| Cuntrastu trà omu è donna | |
|
|
|
Auteur | Message |
---|
Lùlù

| Sujet: cuntrastu omu donna Dim 5 Mai - 9:33 | |
| - ciocciu a écrit:
- di sfughjita a écrit:
- Sfiurendu à Margherita ...
Primura posta D'amore u fiore nasce L'amant'u sfoglia ! Indè ? È!È!:qualcosu sbuccia...!
Orsu dannatu : Primura in suchju Accarezza u fiore è gode u fruttu...! l’aiccu si piatta disfughjita li ghjunghje s’infrugna è scrive Aiccù che l’avete messa chì ci manca Addisperata per stuppà u so aiccu di sottu scala à a saluta di Omu è Donna ì | |
|
 | |
Lùlù

| Sujet: cuntrastu omu donna Jeu 9 Mai - 7:17 | |
| « U CUNTRASTU GHJENTILE »
Ò quantu m’accunsente u cuntrastu ghjentile dolce, inzuccharatu cum’è quella castagna da tutti preferita,si puru lesinata, ùn ci n’hè una para à sta manna di muntagna, in stacca à i zitelli a prima ballottata, pippuli per i porci vale’u granu in curtile.
Ò quantu m’accunsente u cuntrastu ghjentile propiu in lingua fiurita curtesa è musicale fendu sunà e rime cù a musa per stile, mi pare esse à veghja,à l’ora d’u serale. §
| |
|
 | |
Lùlù

| Sujet: cuntrastu omu donna Sam 11 Mai - 18:21 | |
| - ciocciu a écrit:
- « U CUNTRASTU GHJENTILE »
Ò quantu m’accunsente u cuntrastu ghjentile dolce, inzuccharatu cum’è quella castagna da tutti preferita,si puru lesinata, ùn ci n’hè una para à sta manna di muntagna, in stacca à i zitelli a prima ballottata, pippuli per i porci vale’u granu in curtile.
Ò quantu m’accunsente u cuntrastu ghjentile propiu in lingua fiurita curtesa è musicale fendu sunà e rime cù a musa per stile, mi pare esse à veghja,à l’ora d’u serale. §
« M’hai chjamatu à veghja più ch’à piacè mi stò di sparte pane è sale ghjè l’usu incù l’amicu di rompe dinò a lingua mi face assai prò, m’hè venutu di scrive…di core a ti dicu ! » | |
|
 | |
Maria

Messages : 1264 Date d'inscription : 28/02/2012 Localisation : quassù
 | Sujet: Re: Cuntrastu trà omu è donna Dim 12 Mai - 0:44 | |
| Ti sbrogli bè ancu solu o Ciocciu. | |
|
 | |
Lùlù

| Sujet: cuntrastu omu donna Dim 12 Mai - 6:54 | |
| - Sperenza a écrit:
- Ti sbrogli bè ancu solu o Ciocciu.
Mi sbrogliu ancu megliu se tù ci sì ! Di pensà per dui, puru à u strettu, mi rincrescenu i passi Omu Donna : cuntrastu o scambiu hà bisognu di tutti tù a prima chì l’hai parturitu, ùn ti scurdà di dàl’à sughje Buccaci puru "u mo core caminera" ci stà ch’un piacè è tandu ùn mi rincresceranu micca i nostri passi. | |
|
 | |
Maria

| Sujet: Re: Cuntrastu trà omu è donna Lun 13 Mai - 11:45 | |
| Ogni notte , in sognu Ti vecu, ti sentu È cusì sì vivu in me
Pocu impreme u viotu U spaziu trà di noi Sì venutu è m'abbasta à me
Tù sia luntanu o vicinu Credu ch'u core sempre camina Ritorni è apri a porta Sì quì in lu mo core U mo core caminerà
L'amore ci tocca Una volta è dura À dui u femu ingrandà
L'amore era quandu T'amai , risentu 'sse stonde chì sempre seranu
Tù sia luntanu o vicinu Credu ch'u core sempre camina Ritorni è apri a porta Sì quì in lu mo core U mo core caminerà
Sì ghjuntu ùn temu più nunda Sò ch'u mo core caminerà Seremu per sempre eiu è tù Sì salvu in lu mo core È sempre ti seguiterà...
| |
|
 | |
Lùlù

