Lingua è cultura corsa
 
AccueilAccueil  FAQFAQ  RechercherRechercher  MembresMembres  GroupesGroupes  S'enregistrerS'enregistrer  ConnexionConnexion  

Partagez | 
 

 Frutti

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas 
Aller à la page : 1, 2  Suivant
AuteurMessage
Sumenta

avatar

Messages : 2050
Date d'inscription : 25/02/2012

MessageSujet: Frutti    Lun 10 Déc - 17:49

Torta à u limone


postu chì ghjè a stagione di i limoni è chì cumincemu à avè ne in l'ortu vi mettu una sosula chì mi piace assai.


Pasta:
- 200 g di farina
- 60 g di butiru
- 50 g di zuccheru
- 1 ovu
- appena di sale


mischjate tuttu è mettite in una forma per e torte
coce à biancu 15 minuti


crema à u limone

- 4 ove
- 200 g di zuccheru
- 100 g di butiru
- u suchju di dui limoni (è ancu u zeste (a buchja?)s'ellu vi piace un gustu appena più forte)

battite l'ove, aghjustate u restu di l'ingredienti.
lascià coce à focu dolce omancu 10 minuti



meringa taliana

- a chjara di 3 ove
- 180 g di zuccheru
- 10 cl d'acqua


quantità cù a chjara di 2 ove (abbastanu per una torta)

- 130 g di zuccheru
- 45 g d(acqua)
- un termometru sonda (temperatura trà 105 è 118 °c)


batte e chjare assai ferme.
fà un sciroppu cù l'acqua è u zuccheru. quandu omu ùn hà micca un termometru di cucina (l'altri ùn ghjovanu micca in stu casu rambo ) ci vole à tastà u sciroppu ogni tantu lampendu una goccia nentr'à l'acqua freta. quandu a goccia fala in fondu è diventa piatta hè prontu u sciroppu.
mischjà e chjare ferme cù u sciroppu messu pianu pianu.

mette a crema è a meringa. passà a torta sottu à u grillu à pocu pressu 5 minuti (t. 2)


senza a meringa taliana







nanzu di coce




dopu cotta







Dernière édition par petra alta le Mar 19 Mar - 18:18, édité 2 fois
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
Ruclinonu Solechjari

avatar

Messages : 518
Date d'inscription : 27/02/2012
Localisation : Casinca

MessageSujet: Re: Frutti    Lun 10 Déc - 18:00

Sta sera, aghju da truvà una scusa per vene à manghjà ind'è tè o Petra.
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur http://appuntamentu-corsu.forums-actifs.net
SERRA

avatar

Messages : 981
Date d'inscription : 25/02/2012

MessageSujet: Re: Frutti    Lun 10 Déc - 21:16

Ruclinonu Solechjari a écrit:
Sta sera, aghju da truvà una scusa per vene à manghjà ind'è tè o Petra.

un so che nov'ore e quartu , mi so à tempu à ghjunghje dinò eo per u dessert .. o Ruclì lasciamin'appena per piacè rambo
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
Circione

avatar

Messages : 2189
Date d'inscription : 27/02/2012

MessageSujet: Re: Frutti    Lun 10 Déc - 22:14






evviva evviva evviva

O Bonnemine risa , lasciamine un pezzu ancu à mè...

_________________
Spunsurizatu  da l'UNESCO
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
Sumenta

avatar

Messages : 2050
Date d'inscription : 25/02/2012

MessageSujet: Re: Frutti    Mar 11 Déc - 14:34

a sai ciò ch'ella ti dice Bonemine? lingua

cari rucli è ghjallochju, per disgrazia vi devu amparà chì a nostra amica à u limone si n'hè andata in u paradisu di e torte. RIP...
tristu
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
Erbaghju

avatar

Messages : 466
Date d'inscription : 29/02/2012

MessageSujet: Re: Frutti    Mar 11 Déc - 14:41

petra alta a écrit:



L'aghju vista listessa l'altru ghjornu ind'è Thiriet felice
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur http://erbaghju.unblog.fr/
Sumenta

avatar

Messages : 2050
Date d'inscription : 25/02/2012

MessageSujet: Re: Frutti    Mar 11 Déc - 19:12

Erbaghju a écrit:


L'aghju vista listessa l'altru ghjornu ind'è Thiriet felice

Innò era ind'è Picard lingua
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
Sumenta

avatar

Messages : 2050
Date d'inscription : 25/02/2012

MessageSujet: Re: Frutti    Mer 2 Jan - 14:01

una nuvella sosula di Bonemine lingua


u nucciulatu ghjacciatu
(nougat glacé)


per 6 persone (o una chì manghja assai geek ):

- 3 ove
- 40 cl di crema fresca
- 120 g di zuccheru
- 100 g di mele (eiu aghju sceltu un mele di machja, propiu bonu, fattu ind'è mè da Marcu Tedeschi)
- 150 g d'amandule
- pistachji, frutti cunfitti, frutti freschi o congelati (aghju sceltu rubi sta volta)...sicondu u vostru gustu


fate rivene l'amandule cù una parte di u zuccheru in un padellu. mischjate è lasciate caramelizà.

staccate u torlu di u chjaru per e 3 ove.
fate scaldà u mele.

