| Stalvatoghju | |
|
|
|
Auteur | Message |
---|
Maria
Messages : 1264 Date d'inscription : 28/02/2012 Localisation : quassù
| Sujet: Stalvatoghju Lun 18 Mar - 23:50 | |
| Vi prupongu quì di cuntacci un stalvatoghju chì v'hè accadutu, ma qualcosa d'appena originale. Chì dice stalvatoghju dice storia vera, dunque mito astenesi. Mi lampu eiu a prima. | |
|
| |
Maria
| Sujet: Re: Stalvatoghju Mar 19 Mar - 0:02 | |
| Stu stalvatoghju hè accadutu ch'avia una vintina d'anni. Cù a mo surella è una cugina ci truvavamu à u mare ( quellu d'a Vinzulasca, chjamatu Cap Sud ). Dopu à un cortu bagnu, eranu surtite da allungassi appena nantu à a rena. Eiu mi n'era stata in l'acqua, ch'ùn mi piace tantu à fammi coce à u sole. Accantu à i nostri parasoli, s'era stallata una famiglia cun u so cane, un Terre-Neuve. Da induve mi truvava, avia rimarcatu u stranu "rituale" di a bestia : fidighjava a mo surella è a mo cugina, è mi fidighjava à me, e fidighjava torna, poi mi fidighjava...È cusì avia fattu durente cinque minuti almenu, senza smette. Per ch'o mi ne fussi accorta, era chì l'animale si cumpurtava in veru di manera speziale. Manu à manu, u vecu entre in mare è nutà versu me. Tandu s'hè passata una cosa incredibule : piglia u mo polsu in bocca, u stringhje senza fammi male, mette a so patta contru à u mo pettu, è cumencia à spinghjemmi versu u bordu. Ma chì li serà passatu per u capu ? Era forse unu di sti cani "salvatori" è avia cridutu ch'o era in difficultà, vistu ch'ùn era surtita à tempu à l'altre ? O allora nutava male ? In tutti i casi, finch'o campu averaghju davanti à l'ochji u so sguardu quandu s'avvicinò di me, è i so "gesti" aggalabati mentre ellu mi cacciava di l'acqua (ancu s'ùn l'avia dumandatu nunda ). O l'Ingénue si ghjalosa, nè ? Qualchi ghjornu dopu, m'arricordu d'avè lettu nantu à u ghjurnale chì un Terre-Neuve s'era annigatu pruvendu di salvà a ghjente. Aghju pensatu à ellu. | |
|
| |
Sumenta
| Sujet: Re: Stalvatoghju Mar 19 Mar - 11:46 | |
| bon avà hè sicura ùn poi micca fà parte di a squadra di notu di isula foru dicu què ùn dicu nunda... (bella idea di sugettu...certi soci n'anu à buzeffu di sti stavaltoghji uriginali ...mi sò permessa di spazzià u to scrittu. postu ch'ellu si tratta d'un racontu l'aghju messu in a categuria prosa...sò sicura chì certe i ci ponu contà à a manera di Defoe, Dumas o ancu Bridget Jones ) | |
|
| |
Maria
| Sujet: Re: Stalvatoghju Mar 19 Mar - 12:21 | |
| Ai fattu bè. Ma s'avia sappiutu averia messu unepochi di dettagli in più : a mo ragiunata cun u cane, per esempiu, mentre nutavamu. | |
|
| |
Sumenta
| Sujet: Re: Stalvatoghju Mar 19 Mar - 12:56 | |
| | |
|
| |
Lùlù
| Sujet: Prosa Mar 19 Mar - 18:36 | |
| Fola di u cane maestru di notu . A fola hè bella!L'animali astuti ci stonanu sempre.
Un più chjucu che sè ci insegna altrimente l’amicizie permesse trà animale è ghjente ch’a natura accunsente.
