postu chì oghje simu u 19 di marzu è chì ghjè a San Ghjisè vi prupongu duie sosule di panzarotti
Panzarotti cù a farina di ceci
(sosula chì m'hè stata data da una spezialista bastiaccia di i panzarotti )
- 500 g di farina di ceci - 330 g di farina bianca - 1 pacchettu di levitu - 1 l d'acqua + un vichjeru d'acqua - sale - 3 ove - 2 limoni - acqua vita - 200g di zuccheru
tappa 2 Battite l'ove. Aghjustate a buchja (zeste) di i limoni, un pocu d'acqua vita è u zuccheru Mischjate ben. Aghjustate a farina bianca è u levitu. Mettite da cantu.
tappa 3
Passate (à u chinese ) u mischju cù a farina di ceci Mischjate sta farina cù l'altra. Lasciate ripusà un'ora.
tappa4 scaldate l'oliu, fate piccule palle. una volta cotte sguttate le è inzuccherate le.
Panzarotti cù u risu
- 250 g risu tondulu (à pocu pressu) - 500 g farina bianca - 2 limoni - 2 ove - acqua - acqua vita - levitu - zuccheru
Fate coce ben u risu. sguttate lu. Passate lu sott'à l'acqua. mettite u risu in una conca (saladier), aghjustate a farina, un pocu di sale, 2 torli, un pocu di levitu è d'acqua vita. aghjustate a buchja (zeste) di i limoni. mishjate tuttu. aghjustate pocu à pocu l'acqua per ottene una pasta abbastanza zeppa. mischjate.
lasciate ripusà una stonda.
battite i 2 chjare in neve.* aghjustate le à a pasta.
scaldate l'oliu, fate piccule palle. una volta cotte sguttate le è inzuccherate le.
* certi preferiscenu mette l'ove sane direttamente in a pasta senza fà e chjare in neve
(fottò à vene)
Dernière édition par petra alta le Mer 19 Mar - 9:58, édité 1 fois
Maria
Messages : 1264 Date d'inscription : 28/02/2012 Localisation : quassù
Sujet: Re: Dolci Mar 19 Mar - 13:26
Per Bastia a sosula si face piuttostu cù a farina di ceci.
Sumenta
Messages : 2052 Date d'inscription : 25/02/2012
Sujet: Re: Dolci Mar 19 Mar - 14:21
Sperenza a écrit:
Per Bastia a sosula si face piuttostu cù a farina di ceci.
hè per quessa chì i facciu cù u risu
Maria
Messages : 1264 Date d'inscription : 28/02/2012 Localisation : quassù
Sujet: Re: Dolci Mar 19 Mar - 15:31
Sì scuntrina oghje.
Maria
Messages : 1264 Date d'inscription : 28/02/2012 Localisation : quassù
Sujet: Re: Dolci Mar 19 Mar - 15:33
Hè per quessa chì noi altri in Bastia dimu :
"Figarellesi manghjanu risu è collanu in paradisu."
Sumenta
Messages : 2052 Date d'inscription : 25/02/2012
Sujet: Re: Dolci Mar 19 Mar - 15:37
Sperenza a écrit:
Hè per quessa chì noi altri in Bastia dimu :
"Figarellesi manghjanu risu è collanu in paradisu."
eiu sò sanmartinaghja (anderaghju in infernu? )
Maria
Messages : 1264 Date d'inscription : 28/02/2012 Localisation : quassù
Sujet: Re: Dolci Mar 19 Mar - 15:54
"San Martinu San Martinu Manghja frappe è bei u vinu"
Sumenta
Messages : 2052 Date d'inscription : 25/02/2012
Sujet: Re: Dolci Mar 19 Mar - 16:59
Sperenza a écrit:
"San Martinu San Martinu Manghja frappe è bei u vinu"
perchè ? hè a verità schietta
Maria
Messages : 1264 Date d'inscription : 28/02/2012 Localisation : quassù
Sujet: Re: Dolci Mar 19 Mar - 17:51
Voli ch'o conti bugie ?