| Sujet: cuntrastu omu donna Lun 13 Mai - 19:20 | |
| - Sperenza a écrit:
- Ogni notte , in sognu
Ti vecu, ti sentu È cusì sì vivu in me
Pocu impreme u viotu U spaziu trà di noi Sì venutu è m'abbasta à me
L'amore ci tocca Una volta è dura À dui u femu ingrandà
L'amore era quandu T'amai , risentu 'sse stonde chì sempre seranu
Sì ghjuntu ùn temu più nunda Sò ch'u mo core caminerà Seremu per sempre eiu è tù Sì salvu in lu mo core È sempre ti seguiterà...
L’orisonte aspetta à chì camina omu e donna sò per strada, à core solu ognunu camina in cerca di vita assulanata, quallà l’amore face china . à i sposi: Eccuci ogliu è acetu ferete a miscugliata un colpu per ò serete azezzu o dulcezza temperata cù i vezzi per cundime serà a vita incaminata mà d’un basgiu inzuccaratu serà d’amore bella accunciata | |
|
 | |
Maria

| Sujet: Re: Cuntrastu trà omu è donna Mar 14 Mai - 7:13 | |
| Postu chì à tè l'amore inspira metafore Ti ne vogliu rigalà una appena acitosa Forse troppu per serve à a prima cullazione: L'ingredienti soli ùn assicuranu l'unione Sai cum'è me chì puru mettenduci u core Sì a maiunesa ùn piglia hè chì manca qualcosa... | |
|
 | |
Lùlù

| Sujet: Re: Cuntrastu trà omu è donna Mar 14 Mai - 10:02 | |
| - Sperenza a écrit:
- Postu chì à tè l'amore inspira metafore
Ti ne vogliu rigalà una appena acitosa Forse troppu per serve à a prima cullazione: L'ingredienti soli ùn assicuranu l'unione Sai cum'è me chì puru mettenduci u core Sì a maiunesa ùn piglia hè chì manca qualcosa... Paragone per metafora l'amore ùn colla in maionesa, à truvàci in locu è ora per coglie a rima in esa ! | |
|
 | |
Maria

| Sujet: Re: Cuntrastu trà omu è donna Mar 14 Mai - 10:58 | |
| A rima in esa a manghju sopra piazza Ùn ci hè bisognu di piglià paesi È s'o a trovu appena troppu lazza Lampu pivarone cum'è i chinesi | |
|
 | |
Lùlù

| Sujet: cuntrastu omu donna Mar 14 Mai - 13:52 | |
| - Sperenza a écrit:
- A rima in esa a manghju sopra piazza
Ùn ci hè bisognu di piglià paesi È s'o a trovu appena troppu lazza Lampu pivarone cum'è i chinesi Moda chinesa o ghjapunesa serai forse qualchi ghescià mà mi cunvene se l'arabesa mi masgiuleghja cum'un pascià! Mi garba assai dà tè à mè, partita fina si scrive in trè è scambiu in quatru paru à piacè | |
|
 | |
Maria

| Sujet: Re: Cuntrastu trà omu è donna Mar 14 Mai - 22:51 | |
| U cuntrastu hè apertu à tutte è à tutti, sì qualchissia vole piglià a mo piazza... | |
|
 | |
Sumenta

| Sujet: Re: Cuntrastu trà omu è donna Mer 15 Mai - 10:59 | |
| | |
|
 | |
Lùlù

| Sujet: cuntrastu omu è donna Mer 15 Mai - 21:24 | |
| - Sperenza a écrit:
- U cuntrastu hè apertu à tutte è à tutti, sì qualchissia vole piglià a mo piazza...
In trà mezu omu è donna ci'era una sperenza bianca chì curria per a pullona chjosa ùn ci vulia stà ! Un gattiu ciocciu-lupu a vulia inchjostrà, mancu tuttu u so disturbu ùn l'a pussutu scaprà ! | |
|
 | |
Maria

