Nu i mumenti più chieti Quand’ellu spunta l’albore L’estru di centu pueti Versu a muntagna corre Palesa i so sicreti È svela u so splundore
Sparghje u sole d’inguernu A so dilicata fiara È abbraccendu l’eternu Si disceta l’alta sarra Matrimoniu più serenu Di u celu è di a tarra
Stende i so primi ragi Intricciati di dulcezza È si stinzanu i largi Per godene a carezza O per sente i so basgi Calassi nant'à a cresta
Ci porghje a zilifrina Di Monte Cintu u fiatu Trave l’aria marzulina Sin’à Capu Tafunatu Mentre u sole camina Nu u celu spurgulatu
Ribombanu e tirzine Ch’elle cantanu e fate Inde e valle turchine È e punte innargintate Altiere cum’è regine Di neve incurunate
U sole chì si lamenta Quandu lu ghjornu finisce Per licinziassi lenta Purpurine e so strisce A muntagna s’addurmenta Annanata da e spisce
Sumenta
Sujet: Re: Vitalba Mar 28 Fév - 10:03
Parolle: Stéphane Ancey Musica: Toussaint Montera
Malaterra
Sò Gaià a turchina, sò u nulla è u tuttu Sò l'alburu di vita, a radica è u fruttu Tremu cù u to pientu, spartu a to prighera Sò l'arechja chì sente è a voce chì spera
Sò u vadu chì corre è a petra chì stà L'inguernu chì s'affacca è l'acellu chì và U ventu frà e fronde, a matina fritosa L'arte in ogni belleza, u sensu d'ogni cosa
Sò Gaia a turchina...fideghja mi 'ssu mare È 'ssi monti zuccati è 'sse fureste care Millenarii di vita m'aghju francu e strage Poi sè ghjuntu tù à rompe mi a pace
L'orisonte s'abbughja, l'aria si face piombu Da e cime affilate à u mio più prufondu Corre a malaterra, corre l'anticu frombu Di l'antica paura ch'e guarisca lu mondu
Chì in fondu di mè, nimu a vole crede U mio core hè di farru è di petre d'infernu È a mio storia hè vechja, inghjusta è senza fede Più c'à a storia umana chì si crede l'eternu
Sumenta
Sujet: Re: Vitalba Mar 28 Fév - 10:59
Parolle à musica: Jean Yves Acquaviva
L'isula sola
O quantu vuleria scrive chì a mio storia hè di pace Chì l’albori ch’aghju vistu si sò pisati sereni Ma à empie a mio mente sò centu mila e strage È di fiure sanguinose i mio ricordi sò pieni
Aghju vistu tantu volte u mio mondu piccià focu Per una croce, un spechju o per un palmu di terra Per una fede, un’idea, per u pusessu d’un locu L’omi move e battaglie, l’omi dà si à a Guerra
Eiu sò l’isula sola Locu di tanti sicreti Un’isulella di fola Musa di tanti pueti Sò un’isula sulella Mi chjamanu a più bella
Aghju vistu à l’orisonte ghjungne tanti battilloni È i sullati à millaie calpighjà e mio marine Aghju in core e vinice di ‘ssi tempi bughjiconi È piengu à fiumi pieni e mio pene senza fine
Da sempre sò stata eiu ogettu di ogni imbliglia Quella chì omu vulia cumprà, vende o cunquistà Quella stella ch’in lu celu di più c’à l’altre spampiglia È ch’ognunu vuleria di e so mani tuccà
Eiu sò l’isula sola Locu di tanti sicreti Un’isulella di fola Musa di tanti pueti Sò un’isula sulella Mi chjamanu a più bella
Ma vogliu sperà e crede in un dumane sfarente Sunnià di l’ore à vene cum’è di tant’allegrie Vede e so albe chjare è di pace splendurente Pisà si à l’infinita cum’è in le puesie
È vogliu dì à i mei, à i mio figlioli cari In un cantu di sperenza, in un’ardente prighera Di francà mi à l’ora mai di tanti ricordi amari È di tene caru à mè di più c’à a mio bandera
Eiu sò l’isula sola Locu di tanti sicreti Un’isulella di fola Musa di tanti pueti Sò un’isula sulella Mi chjamanu a più bella…
Ghjuvan Filici
Sujet: Re: Vitalba Mar 28 Fév - 11:45
Innò o Dolì, ghje' cantu solu quand'e' so cordu, ancu assà.