Sumenta
Messages : 2052 Date d'inscription : 25/02/2012
Sujet: Re: Dolci Mar 19 Mar - 18:01
Sperenza a écrit:
Voli ch'o conti bugie ?
scusa mi hè vera
Sumenta
Messages : 2052 Date d'inscription : 25/02/2012
Sujet: Re: Dolci Mar 19 Mar - 18:12
I panzarotti cù u risu
l'aspettu di a pasta (senza i chjari)
a cucera (cucitura?)
i panzarotti senza zuccheru
i panzarotti inzuccherati
Circione
Messages : 2212 Date d'inscription : 27/02/2012
Sujet: Re: Dolci Mar 19 Mar - 21:27
da duve vene u nome Panzarotti?
da a sprissione francese "se casser le ventre"?
Maria
Messages : 1264 Date d'inscription : 28/02/2012 Localisation : quassù
Sujet: Re: Dolci Mar 19 Mar - 22:30
U virtuale hà e so limite : ùn si pò tastà a robba...
Sumenta
Messages : 2052 Date d'inscription : 25/02/2012
Sujet: Re: Dolci Sam 30 Mar - 13:58
u Campanile
quantità per 3 curone:
500 g di farina 3 ove 125 g di zuccheru 50 g di butiru 1 bichjeru d'acqua tepida 1 c à c di buchja di limone 1 c à c di buchja d'aranciu acqua vita o pastizzu sicondu u vostru gustu levitu di panatteru (2 sacchetti) una pinzichjata di sale
per a decurazione : 3 ove dure (una per ogni curona)...o di più sicondu u vostru gustu 1 torlu
1) squagliate u levitu in un pocu d'acqua tepida fate un pozzu in a farina. aghjustate u levitu, u sale, l'ove è u zuccheru. mischjate ben.
2) aghjustate u butiru mollu è l'acqua vita. mischjate ben una antra volta. aghjustate appena d'acqua si necessariu... cuprite. lasciate ripusà trà 1 ora è 2 ore.
3) furmate e curone seguitendu l'esempiu di D. Leoncini è ficate l'ovu duru. pudete formà una crucetta nant'à l'ovu per mantene lu cù appena di pasta. lasciate ripusà torna trà 30 minuti è 1 ora.
passate appena di torlu nantu per dà un bellu culore. Coce à fornu caldu (200°) durante 45 minuti (certi dicenu 180°, d'altri 220 ° durante 30 minuti...à voi di vede sicondu u vostru fornu)
fottò à vene si l'ove ùn mi schjattanu micca in faccia
Dernière édition par petra alta le Sam 30 Mar - 19:15, édité 1 fois
Sumenta
Messages : 2052 Date d'inscription : 25/02/2012
Sujet: Re: Dolci Sam 30 Mar - 19:13
a pasta
u campanile cottu
Circione
Messages : 2212 Date d'inscription : 27/02/2012
Sujet: Re: Dolci Sam 30 Mar - 19:24
Chì tanti LEONCINI!
brava o Petra.
l'ovu hè di Ghjallochju?
Maria
Messages : 1264 Date d'inscription : 28/02/2012 Localisation : quassù
Sujet: Re: Dolci Sam 30 Mar - 21:06
Bellu è bonu !
Sumenta
Messages : 2052 Date d'inscription : 25/02/2012
Sujet: Re: Dolci Sam 30 Mar - 21:57
bonu si! ma puderebbe esse ancu più bonu...l'aghju fattu cù a metà di l'ingredienti è mi mancava forse appena di levitu. postu ch'ingonfiu à tutti tutta a santa ghjurnata vogliu chì i mo dolci sianu cum'è mè
Rappallinu
Messages : 437 Date d'inscription : 25/02/2012
Sujet: Re: Dolci Sam 30 Mar - 22:46
Circione a écrit:
Chì tanti LEONCINI!
brava o Petra.
l'ovu hè di Ghjallochju?
