Sta mane mi facciu u piacè di sparte e canzone di u gruppu di a mo ghjuventù chì tengu tantu caru Ci n'hè tantu à mette, aiutate mi puru
Guerrieri
P. Croce / M. Pesce
Centumila guerrieri anu francatu la bocca Tutti vestuti di lume cun trumbette è cù tamburi Facenu trimà la terra chì seranu l’auguri Centumila guerrieri anu francatu la bocca
Fissanu un puntu luntanu a vittoria chì s’avvicina U nemicu suffrerà stirperanu lu so locu Per dì quale hè u maestru diceranu cù lu focu Fissanu un puntu luntanu a vittoria chì s’avvicina
Ma daretu à l’armata l’ultimu hà passu stancu Carcu à sudore di sangue trascina la so miseria Luntanu dananz’à ellu ci hè la musica guerriera Ma daretu à l’armata l’ultimu hà passu stancu
U so cantu hè di silenziu è la so parolla hè muta Pensa à ciò chì ùn hè più per ùn sente ogni sassu Di’ssu caminu di croce chì oramai hè lu so chjassu U so cantu hè di silenziu è la so parolla hè muta
Ma sentite la mo voce sentite la mo canzona Per l’ultima Umanità è per l’ultimu sullatu Li so guai lu so sangue lu so passu trascinatu Ghjè per ellu ellu solu ch’eo cantu issa canzona
Dernière édition par petra alta le Ven 13 Avr - 10:56, édité 2 fois
Sumenta
Sujet: Re: Chjami Aghjalesi Ven 13 Avr - 10:45
Una maraviglia
Le Chemin des Dames
Dédé Nobili / P.F. Nasica
Vecu un pratu sott’ à lu sole È tanti panni tesi nantu Un acellu piglia u so volu È aghju u mio core frantu
Culà l’ochji spenti miola sunieghja Culà u mio estru corre è a fideghja Culà ci s’hè firmata amio vita
Vecu un pagliaghju fumichendu Compulu à l’ora di a munta È a mio mimoria s’accende Per un pizzacciu di pane untu
Culà Francesc’ Antone zappa l’ortu Culà vecu ballà e barche in portu Culà ci s’hè firmata a mio vita
Vecu una scola è un tavulone Sentu mughjà mille zitelli È di babbò tante canzone Mi danu u fretu à a pella
Dernière édition par petra alta le Ven 13 Avr - 10:53, édité 1 fois
Sumenta
Sujet: Re: Chjami Aghjalesi Ven 13 Avr - 10:47
L'Emiliana
P. Croce / F. Pesce
Cavalcheghju pè la pampa Incù pistola è fucile Facciu chjuccà lu staffile Cavalcheghju pè la pampa
Aghju centu cavalieri Cù le mustacce in battaglia Sò tutti omi di vaglia Aghju centu cavalieri
Per la lege sò banditu Ma la lege di li mei Hè quella ch’o facciu eiu Per la lege sò banditu
Quandi lu sole s’arrabbia U sumbreru chì mi campa Mi face casa in la pampa Quandi lu sole s’arrabbia
À la festa patrunale Dopu finita la messa Facciu ballà le prumesse À la festa patrunale
Annu passatu à la fiera Cumprai una mitragliosa Più ch’è lu ventu furiosa Annu passatu à la fiera
A sera à la prima stella Ci riscaldemu à le fiare Femu sunà le ghitare A sera à la prima stella
Ci fischemu la tecchila Per lu restu di la notte E turtigliasse sò cotte Ci fischemu la tecchila
Quì finisce la canzona Cumpagneri è paisani Di Zappatta Emilianu Quì finisce la canzona
Dernière édition par Sumenta le Ven 28 Aoû - 19:09, édité 2 fois
Sumenta
Sujet: Re: Chjami Aghjalesi Ven 13 Avr - 10:51
A te a Corsica Regina
P. Croce / M. Pesce
À tè a Corsica regina À ella tù È u pocu di sta rima À ciò chì fù
À tè lu ventu chì scuzzula L’alburoni intimuriti Spazzendu in terra la pula Di li to passi smariti
À tè l’abbracciu di sta terra À i purtelli di a notte Quandu si tace ogni guerra È s’aprenu le centu porte
E centu porte di l’avvene I centu mesi di u ritornu Ciò chì fughje è ch’omu tene Cù a sperenza chì un ghjornu
À noi d’ùn lacà travvià È d’ùn pienghje à mille voci U tempu hè fiume ùn ci vol’à fà Ch’elle s’ingòrghinu le foci
Sumenta
Sujet: Re: Chjami Aghjalesi Ven 13 Avr - 10:57
Sciroccu
M.D. Prosperi / P.F. Nasica
Si pesa lu sciroccu da l’orient inzuccheratu È scimiscenu l’adori da l’urbe à e marine Melarrance è sanguine frutti è suleoni
Ventu di u meziornu salvaticu è infiaratu Accarezza è fraia e culline tranquille È la fiaccula gialla à la notte s’incrochja
Aria impiumbata essenza di morte Trizinneghja l’isula sopr’à u mare d’oliu È si pianta a vita cum’è una fiura