"staffilate" i chjari in neve, aghjustate u mele caldu.
aghjusta ciò chì resta di zuccheru à i torli è "staffilate"

incurpurate i chjari.


fate una "chantilly" è aghjustate la à a prima preparazione.
aghjustate l'amandule caramelizate in pezzi, i frutti tagliati è mischjate tuttu.

mettite a preparazione in una forma (à cake)(cù un filmu alimentariu in fondu per staccà lu megliu)è dopu 12 ore à cungelà.



cù i rubi ch'avia in più aghju fattu un "coulis": rubi, appena d'acqua, limone è zuccheru







Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
Maria

avatar

Messages : 1235
Date d'inscription : 28/02/2012
Localisation : quassù

MessageSujet: Re: Frutti    Mer 2 Jan - 20:29

Aghju cuminciatu u mo regime. confusu È tù mi metti stu nucciulatu sott'à l'ochji... lacrime
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur http://isulana.blogspot.com
Sumenta

avatar

Messages : 2050
Date d'inscription : 25/02/2012

MessageSujet: Re: Frutti    Mer 2 Jan - 21:07

Sperenza a écrit:
Aghju cuminciatu u mo regime. confusu È tù mi metti stu nucciulatu sott'à l'ochji... lacrime

ai cuminciatu un chè?
ci vole assai curagiu per mette si à u regime ma per tene lu ci vole ancu à pensà ogni tantu à fà si piacè Wink
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
Maria

avatar

Messages : 1235
Date d'inscription : 28/02/2012
Localisation : quassù

MessageSujet: Re: Frutti    Ven 4 Jan - 12:22

Sempre di bon cunsigliu sta Petra... ditone felice
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur http://isulana.blogspot.com
Sumenta

avatar

Messages : 2050
Date d'inscription : 25/02/2012

MessageSujet: Re: Frutti    Dim 6 Jan - 10:44

Sperenza a écrit:
Sempre di bon cunsigliu sta Petra... ditone felice

sempre ossessa da a manghjusca Petra palidu imbarazzatu
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
Rappallinu

avatar

Messages : 437
Date d'inscription : 25/02/2012

MessageSujet: Tarta Amandulina...   Lun 1 Avr - 18:50

Tarta Pere amanduline


Apparechju : 100 g di zuccaru, 125 g d'amandula in polvara, 100 g di butiru, 1 cuchjara di Rhum, 3 ove battute (duie ponu bastà, si face un pocu à ochj'à vista)

Pasta : 125 g di butiru ammullitu imbulighjatu cù 125 g di zuccaru, un ovu battutu, 250 g di farina è una pizzicata di sale

Inquant'à u tempu per coce sbrugliatevi cù u vostru fornu (u meiu hè longu) (parlu di u fornu mansa di scrianzati elephant )

È eccu l'animale :













Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
CazzuMarinu

avatar

Messages : 24
Date d'inscription : 31/03/2013

MessageSujet: Re: Frutti    Lun 1 Avr - 21:30

paura
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur http://www.ucazzumarinu.wordpress.com
Rappallinu

avatar

Messages : 437
Date d'inscription : 25/02/2012

MessageSujet: Re: Frutti    Lun 1 Avr - 21:34

CazzuMarinu a écrit:
paura


Chjodi puru a bocca a tarta hè lecca à st'ora quì... risa
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
u ghjudice

avatar

Messages : 200
Date d'inscription : 26/02/2012

MessageSujet: Re: Frutti    Lun 1 Avr - 21:55

Tittolu a écrit:
CazzuMarinu a écrit:
paura


Chjodi puru a bocca a tarta hè lecca à st'ora quì... risa

Chì manghja solu, crepa solu
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
Rappallinu

avatar

Messages : 437
Date d'inscription : 25/02/2012

MessageSujet: Re: Frutti    Lun 1 Avr - 21:57

u ghjudice a écrit:
Tittolu a écrit:
CazzuMarinu a écrit:
paura


Chjodi puru a bocca a tarta hè lecca à st'ora quì... risa

Chì manghja solu, crepa solu


Chì magna in quattru ferma sgualtru... lingua
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
u ghjudice

avatar

Messages : 200
Date d'inscription : 26/02/2012

MessageSujet: Re: Frutti    Lun 1 Avr - 22:00

Tittolu a écrit:
u ghjudice a écrit:
Tittolu a écrit:
CazzuMarinu a écrit:
paura


Chjodi puru a bocca a tarta hè lecca à st'ora quì... risa

Chì manghja solu, crepa solu


Chì magna in quattru ferma sgualtru... lingua

Purtantu ùn sì micca capicursinu suspettu
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
Rappallinu

avatar

Messages : 437
Date d'inscription : 25/02/2012

MessageSujet: Re: Frutti    Lun 1 Avr - 22:02

u ghjudice a écrit:
Tittolu a écrit:
u ghjudice a écrit:
Tittolu a écrit:
CazzuMarinu a écrit:
paura