Tengu à dì chì s'è Ghjallochju hà fattu un ovu ùn ci sò per nulla...
SERRA
Messages : 994 Date d'inscription : 25/02/2012
Sujet: Re: Dolci Sam 30 Mar - 23:06
Tittolu a écrit:
Tengu à dì chì s'è Ghjallochju hà fattu un ovu ùn ci sò per nulla...
quand'ellu serà natu u piulu feremu un test ADN , tengu chi u nostru figliolu cunnosca u so babbu temi d'esse obligatu di pagà a pensione alimentaria ?
Rappallinu
Messages : 437 Date d'inscription : 25/02/2012
Sujet: Re: Dolci Sam 30 Mar - 23:32
Ghjallochju a écrit:
Tittolu a écrit:
Tengu à dì chì s'è Ghjallochju hà fattu un ovu ùn ci sò per nulla...
quand'ellu serà natu u piulu feremu un test ADN , tengu chi u nostru figliolu cunnosca u so babbu temi d'esse obligatu di pagà a pensione alimentaria ?
Un cornu ! M'ai sempre dettu ch'è tù pigliava a pillula...
SERRA
Messages : 994 Date d'inscription : 25/02/2012
Sujet: Re: Dolci Jeu 4 Avr - 22:09
Tittolu a écrit:
Ghjallochju a écrit:
Tittolu a écrit:
Tengu à dì chì s'è Ghjallochju hà fattu un ovu ùn ci sò per nulla...
quand'ellu serà natu u piulu feremu un test ADN , tengu chi u nostru figliolu cunnosca u so babbu temi d'esse obligatu di pagà a pensione alimentaria ?
Un cornu ! M'ai sempre dettu ch'è tù pigliava a pillula...
pffff t'avia dettu di fà attinzione ma un ti si sappiutu ritene (quandu mai .. )
Rappallinu
Messages : 437 Date d'inscription : 25/02/2012
Sujet: Re: Dolci Jeu 4 Avr - 22:20
Ghjallochju a écrit:
Tittolu a écrit:
Ghjallochju a écrit:
Tittolu a écrit:
Tengu à dì chì s'è Ghjallochju hà fattu un ovu ùn ci sò per nulla...
quand'ellu serà natu u piulu feremu un test ADN , tengu chi u nostru figliolu cunnosca u so babbu temi d'esse obligatu di pagà a pensione alimentaria ?
Un cornu ! M'ai sempre dettu ch'è tù pigliava a pillula...
pffff t'avia dettu di fà attinzione ma un ti si sappiutu ritene (quandu mai .. )
Quandu cunduciu una "décapotable" ùn possu stà... re
SERRA
Messages : 994 Date d'inscription : 25/02/2012
Sujet: Re: Dolci Jeu 4 Avr - 22:31
Tittolu a écrit:
Ghjallochju a écrit:
Tittolu a écrit:
Ghjallochju a écrit:
Tittolu a écrit:
Tengu à dì chì s'è Ghjallochju hà fattu un ovu ùn ci sò per nulla...
quand'ellu serà natu u piulu feremu un test ADN , tengu chi u nostru figliolu cunnosca u so babbu temi d'esse obligatu di pagà a pensione alimentaria ?
Un cornu ! M'ai sempre dettu ch'è tù pigliava a pillula...
pffff t'avia dettu di fà attinzione ma un ti si sappiutu ritene (quandu mai .. )
Quandu cunduciu una "décapotable" ùn possu stà... re
un mi parlate di i sciuffaglioni chi un sanu cuntrolà a so vitezza e finiscenu nu u deccoru à a prima girata ..
Maria
Messages : 1264 Date d'inscription : 28/02/2012 Localisation : quassù
Sujet: Re: Dolci Jeu 4 Avr - 23:56
Scusate aghju mancatu u pruncipiu. Di chì sosula parlate ?