U cane Terra Nova hè praticu in u baccalà ! à mè mandatemi puru u San Bernardu cù u so caratellu d'acquavita!
| |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Stalvatoghju Mar 19 Mar - 20:38 | |
| portu anch'eiu a mo cuntribuzione chì m'hè accadutu sguasi listessu affare. Stu stalvatoghju hè accadutu ch'avia una vintina d'anni. Cù i mo fratelli è un cuginu ci truvavamu à u mare (in Calvi à u Malibu Beach ). Dopu à un cortu bagnu, eranu surtiti da allungassi appena nantu à a rena. Eiu mi n'era statu in l'acqua, ch'ùn mi piace tantu à fammi coce à u sole. Accantu à i nostri parasoli, s'era stallata una donna magnifica annant'à un frustu lasciatu quì da l'ultima timpesta... - A campa ch'avia u mo Canon:
. Da induve mi truvava, avia rimarcatu u stranu "rituale" di a donna : fidighjava i mo fratelli è u mo cuginu, è mi fidighjava à mè, i fidighjava torna, poi mi fidighjava... È cusì avianu fattu durente cinque minuti almenu, senza smette. Per ch'o mi ne fussi accortu, era chì stu pizzone si cumpurtava in veru di manera speziale. Manu à manu, a vecu entre in mare - A campa ch'avia u Canon, astrimente passava per un mittò:
è nutà versu mè. Tandu s'hè passata una cosa incredibule : piglia u mo cosu in bocca, u stringhje senza fammi male , mette a mo manu contru à i so petti , è cumencia à spinghjemi versu u bordu. Ma chì li serà passatu per u capu ? Era forse una di ste "salvatore" è avia cridutu ch'o era in difficultà, vistu ch'ùn era surtitu à tempu à l'altri ? O allora nutava male ? In tutti i casi, finch'o campu averaghju davanti à l'ochji u so sguardu quandu s'avvicinò di mè, è i so "gesti" aggalabati mentre ella mi cacciava di l'acqua (ancu s'ùn l'avia dumandatu nunda ). O Ghjalluchjò si ghjalosu, nè ? Qualchì ghjornu dopu, m'arricordu d'avè lettu nantu à u ghjurnale chì un'attrice di serie telè avia passatu un mese in Calvi à u Malibu Beach. | |
|
| |
Lùlù
| Sujet: prosa Mar 19 Mar - 20:49 | |
| risposta à Circiò
Circione suchju puru :no coment !
| |
|
| |
Maria
| Sujet: Re: Stalvatoghju Mar 19 Mar - 20:51 | |
| | |
|
| |
Maria
| Sujet: Re: Stalvatoghju Mar 19 Mar - 20:56 | |
| - ciocciu a écrit:
Fola di u cane maestru di notu . A fola hè bella!L'animali astuti ci stonanu sempre.
Un più chjucu che sè ci insegna altrimente l’amicizie permesse trà animale è ghjente ch’a natura accunsente.
U cane Terra Nova hè praticu in u baccalà ! à mè mandatemi puru u San Bernardu cù u so caratellu d'acquavita! "U ciocciu è a curnachja ùn facenu più canti addisperati" hà scrittu Carlotti. | |
|
| |
SERRA
| Sujet: Re: Stalvatoghju Mar 19 Mar - 21:52 | |
| - Circione a écrit:
O Ghjalluchjò si ghjalosu, nè ? aùùùù o Circiò ma cumu voli ch'o sia ghjelosu allora chi à me un mi piacenu che e brune (bon è vera chi possu fà qualchi eccezzione ) ma mi scusu d'un pudè publicà quì i mio stalbatoghji chi simu nant'un foru à vocazione educativa e famigliale .. | |
|
| |
SERRA
| Sujet: Re: Stalvatoghju Mar 19 Mar - 21:57 | |
| - Sperenza a écrit:
-
Ma s'avia sappiutu averia messu unepochi di dettagli in più : a mo ragiunata cun u cane, per esempiu, mentre nutavamu. una raggionata cu un cane , a so manu (heu a so patta.. ) nant'à u to pettu ... pianta cun ste metafore e diccila puru chi stu terra nova era infatti un canadianu | |