Chjodi puru a bocca a tarta hè lecca à st'ora quì... risa

Chì manghja solu, crepa solu


Chì magna in quattru ferma sgualtru... lingua

Purtantu ùn sì micca capicursinu suspettu


Iscia ! Diu ne vardi... A mi prechi bona tù è eiu chì vulia fatti tastà a mio tarta risa
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
u ghjudice

avatar

Messages : 200
Date d'inscription : 26/02/2012

MessageSujet: Re: Frutti    Lun 1 Avr - 22:06

Tittolu a écrit:
u ghjudice a écrit:
Tittolu a écrit:
u ghjudice a écrit:
Tittolu a écrit:
CazzuMarinu a écrit:
paura


Chjodi puru a bocca a tarta hè lecca à st'ora quì... risa

Chì manghja solu, crepa solu


Chì magna in quattru ferma sgualtru... lingua

Purtantu ùn sì micca capicursinu suspettu


Iscia ! Diu ne vardi... A mi prechi bona tù è eiu chì vulia fatti tastà a mio tarta risa


Laca corre, sò à u regime...
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
Rappallinu

avatar

Messages : 437
Date d'inscription : 25/02/2012

MessageSujet: Re: Frutti    Lun 1 Avr - 22:12

u ghjudice a écrit:
Tittolu a écrit:
u ghjudice a écrit:
Tittolu a écrit:
u ghjudice a écrit:
Tittolu a écrit:
CazzuMarinu a écrit:
paura


Chjodi puru a bocca a tarta hè lecca à st'ora quì... risa

Chì manghja solu, crepa solu


Chì magna in quattru ferma sgualtru... lingua

Purtantu ùn sì micca capicursinu suspettu


Iscia ! Diu ne vardi... A mi prechi bona tù è eiu chì vulia fatti tastà a mio tarta risa


Laca corre, sò à u regime...

Avà a socu, i corsi sò tutti morti in Ponte Novu... paura
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
u ghjudice

avatar

Messages : 200
Date d'inscription : 26/02/2012

MessageSujet: Re: Frutti    Lun 1 Avr - 22:30

I corsi ùn a sò, ma a mo panza hà da more ch'ella sia in Ponte Novu o in altrò....
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
Maria

avatar

Messages : 1235
Date d'inscription : 28/02/2012
Localisation : quassù

MessageSujet: Re: Frutti    Mar 2 Avr - 17:25

Tittolu a écrit:
Tarta Pere amanduline




Inquant'à u tempu per coce sbrugliatevi cù u vostru fornu...


Quandu facciu a mo torta à l'ananassi a mettu in u fornu (dighjà scaldatu) à 200°C una vintina di minuti. salutu2

Chì varietà di pere ai messu ?
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur http://isulana.blogspot.com
Circione

avatar

Messages : 2189
Date d'inscription : 27/02/2012

MessageSujet: Re: Frutti    Mar 2 Avr - 17:37

Sperenza a écrit:

Chì varietà di pere ai messu ?

à vedele cusì diciaria pere "santu Mamet"...

capisci Tittolu in stu mumentu sbuchja castagne da a mane à a sera allora e pere...

risa

_________________
Spunsurizatu  da l'UNESCO
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
Maria

avatar

Messages : 1235
Date d'inscription : 28/02/2012
Localisation : quassù

MessageSujet: Re: Frutti    Mar 2 Avr - 17:45

Sò cum'è i mo ananassi allora, cumprati tagliati à fette... risa
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur http://isulana.blogspot.com
Contenu sponsorisé




MessageSujet: Re: Frutti    

Revenir en haut Aller en bas
 
Frutti
Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Revenir en haut 
Page 1 sur 2Aller à la page : 1, 2  Suivant
 Sujets similaires
-
» Frutti di Mare - par muhani ( tip top )
» Tutti Frutti
» gâteau tutti-frutti
» tutti frutti ou multi fruits
» TUTTI QUANTI

Permission de ce forum:Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum
ISULA :: Per isse sponde è da mare in là... :: Cucina-
Sauter vers: