| Da Sant' Alesiu à San Cervone | |
|
+2Ruclinonu Solechjari zifranu 6 participants |
Auteur | Message |
---|
zifranu
| Sujet: Da Sant' Alesiu à San Cervone Mar 20 Mar - 18:21 | |
| | |
|
| |
Ruclinonu Solechjari
Messages : 518 Date d'inscription : 27/02/2012 Localisation : Casinca
| Sujet: Re: Da Sant' Alesiu à San Cervone Mar 20 Mar - 18:36 | |
| | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Da Sant' Alesiu à San Cervone Mer 21 Mar - 9:03 | |
| Ùn hè micca solu bellu, hè magnificu.
face vede chì a muntagna corsa ùn hè micca u spaziu vergine ch'elli pensanu certi, era tuttu suminatu à granu custì inde i tempi.
"Era una muntagna maiò, scarpillinata di parolle vechje Era una muntagna svirghjinata da l'amori antichi Era muntagna penetrata
(...)
Era una muntagna antica ingarmigliata di strade fatte È sempre a infurcatura sumiglia misurava u palmu listessu Muntagna strinta di ripe è larga di tarrenu Muntagna adatta à u ben fà "
" Ghj.Ghj. Franchi.
Hè dinù un locu impurtante per via di a festa di sant'Alesiu chì addunisce tutti i 17 di lugliu Rusinchi è Sermanacci.
http://www.repertorium.centreculturelvoce.org/details/messa-di-sant-alesiu.html | |
|
| |
montemaiò
Messages : 27 Date d'inscription : 06/03/2012 Localisation : montemaiò
| Sujet: Re: Da Sant' Alesiu à San Cervone Mer 21 Mar - 13:32 | |
| è ci hè dinu u 6 d'aostu mi pare i rusinchi collenu nant'à u san cervone | |
|
| |
di sfughjita
Messages : 124 Date d'inscription : 06/03/2012 Localisation : Bastia
| |
| |
Ruclinonu Solechjari
Messages : 518 Date d'inscription : 27/02/2012 Localisation : Casinca
| Sujet: Re: Da Sant' Alesiu à San Cervone Jeu 22 Mar - 10:17 | |
| U più chì mi surprende, aldilà di a bellezza di i lochi, hè di vede sti pozzi d'acqua, chì, s'o mi ramentu bè cio ch'aghju amparatu, i grandi lachi corsi ùn si trovanu micca tantu in u Boziu. | |
|
| |
DIRUSIU
| Sujet: Re: Da Sant' Alesiu à San Cervone Dim 25 Mar - 20:13 | |
| caru zifranu chi tu sie ringraziatu, so mi possu permette, e senza fà scarzu a i mio amichi (possu ancu di parenti) Buzinchi, a più parte di i to ritratti so stati pigliati indè a pieve di e Valle Rustie, chi al dilà di à capella di san alesiu, quandu omu piglia a tramuntana versu Rusiu, entre tandu indè a nostra pieve. In tantu aghju vistu chi parechji hanu scupertu lochi chi un so tantu cunisciuti, è so possu aghjustà qualcosa, dicèraghju a u nostru amicu, chi " u puzzale" di "Levina, un hè micca un lavu, hè una pozza annacquata dà duie funtane mà dinù dà una tuvalia giulogica. Eccu felicitazione pe sti ritratti colmi di passione spartuta a sai bè. So possu circhèraghju di fà un omagiu in "Prezzuna" o in l'acquale... anima | |
|
| |
zifranu
| Sujet: Re: Da Sant' Alesiu à San Cervone Lun 26 Mar - 17:04 | |
| Ti ringraziu o Dirusiu... quandu aghju scrittu "buzinca" mi sò dumandatu eppo aghju pinsatu chì, forse, era Boziu sin'à a bocca (duve c'è l'aghja), è Valle Rustie di l'astra parte... a saparaghju per a prossima volta, spergu di cullacci prestu, torna per fammi pardunà sciaccu un "panorama" da punente à livante pigliatu da e Creste di San Cervone. Ne prufittu per dumandatti s'è vo dite Cer vone o Cer bone (?) eccu : u panorama sanu (180°) Pianu Maiò è l'Ernella (mi pare) daretu c'è "a Traunata" (les "Aiguilles de Popolasca") : à manu manca, à u sicondu (o terzu) pianu, u puntucciu biancu mi pare Sant'Anghjulu, trà Omessa è Aiti... e muntagne ti Tenda in fondu... : San Petrone è e Caldane : eccu ! | |
|
| |
zifranu
| |
| |
zifranu
| Sujet: Re: Da Sant' Alesiu à San Cervone Lun 26 Mar - 17:10 | |
| - Ruclinonu Solechjari a écrit:
- U più chì mi surprende, aldilà di a bellezza di i lochi, hè di vede sti pozzi d'acqua, chì, s'o mi ramentu bè cio ch'aghju amparatu, i grandi lachi corsi ùn si trovanu micca tantu in u Boziu.
aghjustaraghju à sò ch'ell'hà dettu Dirusiu chì toccu u mese di lugliu acqua ùn ci n'hè più tantu... | |
|
| |
Contenu sponsorisé
| Sujet: Re: Da Sant' Alesiu à San Cervone | |
| |
|
| |
| Da Sant' Alesiu à San Cervone | |
|