|
| |
SERRA
| Sujet: Re: Stalvatoghju Mar 19 Mar - 21:59 | |
| - ciocciu a écrit:
U cane Terra Nova hè praticu in u baccalà ! à mè mandatemi puru u San Bernardu cù u so caratellu d'acquavita! dui punti per l'ocellu di notte | |
|
| |
Maria
| Sujet: Re: Stalvatoghju Mar 19 Mar - 22:24 | |
| | |
|
| |
Sumenta
| Sujet: Re: Stalvatoghju Mar 19 Mar - 22:39 | |
| hè accadutu sguasi listessu affare anc'à mè avia una vintina d'anni anch'eiu. Cù e mo amiche ci truvavamu à u mare (à a Pagode ). Dopu à un cortu bagnu, eranu surtite da allungassi appena nantu à a rena. Eiu mi n'era statu in l'acqua, ch'ùn mi piace tantu à fammi coce à u sole. eppò avia pigliatu qualchi chilò dipoi u principiu di l'estate à tichjà mi di ghjacci di Raugi Accantu à i nostri parasoli, s'era stallata un omu chì purtava per l'occasione una tenuta propiu speziale... - A campa ch'avia u mo Canon:
. Da induve mi truvava, avia rimarcatu u stranu "rituale" di l'omu : fidighjava e mo amiche, è mi fidighjava à mè, i fidighjava torna, poi mi fidighjava... È cusì avianu fattu durente cinque minuti almenu, senza smette. Per ch'o mi ne fussi accorta, era chì stu pizzone si cumpurtava in veru di manera speziale. Manu à manu, u vecu entre in mare è nutà versu mè. Tandu s'hè passata una cosa incredibule : piglia a mo manu in bocca, a stringhje senza fammi male , mette a mo manu contru à u so chjoppulu , è cumencia à spinghjemi versu u bordu. Ma chì li serà passatu per u capu ? Era forse una di sti "salvatore" è avia cridutu ch'o era in difficultà, vistu ch'ùn era surtita à tempu à l'altri ? O allora nutava male ? In tutti i casi, finch'o campu averaghju davanti à l'ochji u so sguardu quandu s'avvicinò di mè, è i so "gesti" aggalabati mentre ellu mi cacciava di l'acqua (ancu s'ùn l'avia dumandatu nunda ). O Circione si ghjalosu, nè ? | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Stalvatoghju Mar 19 Mar - 22:42 | |
| t'aghju da purtà in tribunale per plasgià | |
|
| |
SERRA
| |
| |
Sumenta
| Sujet: Re: Stalvatoghju Mar 19 Mar - 22:46 | |
| - Circione a écrit:
- t'aghju da purtà in tribunale per plasgià
si veramente troppu ghjelosu | |
|
| |
Maria
| Sujet: Re: Stalvatoghju Mar 19 Mar - 22:48 | |
| Eiu chì vulia scrive a "fola di Minchjastrinu" ch'ella mi cuntava mammona quandu era zitella, avà aghju un dubbitu. | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Stalvatoghju Mar 19 Mar - 22:50 | |
| conta conta chì sai cuntà... (o Petra: ) | |
|
| |
Sumenta
| Sujet: Re: Stalvatoghju Mar 19 Mar - 22:52 | |
| - Circione a écrit:
- conta conta chì sai cuntà...
(o Petra: )
( ne me tente pas dice u francese ) | |
|
| |
Maria
| Sujet: Re: Stalvatoghju Mar 19 Mar - 22:54 | |
| Innò ! imagineghju digià i sviamenti ! | |
|
| |
Sumenta
| |
| |
Maria
| Sujet: Re: Stalvatoghju Mar 19 Mar - 22:59 | |
| Per plasgisti. | |
|
| |
Sumenta
| Sujet: Re: Stalvatoghju Mar 19 Mar - 23:05 | |
| - Sperenza a écrit:
- Per plasgisti.
à troppu parlà di Calvi, mare è pagode hè vera ch'omu ci pò piglià per plagisti (Petra - 1 ) | |
|
| |
Contenu sponsorisé
| Sujet: Re: Stalvatoghju | |
| |
|
| |
| Stalvatoghju | |
|