| Sujet: Re: Cuntrastu trà omu è donna Mer 15 Mai - 22:06 | |
| - ciocciu a écrit:
- Sperenza a écrit:
- U cuntrastu hè apertu à tutte è à tutti, sì qualchissia vole piglià a mo piazza...
In trà mezu omu è donna ci'era una sperenza bianca chì curria per a pullona chjosa ùn ci vulia stà !
Un gattiu ciocciu-lupu a vulia inchjostrà, mancu tuttu u so disturbu ùn l'a pussutu scaprà ! Una capra ùn hè sperenza Ma Sperenza hè una capra Ùn aghju tettu nè lenza Per manghjà facciu a ladra. Mi malfidu d'e catene Dormu à u chjar di luna Cum'è e muvre nant'e zenne È guai à chì mi s'affuna. | |
|
 | |
Lùlù

| Sujet: cuntrastu omu donna Mer 15 Mai - 22:41 | |
| - Sperenza a écrit:
- ciocciu a écrit:
- Sperenza a écrit:
In trà mezu omu è donna ci'era una sperenza bianca chì curria per a pullona chjosa ùn ci vulia stà !
Un gattiu ciocciu-lupu a vulia inchjostrà, mancu tuttu u so disturbu ùn l'a pussutu scaprà ! Una capra ùn hè sperenza Ma Sperenza hè una capra Ùn aghju tettu nè lenza Per manghjà facciu a ladra.
Mi malfidu d'e catene Dormu à u chjar di luna Cum'è e muvre nant'e zenne È guai à chì mi s'affuna.
Nimu ùn t’affuna bastoghja ne ti sciacca u morsu in bocca u ti piglii in mastucatoghja da per tè o cara sciocca ! | |
|
 | |
Maria

| Sujet: Re: Cuntrastu trà omu è donna Mer 15 Mai - 22:59 | |
| Postu chì Ghjallochju ùn vole piglià a mo piazza, cuntinueghju !... Facciu bèèè cun a mo bocca Quandu lu mo core s'apre Quandu l'amore mi tocca Bèèè si manda cun e labbre | |
|
 | |
Lùlù

| Sujet: cuntrastu omu donna Jeu 16 Mai - 8:05 | |
| - Sperenza a écrit:
- Postu chì Ghjallochju ùn vole piglià a mo piazza, cuntinueghju !...
Facciu bèèè cun a mo bocca Quandu lu mo core s'apre Quandu l'amore mi tocca Bèèè si manda cun e labbre
Bè cusi piacente à leghje è musicale à sente bè quandu a stonda s’areghje colma di prufumi à mente. Petra alta hè larga cù a persunalita di l’altri l’abbuchja u pomu caldu per fughje a piazza chì li tocca è Sperenza s’abbucca à u cornu ma forse per omu è donna neganu a parità ! | |
|
 | |
Maria

| Sujet: Re: Cuntrastu trà omu è donna Jeu 16 Mai - 9:21 | |
| Face u so travagliu a nostra amministratrice Cerca à qualchissia per rimpiazzà l'attrice Sì Ghjallochju vene l'imprestu u mo vestitu È ferete tù è ellu un coppiu assurtitu | |
|
 | |
Lùlù

| Sujet: cuntrastu omu donna Jeu 16 Mai - 10:39 | |
| - Sperenza a écrit:
- Face u so travagliu a nostra amministratrice
Cerca à qualchissia per rimpiazzà l'attrice Sì Ghjallochju vene l'imprestu u mo vestitu È ferete tù è ellu un coppiu assurtitu u vestitu ùn face a donna ne a rima à puesia, in lingua travestita megliu ch’ell’ùn ci ne sia, chì tandu ùn hè di a bona per fàmi cambià d’investita. | |
|
 | |
Maria

| Sujet: Re: Cuntrastu trà omu è donna Jeu 16 Mai - 11:02 | |
| Ùn fà più a cantilena Ch'ùn ghjuchemu a nostra vita Ognunu porta a so legna Quandu una Musa ci invita Hè megliu chè di stà muti O di fà per nunda a lita | |
|
 | |
Lùlù

