Hè vera chì quand'ellu si pensa à Poletti si pensa subitu à a so voce è à e so canzone.
Ma ùn ci scurdemu micca di u pueta.
A leccia
Qualcosa Di verde è di celu È muntese addunitu Qualcosa Di un lacrimosu velu In l'ochji di u rimitu È di i to ghjorni à l'eternu
Qualcosa Di u primu accunsentu Scrittu nantu a i to fianchi Qualcosa Di un stranu momentu À i to meziorni bianchi È di i to ghjorni à l'eternu ...
Qualcosa Cume un arietta sana Chì disseta la gola Qualcosa Di qualchì capivana Chì una fronda consola È di i to ghjorni à l'eternu ...
Qualcosa Di un rilogiu chì sona È chì ùn vole dà l'ora Qualcosa Di l'anima chì tona Quandi a vita hè fora È di i to ghjorni à l'eternu ...
Dernière édition par Circione le Ven 14 Sep - 12:16, édité 1 fois
Circione
Sujet: Re: Poletti Ghjuvan Paulu Mer 20 Juin - 19:40
Prete Andria Tuttu di neru è capigrisgiu, s’hè indinuchjatu u prete Andria. A neve ci hà lasciatu un frisgiu, in balcò di a sacristia. Hè l’ora di l’ultima messa, l’altare ci vole à appruntà a ciccona un hé piu listessa, ùn c’hè più ch’un buttone à appuntà
Dura la vita dolci ghjorni, eramu ricchi o sgiò curà Oghje bianchi so i cuntorni, per un prete chì si ne và
Piu un zitellu un si vede, sò pè issi mondi à ghjucà St'abatini di poca fede, piu pront’à ride chè à precà Quantu n’ha minatu scabochji, ancu u maestru era d’accordu U tempu di vultassi l’ochji, hè dighja l’ora di u ricordu
Dura la vita dolci ghjorni, eramu ricchi o sgiò curà Oghje bianchi so i cuntorni, per un prete chì si ne và
E dumeniche di prucessione, si ne ridia ancu Cristu A si beia cun passione, l’omu di Diu è u cummunistu Quelli di tandu s’accettavanu, avianu d’altre cose à sparte Un c’era tantu orgogliu vanu, è nimu d’amparalli l’arte
Po ci hè dinù l’ora mischina, di u silenziu più supranu Quand’ella stringhjia la falcina, cù e donne è u so cantu stranu Di u matrimoniu di Rosetta, si ne parla sempre anc'avà U pater nostru era in pumpetta, l’acqua mancava tempi fà
Circione
Sujet: Re: Poletti Ghjuvan Paulu Mer 20 Juin - 21:00
È mi ferma di tè
È mi ferma di tè, un surrisu secretu Chì cerca in lu mio pettu, l'ardente zitellina. È mi ferma di tè, a chjoma luminosa Di una stella ascosa, cascata in la matina. È chì vene à l'incontru di a mio vita.
È mi ferma di tè, cum'è un ricordu santu Chì cerca lu so cantu, in la tomba smaritu. È mi ferma di tè, u ventu chì s'intesta À spuglià la furesta, à l'auturnu finitu. È chì vene à l'incontru di a mio vita.
È mi ferma di tè, u fiume maestosu Chì fala furiosu, à l'assaltu di e piane. È mi ferma di tè, quella dolce carezza Chì scacciava a tristezza, da ogni lindumane. È chì vene à l'incontru di a mio vita.
È mi ferma di tè, quella lacrima amara Di una zitella cara, chì cercava un destinu. È mi ferma di tè, quella ferita vechja Chì ogni tantu si spechja, nantu à lu mio caminu. È chì vene à ripiglià la mio vita.
Circione
Sujet: Re: Poletti Ghjuvan Paulu Mer 20 Juin - 21:28
Dernière édition par Circione le Mar 6 Nov - 9:05, édité 2 fois
Circione
Sujet: Re: Poletti Ghjuvan Paulu Jeu 21 Juin - 6:43
A rivolta
O fratellu, o fratellu, Sò sbarcati versu sera, Cù li cavalli di ferru Facenu trimà la terra U rinforzu di i fucili È cù la tenuta nera.
Ùn senti per le muntagne Le muvre sò accampate In lu celu bughjicosu E stelle si sò piattate E mamme à lu fucone Di neru sò ammantate.
Cantanu i patriotti Nant'à i chjassi di a storia Cantanu la patria amata È la so santa memoria.
O fratellu, o fratellu, S'hè piattatu lu scruccone, Hà paura u deputatu Ùn averà più buccone, Marchja u populu rittu, In casa di u latrone.
E catene sò strappate, Pronta hè la to carchera E campane ind'i paesi Sonanu à sbattagliera Per la pace, per l'avvene È per la santa bandera.
Cantanu i patriotti Nant'à i chjassi di a storia Cantanu la patria amata È la so santa memoria.
Circione
Sujet: Re: Poletti Ghjuvan Paulu Jeu 21 Juin - 6:45
Lettera di u prigiuneru
Vogliu cantà le to muntagne immaculate Quandu l'alba santa si disceta in mè, In lu to celu ci cantanu le fate, È tante voce pure si spannanu cun tè.
Vogliu cantà cum'è un figliolu curagiosu, In terra nemica oghje incarceratu, Cun tanta cura u destinu gluriosu. M'hà purtatu cun fede à l'altare sacrate.
Dammi la forza per tene alta la to bandera, È libertà per la to terra cusì fiera.
Vogliu cantà li to oddii, le to passione, Quandu mughja in mente u ventu nustrale, Chì ghjunghje è sbatte e porte di e prigione, È chì l'eterna gloria alza lu so fanale.
Vogliu cantà cun quattru muri per cunfine, Aspettendu l'ora di la verità, È anderaghju sempre senza fine, A pace ritruvata per l'eternità.
Dammi la forza per tene alta la to bandera, È libertà per la to terra cusì fiera.
Salute à tè, prigiuneru macchjaghjolu, Quand'è tù turnerai ùn ci serà più dolu.
Circione
Sujet: Re: Poletti Ghjuvan Paulu Jeu 21 Juin - 6:47
L'alta strada
La mio culomba messagera Chì parte per longu viaghju Traversa la Corsica intera Cù lu zitellu è lu capraghju.
Salutami l'Omu di Cagna È l'Ospedale cun Bavella Di lu Cuscionu la muntagna Incù l'Alcudina per stella.
Stendi lu volu maestosu Cala u to sguardu in pianu d'Ese Ci sò li Pozzi è lu Renosu Ti faranu cullane appese.
Franca l'Oriente è Monte d'Oru Da Manganellu à la Maniccia Cù li lavi di lu Ritondu Guardà lu Cardu è Lattiniccia.
Acqua Ciarnente è Camputile Da Ninu à Verghju per la furesta Hè bella la neve d'aprile Quandu u sole si mette in festa.
O Paglia Orba luminosa Regina bianca incurunata Damicella cusì pumposa Di lu Cintu s'hè innamurata.
Cantanu inseme cun amore Cù l'altre cime di lu circondu U silenziu fattu rimore Per la bellezza di lu mio mondu.
Circione
Sujet: Re: Poletti Ghjuvan Paulu Jeu 21 Juin - 6:50
Mal cunciliu
Tù sì l'alburu di lume è ne veni da luntanu Tù sì lu tonu è lu fiume è Lesia chì canta pianu
Tù sì l'errante d'amore Chì camina in la muntagna Tù sì l'omu chì si more Quandu fala l'ombra pagna
È quandu a notte ti porta E voce di Torremorta È chì u cantu di l'onda Colla da a terra prufonda.
Tù sì l'alburu di sognu Scurticatu da lu ventu Tù sì anghjulu o demoniu A carezza o lu spaventu.
Tù sì gioia o dulore Ma cun tè mi meravigliu Sò natu in lu to furore Mal cunciliu
Circione
Sujet: Re: Poletti Ghjuvan Paulu Jeu 21 Juin - 6:55
U vagabondu
Una fata peregrina s'hè calata in lu mio core Ella guida la mio strada cun furtuna è cun amore Corre corre à l'infinita u ventu di la mio vita
Cum'è pane d'ogni ghjornu aghju una sporta di stelle Per a luna è per u sole scrivu le mio riturnelle Corre corre à l'infinita u ventu di la mio vita
Quandu d'inguernu la neve mi trova per iss'alte cime Cercu sempre qualchì agrottu per finisce le mio rime Corre corre à l'infinita u ventu di la mio vita
Cum'è sposa aghju una musa, cum'è lettu aghju la terra È le mio sole cunfine sò la muntagna è la serra Canta canta à l'infinita u ventu di la mio vita
Circione
Sujet: Re: Poletti Ghjuvan Paulu Jeu 21 Juin - 6:58
Un soffiu di libertà
Quandi u mare amurosu carezza le to sponde, È chì l'aria s'infiara à l'imbrunì di a terra. M'incantanu e stagione chì azziganu e to stonde, È l'ombra di a pace ch'invadisce la serra.
Cum'è un soffiu di libertà. Cum'è un soffiu di libertà.
Quandi i venti d'inguernu scappanu à lu meziornu, Nant'à e spiche mature intrecciate in onde d'oru. Vegu ballà una fiara nata in core di ghjornu, È chì l'ochji di u vechju luce tale un tesoru.
Quandi u sognu d'oghje si mette in catalettu, Di tutte e schjavitù di tutte e to ruine. Sentu cantà una voce in fondu di u mio pettu, Chì corre à chjamà l'anima da l'elpe à le marine.
Da le to mosse antiche à l'alba incatenata, Da u fiore chì spunta à l'usciu di e prigione. Viaghja culore di lume a mente rivultata, Di quellu chì ti cerca è ti scopre Nazione !
Per un soffiu di libertà, Per un soffiu di libertà !
Circione
Sujet: Re: Poletti Ghjuvan Paulu Jeu 21 Juin - 7:03
Perchè Cantu
Pè li ghjorni di maghju Arrembati à u celu È la to notte scema Di libertà fiurita Pè u pane di tavula Duve luce un candelu Chì tradisce lu silenziu Di a ghjente addunita Di a ghjente addunita Cantu
Pé u filu d’eternu Chì un soffiu ritene Nantu à e labre vechje Dopu à lu paternostru Pè e petre di u solcu Chì ingonfianu le vene Quandi u sole hè di troppu À u sudore inchjostru À u sudore inchjostru Cantu
Pè e stonde di a scola Quandi a mente corre Nantu à e verde cunfine Di a prima carezza Pè i ghjochi di a piazza Un ballò per amore È la strana stridura Di a prima tristezza Di a prima tristezza Cantu
Pè l’errante chì vene À beie à a to funtana Pè u suldatu persu Tombu da la so spada Pè u cantu di e cime Nantu a la tramuntana Pè a culomba viva Chì t’insegna la strada Chì t’insegna la strada Cantu
Circione
Sujet: Re: Poletti Ghjuvan Paulu Jeu 21 Juin - 7:08
E muntagne d'Ese
Quì sò surgente curtese È di lume l'eternu sugiornu Quassù per e muntagne d'Ese Sè tù ci torni mai un ghjornu Di silenziu n'aghju un tesoru È u ricordu di quelli ochji d'oru
Quì cantanu mille fole À e frebbe d'inguernu intrecciate Da Tarmini à Scaldasole À Foce d'Astra calma in le gruppate Di bellezze n'aghju un tesoru È u ricordu di quelli ochji d'oru
Quandu ferraghju n’hè chjosu In le furie di i venti suprani Altieru canta Renosu Cun centu cialammelle in le mani D'armunie n'aghju un tesoru È u ricordu di quelli ochji d'oru
Di sonnii è d'orizonti N'aghju li prufumi discreti Di l'amicizia d’issi monti Ne tengu i quaterni secreti Di sole è ventu n'aghju un tesoru È u ricordu di quelli ochji d'oru
Tittò
Sujet: Re: Poletti Ghjuvan Paulu Jeu 21 Juin - 8:07
SURELLA D'IRLANDA
S'hè infiarata la mio rima chi n'aghju tamanta pena Hè scritta nant'un giurnale a disgrazia chi ti mena Ti casticheghja l'Inglese chi ti strigne la catena Surella d'Irlanda.
Sò figliola di sta terra è aghju listessa sorte La mio prigione hè francese è mute sò le so porte È l'ordine culuniale mi hà cundannatu à morte Surella d'Irlanda.
È to notte sò sangue è ammantate di dolu Quandu ghjunghje la mitraglia qual'hè ch'ùn si sente solu Una sera in Bastia m'anu pigliatu un figliolu Surella d'Irlanda.
Paura ùn ne cunniscia chi figliolu era d'onore Ma quandu l'anu intravatu s'hè strappatu lu mio core Ma francaraghju lu mare per sparghje lu mio terrore Surella d'Irlanda
Un ghjornu ci scriveremu quandu a pace turnerà Quandu a mente sarà sciolta per pudecci abbraccià È stu mondu d'inghjustizia ghjurgu ch'ellu cascherà Surella d'Irlanda.
Tittò
Sujet: Un passu ver di u celu Jeu 21 Juin - 8:08
Un passu ver di u celu
À tè sò l’ochji di l’alba è la prima riturnella Chì t’accende core in pettu nantu à a strada la più bella Quandu s’atteppa lu passu trà ghjineparu è murzella
À tè sò li verdi chjassi, l’onde chjare di e puzzine In gioia sò ghjallicu è bassu, e taccule canterine Chì vanu à cercà l’eternu sin’à le bianche cunfine
Quì si riposa lu ghjornu à l’ombra di qualchì fiore À piverella è mintrastu hà furatu tant’odore Per andà à truvà la notte è dumandalli l’amore
Quì sò li venti scherzosi chì pettinanu le cime Di nebbia arriciulita ind’un stranu fischjulime Quandi a furesta si veste per e stonde di vaghjime
Avà sò le neve ardente, a to richezza infinita Falata da l’alte sponde cum'è fata insunnulita À qual'è tù dai l’anellu per imbellisce la to vita
Maria
Messages : 1264 Date d'inscription : 28/02/2012 Localisation : quassù
Sujet: Re: Poletti Ghjuvan Paulu Dim 28 Oct - 20:35
UN PAISANU
Hè fattu di lume un paisanu Quandu in celu u sole si move Quandu spunta u ghjornu luntanu Hè fattu di lume un paisanu Quandu spunta u ghjornu luntanu Hè fattu di lume un paisanu.
Hè fattu di pena un paisanu Quandu u solcu li nasce in fronte Quand'ella si scaglia a so manu Hè fattu di pena un paisanu Quand'ella si scaglia a so manu Hè fattu di pena un paisanu.
Hè fattu di gioia un paisanu Quandu a pianta nasce più bella Quandu l'alburoni si spannanu Hè fattu di gioia un paisanu Quandu l'alburoni si spannanu Hè fattu di gioia un paisanu.
Hè fattu di stintu un paisanu Quandu a terra si face dura Quandu u tempu si face stranu Hè fattu di stintu un paisanu Quandu u tempu si face stranu Hè fattu di stintu un paisanu.
Hè fattu di sangue un paisanu Quandu a rimigna strangera Li porta lu focu è lu dannu Face corre u sangue un paisanu Li porta lu focu è lu dannu Face corre u sangue un paisanu.
Circione
Sujet: Re: Poletti Ghjuvan Paulu Dim 4 Nov - 14:55
L'affissu
Guarda fratellu a vigna luminosa trizineghja di vita à l'orizonte accesu cum'è un solcu d'argentu chì una manu marita à un viaghju appesu à un viaghju appesu.
Cusì bella a terra, duve dumane mi ne vò, cusì bella a terra, duve dumane mi ne vò.
Guarda fratellu di un paisanu mutu s'arricchisce u sudore di e cugliere cumune s'infrebba l'operaiu per un cantu amore da rompe centu fune, da rompe centu fune.
Cusì bella a terra, duve dumane mi ne vò, cusì bella a terra, duve dumane mi ne vò.
Guarda fratellu nant'à un'elpa fiurita s'accampa u to destinu per fidighjà l'eternu è m'incanta di gioia un sguardu zitellinu postu nantu à un quaternu, postu nantu à un quaternu.
Guarda fratellu à l'alba di a to notte hè tenneru l’affisu Ch'è tù impeci à u muru scrittu à l'inchjostru rossu da strughje quell'abbissu di un tempu tropu duru, di un tempu tropu duru.
Circione
Sujet: Cantu per un omu liberu Lun 5 Nov - 0:24
una di e so più belle, forse a più bella per mè:
Circione
Sujet: Re: Poletti Ghjuvan Paulu Mar 6 Nov - 8:36
Circione
Sujet: Re: Poletti Ghjuvan Paulu Mar 6 Nov - 9:06
Maria
Sujet: Re: Poletti Ghjuvan Paulu Sam 6 Avr - 14:30
Maria
Sujet: Re: Poletti Ghjuvan Paulu Sam 6 Avr - 19:44
A CANZONA DI U VIAGHJU
Ti portu per la manu in lu mio mondu Quellu di la bianca alta muntagna Da l'Alcudina fiera à lu Ritondu Induve ci stà lu falcu cù l'altagna.
Ti portu à sente cantà la furesta Imbalsamata è pura quand'hè l'ora Quandu l'acellu à u nidu salta in festa È chì lu mio muvrone s'innamora.
Ùn ai mai vistu in locu iste zitelle Chì vanu à l'attrachjata à la funtana Tenendu forte in capu le tinelle È chì sona la sera à la campana.
Ti portu à sente batte la rustaghja Chì canta in ogni chjassu à lu veranu Ti portu à vede luce u tribbiu in l'aghja Chì chjama ogni famiglia à piglià granu.
Ti portu à vede l'omu in la campagna Chì pone la so piola in ogni locu Mentre la neve copre la muntagna È chì in ogni casale canta u focu.
Mi piace à sente cantà ista canzona Chì parla di a rivolta di l'umanu È canta cusì forte chì risona Disceta la speranza in la mio manu.
Maria
Sujet: Re: Poletti Ghjuvan Paulu Ven 14 Juin - 19:40