Messages : 1264 Date d'inscription : 28/02/2012 Localisation : quassù
Sujet: Vincenti Francescu Sam 2 Mar - 17:21
Sta futugraffia hè stata pigliata in l'anni 60. In fondu si vede à mammona chì ghjunghje di cumprà u so pane. Sè v'avete ritratti da prupone, chì quì a casa ùn si vede tantu bè, fate puru.
Isulanu
Sujet: Re: Vincenti Francescu Sam 2 Mar - 19:06
Ma chì serà stu paese?
Maria
Sujet: Re: Vincenti Francescu Sam 2 Mar - 20:54
Hè faciule purtantu.
Circione
Sujet: Re: Vincenti Francescu Sam 2 Mar - 22:08
Chì si passa? ai cambiatu di scanner?
Maria
Sujet: Re: Vincenti Francescu Sam 2 Mar - 22:19
L'aghju minacciatu di lampallu in piazza s'ellu ùn viaghjava bè.
Ma ùn sò micca cuntenta quantunque : a pulizza per u testu l'aghju scelta troppu grossa, e fotò sò chjuche...
Ahù !
Maria
Sujet: Re: Vincenti Francescu Mar 5 Mar - 15:20
U RITRATTU
Parolle : Francescu Vincenti Musica : Dumenicu Vincenti
(Acquarellu Jean Droit)
Maria
Sujet: Re: Vincenti Francescu Sam 9 Mar - 21:21
Sperenza a écrit:
U chjassu chè vo pudete vede quì sopra sbocca nantu à una piazzetta induve u boia, tempi fà, impunia a so legge.
Maria
Sujet: Re: Vincenti Francescu Jeu 4 Juil - 23:16
CHÌ SÌ VENUTA À FÀ
Per fà dispettu à me Turmentu di la mia giuventù Cun un altru in bracciu à tè Sì turnata senza primura tù Primura di sapè chè Tù mi faci una muca di più Chì sì venuta à fà ?
Eramu nati à casa à casa Era fratellu è tù surella Di li bell'anni à tocca tocca Un ghjornu un tremulu di campanella In core à tè in core à me hè natu Chì sì venuta à fà ?
Chì sì venuta à fà ? M'era quasi scurdatu di tè A to felicità Ùn sai quant'ella face male à me Cun un'ombra di pietà Vaitine senza dumandà perchè Chì sì venuta à fà ?
Ci videremu forze più tardi Quandu seremu à l'attrachjata Senza paura d'esse bugiardi Quandu a mio pena serà passata Ma prima ch'ella sia bè passata... Chì sì venuta à fà ?
Maria
Sujet: Re: Vincenti Francescu Jeu 2 Fév - 15:20
Quarant'anni da luntanu
Porta chjosa di marchjone quand’ellu soffia u friscone lumera chì si cunsume è chì si sterpa à fà lume tizzoni di poca rusta dopu à una nuttata frusta sè vo mi ricunniscite ditela à me induve vo site
Quarant ‘anni da luntanu sempre aghju aspettatu l’ora di vighjà cun un paisanu oghje mi lasciate fora, quarant ‘anni da luntanu u paese ùn cambia mai scuserete un cristianu chì si n’arricorda assai
Urticellu impustimatu è micca spessu innacquatu buienchi di tantu fiatu à fànne lagnà l’aratu legna chì restava secca sottu à u colpu di l’accetta sè vo mi ricunniscite dicerete induve vo site
Quarant’anni da luntanu mi sò vistu fàlà in piaghja puru s’ell’ùn ci hè più granu lasciatemi dorme à l’aghja
Donne vestute di neru per avè suffertu à veru cinte rosse è cappelloni erate tutti lioni ete risu ete ancu pientu eppo lu focu s’hè spentu ma ‘sse loche induve vo site sò forse sempre fiurite
Quarant ‘anni da luntanu sempre aghju aspettatu l’ora di vighjà cun un paisanu oghje mi lasciate fora, quarant ‘anni da luntanu u paese ùn cambia mai scuserete un cristianu chì si n’arricorda assai.
Lùlù
Sujet: vincenti francescu Jeu 2 Fév - 22:40
Sperenza a écrit:
Quarant'anni da luntanu
Porta chjosa di marchjone quand’ellu soffia u friscone lumera chì si cunsume è chì si sterpa à fà lume tizzoni di poca rusta dopu à una nuttata frusta sè vo mi ricunniscite ditela à me induve vo site
Quarant ‘anni da luntanu sempre aghju aspettatu l’ora di vighjà cun un paisanu oghje mi lasciate fora, quarant ‘anni da luntanu u paese ùn cambia mai scuserete un cristianu chì si n’arricorda assai
Urticellu impustimatu è micca spessu innacquatu buienchi di tantu fiatu à fànne lagnà l’aratu legna chì restava secca sottu à u colpu di l’accetta sè vo mi ricunniscite dicerete induve vo site
Quarant’anni da luntanu mi sò vistu fàlà in piaghja puru s’ell’ùn ci hè più granu lasciatemi dorme à l’aghja
Donne vestute di neru per avè suffertu à veru cinte rosse è cappelloni erate tutti lioni ete risu ete ancu pientu eppo lu focu s’hè spentu ma ‘sse loche induve vo site sò forse sempre fiurite
Quarant ‘anni da luntanu sempre aghju aspettatu l’ora di vighjà cun un paisanu oghje mi lasciate fora, quarant ‘anni da luntanu u paese ùn cambia mai scuserete un cristianu chì si n’arricorda assai.
sempre linda è populare a scrittura di Francescu vincentu : l'ESILIATU :
Cusi, da chjucu nasatu puru à strazii per ste Francie u tintu spaesatu si ramente l’ore dancie … muscante di terra croscia
Maria
Sujet: Re: Vincenti Francescu Sam 4 Fév - 8:35
Lùlù a écrit:
sempre linda è populare a scrittura di Francescu vincentu :
Un scrittu putente purtatu in altu cele da a voce di Ciosi.
Maria
Sujet: Re: Vincenti Francescu Dim 26 Fév - 18:28
Contenu sponsorisé
Sujet: Re: Vincenti Francescu
Vincenti Francescu
Page 1 sur 1