Zittu sin’avà l’alivu di a piazzetta Ci ghjoca a musica di a rinfriscata È l’onda di u sognu ci porta pianu pianu
U trattu prufumatu di citrunella d’oru Ci ramenta paesi à e strane sumiglie In un abbracciu turchinu s’addunisce l’Atlantide
Tandu sì a natura i so guai smintica È rinvivisce tuttu l’antichi nemichi Di pettu à u ventu alluntaneranu Quella ochjata murtale
Sumenta
Sujet: Re: Chjami Aghjalesi Ven 13 Avr - 11:02
U partigianu
P. Croce / Trad. Ucrania
Trà li mughji è li silenzii Pienti zeppi assuffucati Si hè pisata la voce Di li populi nigati Liberendu la nazione Feremu a rivoluzione
Cù li chjuchi l’inghjuliati Operai è paisani Chì si frustanu la vita È chì campanu poch’anni
Contr’a Francia imperialista Manu di li spluttadori Contr’à i Corsi impanzati Sempre vili è traditori
Per la terra di u cumunu D’i nostri antichi lasciata Ch’è no avemu scumpartuta Eppò oghje abbandunata
Per la Libertà di l’Omu Cù li populi fratelli Contr’à u capitale ingordu Chì li porta à u macellu
Per li vechji è pè li zitelli Da la so lingua ligati Pè li Corsi omi degni Chì sò stati imprigiunati Per la Corsica nazione Feremu a rivoluzione
Sumenta
Sujet: Re: Chjami Aghjalesi Ven 13 Avr - 11:13
Olivier Ancey
A meia a bandera Svintuleghja à a vita. È benchì bianca è nera Mi pare culurita.
A meia a bandera Svintuleghja à sulana Quand'in ogni custera Tira la tramuntana.
A meia a bandera Svintuleghja à l'amore E benchì prigiunera Hè speranza chì corre.
A meia a bandera Svintuleghja à marina Quandu muntagna altiera Basgia l'onda turchina
A meia a bandera Svintuleghja à u crede Quand'in ogni prichera S'innalza a mio fede.
A meia a bandera Svintuleghja à palesu Quand'à l'alba ligera Pare u ghjornu appesu
A meia a bandera Svintuleghja prumessa À a so ghjente fiera È mai sottumessa
A meia a bandera Svintuleghja rivolta D'un'anima sincera Chì ùn ci pò esse tolta
Sumenta
Sujet: Re: Chjami Aghjalesi Sam 14 Avr - 11:26
In core di i mei ci dorme l'allegria Puru quandu a vita inciampa i so passi, Ci dorme tant'amore è tanta puesia, Ancu s'elli sò zitti o s'elli stanu bassi.
In bocca di i mei ci stanu mille fole Da cuntammi li tempi di tutte le sumiglie, Chì tessenu a leia nant'à un filu d'amore, Mentre a vita corre è strappa ogni briglia.
In manu di i mei hè scritta a spartera, In lettare sulcate da e cugliere andate, Hè dettu lu travagliu eppo la straziera, Per fà cresce più belle e so nove biate.
In l'ochji di i mei ci vecu tante frante, Tant'amori pertuti à l'eterne credenze, Una manera d'esse, una fede tamanta, Tuttu ciò ch'hè amore è chì pare viulenza.
In casa di i mei ci canta una lingua, Vechja quant'è a terra induve elli sò nati, È vulia d'amore scrive'sse duie rime, Dilli quant'è sò fieru d'avelli à lu mio latu, È vulia d'amore scrive'sse duie rime, Dilli quant'è sò fieru d'avelli à lu mio latu.
Sumenta
Sujet: Re: Chjami Aghjalesi Dim 5 Mai - 11:17
http://www.deezer.com/fr/search/maghju
MAGHJU
Sò le rosule sanguine Chì anu intintu l'orizonte Cum'è labbre curatine Chì basgionu mare è monte.
È ghjè maghju incaluritu Chì ci spaventò u core Dendu ci l'ultimu stridu Di l'inguernu chì si more.
È sò le quattru stagioni Ch'anu incruciatu lu ventu Cù le saette è li toni À u legnu di turmentu.
Puesia o Natura À qualessa mi cunfonde Mascherendu la figura Di l'angoscia chì m'atonde.
Serà l'acqua di u celu Chì ci pienghje à la faccia È spenghjì tante candele Tante vite à'ssa festaccia.
Currendu cum'è u fiume À fà ne pienu lu stagnu A sera à l'ultimu lume Si sente cullà u lagnu.
U lagnu di a nostra ghjente Chì ùn si perde in l'arburoni Ma vene à straccià la mente È straccià le mio canzone.
Serà vera la vuciata Chì dice è ribomba in mè ne Chì sta terra marturiata Ùn averà mai bene.
Pregu la Santa Regina À l'altare di stu monte Ùn sò rosule sanguigne Chì anu intintu l'orizonte.
Patrick Croce
Contenu sponsorisé
Sujet: Re: Chjami Aghjalesi
Chjami Aghjalesi
Page 1 sur 1