Sumenta
Sujet: Re: Vitalba Mer 29 Fév - 9:46
Parolle: Jean Yves Acquaviva Musica: Toussaint Montera
Mi ne vogu
Cù e sciume chì vanu à imbiancà l’orisonti Purtate da u mare peregrinu eternu Cù e neve chì stanu appese à i monti Carezze di silenziu rigalu di l’inguernu
Cù l’omu spiranzosu fighjendu a spirata Chì vene à risplende mezu à u timpurale Cù l’ansciu silenziosu di a chieta attrachjata Quandi a luna accende u più altu sciappale
Mi ne vocu à cantà e fureste di sole I chjassi di u sperà eppo l’eternità Eppo l'eternità
Cù l’acellu quassù in lu celu turchinu Duve và solu, solu un nulu andarice Cù u tempu dinù missageru divinu Chì tramanda l’idea d’un mondu più felice
Cù u ventu istrosu chì gira centu mondi Basgendu ogni sarra di e so dolce lapre Cù u fiume furiosu chì và mezu à e sponde È l’immensa dulcezza di u fiore chì s’apre
Mi ne vocu à cantà e fureste di sole I chjassi di u sperà eppo l’eternità Eppo l'eternità
Cù l’ochji illuminati da i ghjorni d’aprile Impastati d’amore è carchi d’asgiatezza Cù i cori infuriati da u sintimu suttile D’appartene à a tarra è à e so billezze
Cù l’omu incatenatu privu di stellaria À l’ora chì a notte stende u so reame Cù u sognu strappatu in cerca d’armunia Chì scianchighjendu và versu l’alba chì chjama
Sumenta
Sujet: Re: Vitalba Mer 29 Fév - 10:01
Parolle: Jean Yves Acquaviva Musica: Stéphane Ancey
Stirling bridge
U sole brusgia à l’orizonte À dolci raghji scalda e fronte In a campia u ventu voca È d’ogni silenziu si ghjoca Quassù à nant’à e culline U core pienu quasi à schiattà L’omi sò pronti à ghjungne à fine Da difende a so libertà Incù a forza immensa d’una mossa cumuna Per mughjà à l’inglese chì ‘ssa tarra ùn s’affuna È chì regnanu quì u sole cù a luna
U sole luce à u celente Pianu, pianu infrebba e mente In a campia u ventu voca È ogni silenziu s’alloca È a battaglia si scatena Si tomba per ùn esse tombu U farru contru à u farru mena Sin’à cunfonde voce è ribombu Incù a forza immensa d’una mossa cumuna Per mughjà à l’inglese chì ‘ssa tarra ùn s’affuna È chì regnanu quì u sole cù a luna
U sole more à l’orizonte Si piatta daretu à u monte U ventu alliscia a campia A nebbia s’hè fatta pisia Solu per rompe u silenziu È dà fiatu à a mio musa Cum’è un ultimu licenziu Si lagna una caramusa
Dumane un sole à l’orizonte Brusgiarà da scaldà e fronte In a campia assirinata Ci vucarà ogni vintata Diceranu voce é ribombu Adduniti à l’eternità Perchè tumbà o esse tombu Da difende a so libertà ?
Incù a forza immensa d’una mossa cumuna Per mughjà à l’inglese chì ‘ssa tarra ùn s’affuna È chì regnanu quì u sole cù a luna
À l'ombra di a custera Fiume Golu si lamenta Fiume Golu insunnulitu Chì ogni tantu si ramenta
Un orchestra di fucili Discitatu l'hà di novu Chì a polvera ragiona Da Niolu à Ponte Novu
Penetrendu e vallate Quandu l'ecu si sbucina Trimà face i monti sacri Quelli di Santa Regina
Prima face e verde ripe Di Rustinu è Riscamone È lu fiume fala in mare Tasanendu ogni pentone
Chere or'chì lotte tremende Scempierenu a Cursichella? Serà l'ultima angunia O serà l'alba nuvella?