| Sujet: cuntrastu omu donna Jeu 16 Mai - 12:10 | |
| - Sperenza a écrit:
- Ùn fà più a cantilena
Ch'ùn ghjuchemu a nostra vita* Ognunu porta a so legna Quandu una Musa ci invita Hè megliu chè di stà muti O di fà per nunda a lita Feghja chì rispondu à cio che tu scivi è à u fattu di lacà a piazza à un altru ùn ci hè alcuna cantilena mea nantu a manera di scrive !rispondu senza circà puzza à nimu ! Di capu à segnu,sisu in tupezzu sò di più scimia* che saviu vescu*, nimu ùn m’ampara qualunque vezzu mancu una capra à fà u beccu. *ùn si cerca à ampara l'AvèMaria à u vescu ne à a scimia à fà i versi !* Si dice "ùn si ghjoca micca a casa" è tandu poi scrive: "ùn sunà tantu à cantilena ùn ghjuchemu micca a casa ognunu a so tintenna à l'asa à passu soiu a rimena senza circà u cane'chì ghjace lascia fà sempre, à chì face ò dà di per ellu barba si rasa è s'empie à sciali a pansa piena " | |
|
 | |
Maria

| Sujet: Re: Cuntrastu trà omu è donna Jeu 16 Mai - 14:25 | |
| - ciocciu a écrit:
- Sperenza a écrit:
- Ùn fà più a cantilena
Ch'ùn ghjuchemu a nostra vita* Ognunu porta a so legna Quandu una Musa ci invita Hè megliu chè di stà muti O di fà per nunda a lita Feghja chì rispondu à cio che tu scivi è à u fattu di lacà a piazza à un altru ùn ci hè alcuna cantilena mea nantu a manera di scrive !rispondu senza circà puzza à nimu !
Di capu à segnu,sisu in tupezzu sò di più scimia* che saviu vescu*, nimu ùn m’ampara qualunque vezzu mancu una capra à fà u beccu.
*ùn si cerca à ampara l'AvèMaria à u vescu ne à a scimia à fà i versi !* Capiscu ciò chè tù scrivi Ancu senza annutazione Chì sciappanu u ritmu chivi D'a nostra cunversazione. Ùn ti vogliu amparà arte Chì sì un autodidattu Vogliu ghjustu cun tè sparte A passione d'u cuntrastu. | |
|
 | |
Lùlù

| Sujet: cuntrastu omu donna Jeu 16 Mai - 16:33 | |
| - Sperenza a écrit:
- ciocciu a écrit:
- Sperenza a écrit:
- Ùn fà più a cantilena
Ch'ùn ghjuchemu a nostra vita* Ognunu porta a so legna Quandu una Musa ci invita Hè megliu chè di stà muti O di fà per nunda a lita Feghja chì rispondu à cio che tu scivi è à u fattu di lacà a piazza à un altru ùn ci hè alcuna cantilena mea nantu a manera di scrive !rispondu senza circà puzza à nimu !
Di capu à segnu,sisu in tupezzu sò di più scimia* che saviu vescu*, nimu ùn m’ampara qualunque vezzu mancu una capra à fà u beccu.
*ùn si cerca à ampara l'AvèMaria à u vescu ne à a scimia à fà i versi !* Capiscu ciò chè tù scrivi Ancu senza annutazione Chì sciappanu u ritmu chivi D'a nostra cunversazione.
Ùn ti vogliu amparà arte Chì sì un autodidattu Vogliu ghjustu cun tè sparte A passione d'u cuntrastu. Autodidattu manca appena amparatu è alevatu da cio chi u sapè sumena a pratica m’hà stazzunatu. U cuntrastu pocu m’importa di vista corta pocu mi vale mi caccia cio ch’u scambiu mi porta insaziu invece d’esistenziale. | |
|
 | |
SERRA

| Sujet: Re: Cuntrastu trà omu è donna Ven 17 Mai - 20:57 | |
| | |
|
 | |
Contenu sponsorisé
 | Sujet: Re: Cuntrastu trà omu è donna  | |
| |
|
 | |