Lingua è cultura corsa
 
AccueilAccueil  FAQFAQ  RechercherRechercher  MembresMembres  GroupesGroupes  S'enregistrerS'enregistrer  ConnexionConnexion  

Partagez | 
 

 Legumi

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas 
AuteurMessage
Sumenta

avatar

Messages : 2050
Date d'inscription : 25/02/2012

MessageSujet: Legumi    Lun 11 Fév - 14:14

Postu chì ghjè a stagione di e bietule è i porri salvatichi, di i nattarebuli dinù eccu una sosula à fà in quattru è trè sette


Torta cù l'arbe




- 300 g di pasta "brisée" compra o fatta
- 2 c à s d'oliu d'aliva
- bietule è porri salvatichi in quantità (ùn vi possu dì quantu, fate à ochju imbarazzatu )
- 2 cipolle + 1 c à c di zuccheru
- 3 ove
- 15 cl di crema fresca liquida (è appena di latte s'avete bisognu di cumplettà)
- sale è pevaru



Mettite a pasta nentru à una forma per e torte.

Fate sbianculà e bietule in l'acqua bullente salita, sguttate è mettite da cantu.
Fate scaldà l'oliu d'aliva in una frissoghja è lasciate caramelizà e cipolle tagliate i pezzi cù u zuccheru

Mischjate l'ove cù sale è pevaru, aghjusta a crema è appena di latte sicondu a taglia di a forma

Quandu e cipolle sò culurite aghjustate e bietule tagliate in pezzi. Fate rivene qualchì minutu.
Mettite sta priparazione nant'à a pasta in a forma

Versate nantu u mischju ove/ crema.

Coce à pocu pressu 25 minuti à 180° C.









Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
Circione

avatar

Messages : 2187
Date d'inscription : 27/02/2012

MessageSujet: Re: Legumi    Lun 11 Fév - 15:10

bella!!! ditone


Eiu a pasta a facciu incù l'oliu d'aliva
(pè a pizza dinù mettu l'oliu d'aliva)

mettu solu i legumi, qualchì volta ci mettu ancu appena di zucchinu

è ùn mettu nè ove nè crema fresca, copru d'emmental nustrale è basta.




què in intrata, dopu lintichjine è ficatellu...

casgiu vechju, cunfitura di fichi è noce

un bellu fiadone

chì face:

ghjetule, cipolla, porri, zucchini, lintichjine, fichi, noce (u limone di u fiadone) ...

emu largamente i nostri 5 frutti è legumi à ghjornu
risa

_________________
Spunsurizatu  da l'UNESCO
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
Sumenta

avatar

Messages : 2050
Date d'inscription : 25/02/2012

MessageSujet: Re: Legumi    Lun 11 Fév - 15:28

@Circione a écrit:

è ùn mettu nè ove nè crema fresca, copru d'emmental nustrale è basta.

risa


prova dinù cù appena di reblochon niulincu o di munster alisgianincu Rolling Eyes
pumate
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
Rappallinu

avatar

Messages : 437
Date d'inscription : 25/02/2012

MessageSujet: Re: Legumi    Lun 11 Fév - 18:33

@Circione a écrit:
bella!!! ditone


Eiu a pasta a facciu incù l'oliu d'aliva
(pè a pizza dinù mettu l'oliu d'aliva)

mettu solu i legumi, qualchì volta ci mettu ancu appena di zucchinu

è ùn mettu nè ove nè crema fresca, copru d'emmental nustrale è basta.




què in intrata, dopu lintichjine è ficatellu...

casgiu vechju, cunfitura di fichi è noce

un bellu fiadone

chì face:

ghjetule, cipolla, porri, zucchini, lintichjine, fichi, noce (u limone di u fiadone) ...

emu largamente i nostri 5 frutti è legumi à ghjornu
risa


Bella iè !!

Eiu, a pigliu, a tagliu à fette fine, e mi sciaccu sane sane è mi campu ! lingua
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
SERRA

avatar

Messages : 981
Date d'inscription : 25/02/2012

MessageSujet: Re: Legumi    Lun 11 Fév - 19:41

[quote="petra alta"][/b]






a so ch'o so u to idulu di poi un pezzu ma d'andà sinn'à comprà una caraffa à a mio effigia è troppu adorazione ... imbarazzatu

hai a cullezziò cumpletta (tazze , buccie cu a neve , sciarpia ,stringhi , etc ..) ? risa
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
Sumenta

avatar

Messages : 2050
Date d'inscription : 25/02/2012

MessageSujet: Re: Legumi    Lun 11 Fév - 19:52

u stringu nò lacrime
per cucinà mettu solu una piuma ... o a tenuta sana.Rolling Eyes palidu



Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
Rappallinu

avatar

Messages : 437
Date d'inscription : 25/02/2012

MessageSujet: Re: Legumi    Lun 11 Fév - 19:57

Anch'eiu t'avia in cucina sta sera o Ghjallò, ti stava caldettu è in bella cumpagnia...

Ma avà ùn fermanu cà e to osse... paura
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
SERRA

avatar

Messages : 981
Date d'inscription : 25/02/2012

MessageSujet: Re: Legumi    Lun 11 Fév - 21:07


un era micca eo nu a to pignatta , serà statu piuttostu su polastru carcu à ormone di Petra sumenta .. (ch'ellu un fusse statu ancu qualchi cavallu rumanu paura )


[/quote]

e po sappia chi per i so fans un idulu un po mai more (idem elvis presley e michael jackson suspettu )
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
Rappallinu

avatar

Messages : 437
Date d'inscription : 25/02/2012

MessageSujet: Re: Legumi    Lun 11 Fév - 21:35

Ghjallochju a écrit:

un era micca eo nu a to pignatta , serà statu piuttostu su polastru carcu à ormone di Petra sumenta .. (ch'ellu un fusse statu ancu qualchi cavallu rumanu paura )



e po sappia chi per i so fans un idulu un po mai more (idem elvis presley e michael jackson suspettu )[/quote]


Per i so fans sarà cum'è tù dici tù, ma a sumiglia pianta custì cù u mio pullastru credemi puru...