Cirnu i to palatini O sò tombi o sò impiccati Ma per fà stu finimondu Soca sò rissuscitati
Cusì parla Fiume Golu C'ùn s'hè datu mai ragione È c'ùn alza ormai a voce C'à per fà st'implurazione
Parolle è musica: Jean Yves Acquaviva
Fiure di Palestina
Sottu à un celu spurgulatu À mezu à un alivetu Un agnellucciu hè natu È campa chietu, chietu
L'accarezza un zitellu È u cura un pastore In 'ssu locu cusì bellu A vita pare d'amore
Ancu u più finu fiore In sè piatta una spina A vita pare d'amore Ma piegne a Palestina
In un pratu verdicheghja L'arbicella di dumane È l'agnellu saltilleghja À l'asgiu di e lite umane
Sò cusì belli 'ssi lochi Quandu l'ora hè sirena Quandu sò spenti i fochi È appaciata a pena
Ancu u più finu fiore In sè piatta una spina A vita pare d'amore Ma piegne a Palestina
Sumenta
Sujet: Re: Vitalba Jeu 8 Mar - 9:41
Parolle: Jean Yves Acquaviva Musica: Toussaint Montera
Di mele è di sale
Sò e muse disposte À impristà mi rime È scrive e to loche è amintà à tè E to superbe coste L'altu di e to cime È tante e canzone chì ribombanu in mè
Canzone di statina Ligere è savurite Cum'è un fiume mossu à surgente piacè Canzone maltasgina Di sponde infreddulite È tant'altre stagione à invintà per tè
Stagione à l'appollu D'un eternu rinnovu Di culori è profumi chì a natura sà Dumani à l'affollu D'ogni sbilanciu novu Per esse sale o mele di u mondu da fà
U sale di 'ssu mare Prigiuneru o prigione Nidicale o cabbia d'un avvene à tesse U mele chì mi pare Esse in ogni ragione D'ùn dupità mai più di tutte e to prumesse
Prumesse di canzone È di muse disposte Per cantà e to loche è amintà à tè Vede à ogni stagione E to superbe coste Dà si à 'sse puesie chì dormenu in mè
sò
Sujet: Re: Vitalba Sam 10 Mar - 21:55
bellissima...
Sumenta
Sujet: Re: Vitalba Dim 11 Mar - 12:25
In publicu...
Prigiuneru
Parolle è musica: Jean Yves Acquaviva
E mio cunfine sò Di petra è di farru intricciati È da induve stò Ùn vecu più i verdi prati Ma sunnieghju, iè sunnieghju è sunnieghju
E mio cunfine sò Di petra è di farri intricciati È da induve stò Ùn vecu più i verdi prati Ma quandu vene l'ora Di chjode l'ochji è sunnià Pigliu e strade d'oru Quelle accese di libertà
Chì ùn ci hè matre da parà U fiume di u sunnià È ùn ci hè marchjone à sarrà U ventu di u ricurdà
U mio sonnu hè di fole Ma i mio ghjorni sò di stizia Chì campu senza sole Prigiuneru di l'inghjustizia Ma quandu vene l'ora Di lascià a mente scappà Mi trovu torna fora Per e machje di libertà
Chì ùn ci hè matre da parà U fiume di u sunnià È ùn ci hè marchjone à sarrà U ventu di u ricurdà
Ùn sò s'è un dumane Torna per mè si pisarà S'è à e mio sulane Puderaghju torna avvintà Ma c'hà da vene l'ora D'apre l'ochji è di fidighjà E billezze di fora A vogliu torna imaginà
Parolle: Jean Yves Acquaviva Musica: Jean Yves Acquaviva/ Toussaint Montera
Duve sò
Duve sò pigliate l'ore di e rise zitelline Quandu per coglie e more ùn timiamu e spine Duve sò, duve sò 'ssi mumenti Duve sò, duve sò à i venti o spenti
Forse si ne sò andate cù u fiume di l'età Cù 'sse piene infuriate à l'eterna libertà Duve sò, duve sò 'ssi mumenti Duve sò, duve sò à i venti o spenti
Duve sò a niscentria è u so cumpagnu l'asgiu Oghje ferma a nustalgia è d'un ricordu u basgiu Duve sò, duve sò 'ssi mumenti Duve sò, duve sò à i venti o spenti
È quelle ardente battaglia da difende u castellu Fattu di tarra è di paglia di u mondu u più bellu Duve sò, duve sò 'ssi mumenti Duve sò, duve sò à i venti o spenti
È 'ssi chjarasgi pumposi quantu volte vindimiati I rivecu, diviziosi carchi à frutti inzuccarati Duve sò, duve sò 'ssi mumenti Duve sò, duve sò à i venti o spenti
Ma in fondu à u mio core l'aghju tinutu prisenti U profume di 'sse more è tutti quelli mumenti Sò in mè, sò in mè 'ssi mumenti Sò in mè, sò in mè à venti Sò in mè, sò in mè 'ssi mumenti, mai spenti...
