRA

avatar

Messages : 981
Date d'inscription : 25/02/2012

MessageSujet: Re: Carne    Lun 20 Fév - 21:34

Circione a écrit:
ma si  face  in  Corsica  o  innò?
na a sà nimu?
scratch

aiò  o  Circiò  a  salciccia  cun  l'agliu  si  face  in  parecchji  lochi  in  corsica  ,  ancu in  paesi  vicinu qui (moita  ,  chjatra..)  infatti  ci  mettenu solu  u  suchju di  l'agliu  spremutu .  eo  ci tengu  pocu  
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
SERRA

avatar

Messages : 981
Date d'inscription : 25/02/2012

MessageSujet: Re: Carne    Lun 20 Fév - 21:37

Sperenza a écrit:
Ùn si parla chè di solli !rambo

Hè vera chì Rigalinu hè mortu... santa Rolling Eyes

Natale un vene che una volta l'annu Rolling Eyes ... ma soca tu devi rigalà i to pustimi risa
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
Contenu sponsorisé




MessageSujet: Re: Carne    

Revenir en haut Aller en bas
 
Carne
Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Revenir en haut 
Page 2 sur 2Aller à la page : Précédent  1, 2
 Sujets similaires
-
» Chili con carne
» chili con carne
» le chili con carne
» chili Con carne au Massalé
» Chili con carne

Permission de ce forum:Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum
ISULA :: Per isse sponde è da mare in là... :: Cucina-
Sauter vers: