| Frutti | |
|
+5Erbaghju Circione SERRA Ruclinonu Solechjari Sumenta 9 participants |
|
Auteur | Message |
---|
Sumenta
Messages : 2052 Date d'inscription : 25/02/2012
| Sujet: Frutti Lun 10 Déc - 17:49 | |
| Torta à u limone
postu chì ghjè a stagione di i limoni è chì cumincemu à avè ne in l'ortu vi mettu una sosula chì mi piace assai. Pasta: - 200 g di farina - 60 g di butiru - 50 g di zuccheru - 1 ovu - appena di sale mischjate tuttu è mettite in una forma per e torte coce à biancu 15 minuti crema à u limone
- 4 ove - 200 g di zuccheru - 100 g di butiru - u suchju di dui limoni (è ancu u zeste (a buchja?)s'ellu vi piace un gustu appena più forte) battite l'ove, aghjustate u restu di l'ingredienti. lascià coce à focu dolce omancu 10 minuti meringa taliana
- a chjara di 3 ove - 180 g di zuccheru - 10 cl d'acqua quantità cù a chjara di 2 ove (abbastanu per una torta)
- 130 g di zuccheru - 45 g d(acqua) - un termometru sonda (temperatura trà 105 è 118 °c) batte e chjare assai ferme. fà un sciroppu cù l'acqua è u zuccheru. quandu omu ùn hà micca un termometru di cucina (l'altri ùn ghjovanu micca in stu casu ) ci vole à tastà u sciroppu ogni tantu lampendu una goccia nentr'à l'acqua freta. quandu a goccia fala in fondu è diventa piatta hè prontu u sciroppu. mischjà e chjare ferme cù u sciroppu messu pianu pianu. mette a crema è a meringa. passà a torta sottu à u grillu à pocu pressu 5 minuti (t. 2) senza a meringa taliana nanzu di coce dopu cotta
Dernière édition par petra alta le Mar 19 Mar - 18:18, édité 2 fois | |
|
| |
Ruclinonu Solechjari
Messages : 518 Date d'inscription : 27/02/2012 Localisation : Casinca
| Sujet: Re: Frutti Lun 10 Déc - 18:00 | |
| Sta sera, aghju da truvà una scusa per vene à manghjà ind'è tè o Petra. | |
|
| |
SERRA
Messages : 994 Date d'inscription : 25/02/2012
| Sujet: Re: Frutti Lun 10 Déc - 21:16 | |
| - Ruclinonu Solechjari a écrit:
- Sta sera, aghju da truvà una scusa per vene à manghjà ind'è tè o Petra.
un so che nov'ore e quartu , mi so à tempu à ghjunghje dinò eo per u dessert .. o Ruclì lasciamin'appena per piacè | |
|
| |
Circione
Messages : 2212 Date d'inscription : 27/02/2012
| Sujet: Re: Frutti Lun 10 Déc - 22:14 | |
| | |
|
| |
Sumenta
Messages : 2052 Date d'inscription : 25/02/2012
| |
| |
Erbaghju
Messages : 482 Date d'inscription : 29/02/2012
| |
| |
Sumenta
Messages : 2052 Date d'inscription : 25/02/2012
| |
| |
Sumenta
Messages : 2052 Date d'inscription : 25/02/2012
| Sujet: Re: Frutti Mer 2 Jan - 14:01 | |
| una nuvella sosula di Bonemine u nucciulatu ghjacciatu(nougat glacé) per 6 persone (o una chì manghja assai ):
- 3 ove - 40 cl di crema fresca - 120 g di zuccheru - 100 g di mele (eiu aghju sceltu un mele di machja, propiu bonu, fattu ind'è mè da Marcu Tedeschi) - 150 g d'amandule - pistachji, frutti cunfitti, frutti freschi o congelati (aghju sceltu rubi sta volta)...sicondu u vostru gustu fate rivene l'amandule cù una parte di u zuccheru in un padellu. mischjate è lasciate caramelizà. staccate u torlu di u chjaru per e 3 ove. fate scaldà u mele. "staffilate" i chjari in neve, aghjustate u mele caldu. aghjusta ciò chì resta di zuccheru à i torli è "staffilate" incurpurate i chjari. fate una "chantilly" è aghjustate la à a prima preparazione. aghjustate l'amandule caramelizate in pezzi, i frutti tagliati è mischjate tuttu. mettite a preparazione in una forma (à cake)(cù un filmu alimentariu in fondu per staccà lu megliu)è dopu 12 ore à cungelà. cù i rubi ch'avia in più aghju fattu un "coulis": rubi, appena d'acqua, limone è zuccheru | |
|
| |
Maria
Messages : 1264 Date d'inscription : 28/02/2012 Localisation : quassù
| Sujet: Re: Frutti Mer 2 Jan - 20:29 | |
| Aghju cuminciatu u mo regime. È tù mi metti stu nucciulatu sott'à l'ochji... | |
|
| |
Sumenta
Messages : 2052 Date d'inscription : 25/02/2012
| Sujet: Re: Frutti Mer 2 Jan - 21:07 | |
| | |
|
| |
Maria
Messages : 1264 Date d'inscription : 28/02/2012 Localisation : quassù
| |
| |
Sumenta
Messages : 2052 Date d'inscription : 25/02/2012
| Sujet: Re: Frutti Dim 6 Jan - 10:44 | |
| | |
|
| |
Rappallinu
Messages : 437 Date d'inscription : 25/02/2012
| Sujet: Tarta Amandulina... Lun 1 Avr - 18:50 | |
| Tarta Pere amanduline
Apparechju : 100 g di zuccaru, 125 g d'amandula in polvara, 100 g di butiru, 1 cuchjara di Rhum, 3 ove battute (duie ponu bastà, si face un pocu à ochj'à vista) Pasta : 125 g di butiru ammullitu imbulighjatu cù 125 g di zuccaru, un ovu battutu, 250 g di farina è una pizzicata di sale Inquant'à u tempu per coce sbrugliatevi cù u vostru fornu (u meiu hè longu) (parlu di u fornu mansa di scrianzati ) È eccu l'animale : | |
|
| |
CazzuMarinu
Messages : 24 Date d'inscription : 31/03/2013
| Sujet: Re: Frutti Lun 1 Avr - 21:30 | |
| | |
|
| |
Rappallinu
Messages : 437 Date d'inscription : 25/02/2012
| |
| |
u ghjudice
Messages : 200 Date d'inscription : 26/02/2012
| |
| |
Rappallinu
Messages : 437 Date d'inscription : 25/02/2012
| Sujet: Re: Frutti Lun 1 Avr - 21:57 | |
| | |
|
| |
u ghjudice
Messages : 200 Date d'inscription : 26/02/2012
| Sujet: Re: Frutti Lun 1 Avr - 22:00 | |
| | |
|
| |
Rappallinu
Messages : 437 Date d'inscription : 25/02/2012
| Sujet: Re: Frutti Lun 1 Avr - 22:02 | |
| | |
|
| |
u ghjudice
Messages : 200 Date d'inscription : 26/02/2012
| Sujet: Re: Frutti Lun 1 Avr - 22:06 | |
| | |
|
| |
Rappallinu
Messages : 437 Date d'inscription : 25/02/2012
| Sujet: Re: Frutti Lun 1 Avr - 22:12 | |
| | |
|
| |
u ghjudice
Messages : 200 Date d'inscription : 26/02/2012
| Sujet: Re: Frutti Lun 1 Avr - 22:30 | |
| I corsi ùn a sò, ma a mo panza hà da more ch'ella sia in Ponte Novu o in altrò.... | |
|
| |
Maria
Messages : 1264 Date d'inscription : 28/02/2012 Localisation : quassù
| Sujet: Re: Frutti Mar 2 Avr - 17:25 | |
| - Tittolu a écrit:
- Tarta Pere amanduline
Inquant'à u tempu per coce sbrugliatevi cù u vostru fornu...
Quandu facciu a mo torta à l'ananassi a mettu in u fornu (dighjà scaldatu) à 200°C una vintina di minuti. Chì varietà di pere ai messu ? | |
|
| |
Circione
Messages : 2212 Date d'inscription : 27/02/2012
| Sujet: Re: Frutti Mar 2 Avr - 17:37 | |
| - Sperenza a écrit:
Chì varietà di pere ai messu ? à vedele cusì diciaria pere "santu Mamet"... capisci Tittolu in stu mumentu sbuchja castagne da a mane à a sera allora e pere... | |
|
| |
Maria
Messages : 1264 Date d'inscription : 28/02/2012 Localisation : quassù
| Sujet: Re: Frutti Mar 2 Avr - 17:45 | |
| Sò cum'è i mo ananassi allora, cumprati tagliati à fette... | |
|
| |
Contenu sponsorisé
| Sujet: Re: Frutti | |
| |
|
| |
| Frutti | |
|