Machja corsa inveranita Carc’à mazzuli muscanti Conta, conta o preferita Ch’eiu possa ripete in canti Sai chì, cum’è u mare è u ventu Capiscu lu to lamentu
È la machja tutta in fiore Cun alitu prufumatu Trà la gioia è lu dulore Cum’un dolce sirinatu À stu core chì mi trema Mi cunfidò stu puema
Veni quì pueta caru Frà ste più belle rambelle Mì, un lettu di murze paru À st’albitru in campanelle Posa. Tè ! T’ adumbreraghju Cù stu muchju rusulaghju
Tante vette aghju intricciatu Per mille coppie d’acelli, È i so nidi aghju curatu Per gode d’i so sturnelli Cun tè chì mi teni cara Voli ch’eiu mi mostri avara
Sò ghjunte duie pernice Caccianendu da l’amore Dicendu i nostri nemici A volpe è u cacciadore Ci danu riposu infidu Facci, o machja, u nostru nidu
Ma dinò, o chì sfurtuna In tristu preparativu Hè ghjuntu à u chjaru di luna Un esseracciu nucivu Cù la micidiaghja fiara Per brusgiammi à rughja para
O le mio muscante gemme Li mio tanti è più culori È voi quantu mi preme O canzone, aliti, amori Chì sarà a nostra risorsa Fiati di la machja corsa
Tù pueta chì mi senti Chì mi capisci è mi lodi Piegni, canta i mio lamenti Nanzu chì a manu s’approdi Prova à tuccà u core in pettu À quellu ch’ùn m’hà rispettu
Rappallinu
Sujet: Re: Vitalba Mar 17 Juil - 10:17
Eccu un tamantu piacè. Voce di zitelli da fà campà 'ssa lingua...
Rappallinu
Sujet: Re: Vitalba Mer 1 Aoû - 22:47
Manca a fine ma...
A CANZONA
S’o sapessi in duie rime caccià tutta a tristezza Di l’ore culor’vaghjime di e stonde di sulezza S’o sapessi a meludia chì cunsola d’ogni pena A funtana d’armunia chì scioglie d’ogni catena
Esse a voce, esse u cantu, esse u luciore tamantu Chì accende ogni vita Esse u nidu, esse u locu, esse a fiara, esse u focu Chì scalda l’alba infretulita
S’o sapessi in e mio rete pigliacci a puesia À e so strade sicrete attippacci una cria È ‘sse note vagabonde sposte à ogni fiumara S’o e sapessi asconde nentru à a mio ghitara
Esse a voce, esse u cantu esse u luciore tamantu Chì accende ogni vita Esse u nidu, esse u locu, esse a fiara, esse u focu Chì scalda l’alba infretulita
S’o sapessi imbulighjà in una stonda fatata ‘Ssi filari di sperà cù a musica incantata S’o sapessi tuttu què ne faria ‘ssa canzona Ch’à u prufondu di mè dapoi sempre risona
Esse a voce, esse u cantu Esse u luciore tamantu Chì accende ogni vita Esse u nidu, esse u locu, esse a fiara, esse u focu Chì scalda l’alba infretulita Esse u nidu, esse u locu, esse a fiara, esse u focu Chì scalda l’alba infretulita…
Sumenta
Sujet: Re: Vitalba Mer 1 Aoû - 23:44
Manca a fine??? Po! si veramente un cosu
Rappallinu
Sujet: Re: Vitalba Mer 5 Sep - 22:00
Un pocu di live...
Rappallinu
Sujet: Re: Vitalba Mer 5 Sep - 22:02
Torna un suppulellu...
Contenu sponsorisé
Sujet: Re: Vitalba
Vitalba