È sappia chì u cavallu in Corsica hè tabbù, caru è ste storie impussibule... (o pè cacciami torna un puntu Cool )
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
Sumenta

avatar

Messages : 2050
Date d'inscription : 25/02/2012

MessageSujet: Re: Legumi    Lun 11 Fév - 21:44

Tittolu a écrit:


È sappia chì u cavallu in Corsica hè tabbù, caru è ste storie impussibule... (o pè cacciami torna un puntu Cool )


iè...quandu averaghju capitu paura
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
Rappallinu

avatar

Messages : 437
Date d'inscription : 25/02/2012

MessageSujet: Re: Legumi    Lun 11 Fév - 21:49

petra alta a écrit:
Tittolu a écrit:


È sappia chì u cavallu in Corsica hè tabbù, caru è ste storie impussibule... (o pè cacciami torna un puntu Cool )


iè...quandu averaghju capitu paura


Avete trè ghjorni per sciogle 'ssu misteru misteriosu croce
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
Sumenta

avatar

Messages : 2050
Date d'inscription : 25/02/2012

MessageSujet: Re: Legumi    Lun 11 Fév - 22:04

[quote="Tittolu"]
petra alta a écrit:
Tittolu a écrit:


È sappia chì u cavallu in Corsica hè tabbù, caru è ste storie impussibule... (o pè cacciami torna un puntu Cool )



cù questa quì possu rimette u to cuntore à 0 rambo
lasciemu riflette un pocu ghjallochju...hà da truvà la subitu ellu chì fate propiu u coppiu
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
Circione

avatar

Messages : 2187
Date d'inscription : 27/02/2012

MessageSujet: Re: Legumi    Lun 11 Fév - 22:11

u cavallu hè tabbù? dà pè ste cacciate punti di macagna hè propiu un scandalu

_________________
Spunsurizatu  da l'UNESCO
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
Sumenta

avatar

Messages : 2050
Date d'inscription : 25/02/2012

MessageSujet: Re: Legumi    Lun 11 Fév - 22:13

quandu pensu chì à l'origine sta pagina era una sosula lacrime
mansa di rambo scemu scemu Idea bounce beie albino rendeer colpu rambo
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
SERRA

avatar

Messages : 981
Date d'inscription : 25/02/2012

MessageSujet: Re: Legumi    Lun 11 Fév - 22:41

petra alta a écrit:


lasciemu riflette un pocu ghjallochju...hà da truvà la subitu ellu chì fate propiu u coppiu

Ghjollochju è sbrettu e un hà micca bisognu di riflette tre ore cume(cum'è) voi , è solu chi ellu (vulite vede chi di poi ch'ellu hà tutti sti fans si piglia per alain Delon pumate ) un hà micca tabù (ne cu i cavalli ne cun nunda d'altronde geek queen monkey king cunigliu alien ghjattu albino afro ....)
o pè perchè ch'o simu nu a rubrica "legumi" ? ci avereste da trasferì piuttostu in quella di e sosule "carne cruda" (tartaru o carpaccio)
perchè nu a sapie ancu ch'eramu un coppiu di farmacisti (assai) speziali core ?
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
Sumenta

avatar

Messages : 2050
Date d'inscription : 25/02/2012

MessageSujet: Re: Legumi    Lun 11 Fév - 22:59

Ghjallochju a écrit:


Ghjollochju è sbrettu e un hà micca bisognu di riflette tre ore cume(cum'è) voi , è solu chi ellu (vulite vede chi di poi ch'ellu hà tutti sti fans si piglia per alain Delon pumate )

mi pari tuttu alain deloin piuttostu suspettu


(iè a sò, hè vechja è cunnisciuta lacrime )
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
SERRA

avatar

Messages : 981
Date d'inscription : 25/02/2012

MessageSujet: Re: Legumi    Lun 11 Fév - 23:14

petra alta a écrit:


mi pari tuttu alain deloin piuttostu suspettu


(iè a sò, hè vechja è cunnisciuta lacrime )

petra sumenta : - un puntu lacrime
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
Maria

avatar

Messages : 1235
Date d'inscription : 28/02/2012
Localisation : quassù

MessageSujet: Re: Legumi    Lun 11 Fév - 23:15

petra alta a écrit:
quandu pensu chì à l'origine sta pagina era una sosula lacrime
mansa di rambo scemu scemu Idea bounce beie albino rendeer colpu rambo

À u m'avisu e bietule ùn eranu e sole erbe. lingua
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur http://isulana.blogspot.com
SERRA

avatar

Messages : 981
Date d'inscription : 25/02/2012

MessageSujet: Re: Legumi    Lun 11 Fév - 23:26

Sperenza a écrit:
petra alta a écrit:
quandu pensu chì à l'origine sta pagina era una sosula lacrime
mansa di rambo scemu scemu Idea bounce beie albino rendeer colpu rambo

À u m'avisu e bietule ùn eranu e sole erbe. lingua

una torta à a mocchetta (o à u gazon (maladettu satanassu )) ? scemu
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
Contenu sponsorisé




MessageSujet: Re: Legumi    

Revenir en haut Aller en bas
 
Legumi
Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Revenir en haut 
Page 1 sur 1

Permission de ce forum:Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum
ISULA :: Per isse sponde è da mare in là... :: Cucina-
Sauter vers: