Sumenta
| Sujet: Isula Dim 4 Mar - 14:56 | |
| Isula citadellaSè celu carcu di stelle Chì l’altri paesi ùn anu Ghjunte l’albe cusì belle Smariscenu pianu pianu È tornanu rundinelle Quandu vene u viranu
Sè a tarra ch’e laboru E mio lenze suminate Sè u paese ch’e adoru I mio lochi e mio cuntrate Di tè torna m’innamoru Quand’ella affacca l’estate
Sè fiume chì corri è salti È fali da l’alte cime Da i monti i più alti In un buleghju di rime È di prufumi ti carchi Quandu vene u vaghjime
Sè a nostra tradizione Sè u spechju di l’eternu Chì l’altre generazione Anu impastatu fraternu A sera à u fucone Quandu vinia l’inguernu
Sè muntagna chì s’accorda Cun quelli tempi beati Eppoi chì s’arricorda Chì i mio antichi sò nati À u pede di Baglia Orba Monte Cintu è Cinque Frati
Sè l’isula citadella Arradicata à u mare A mio unica prichera È e mio brame più care Sè a mio più bella ghjesgia U più splundurante altare
A mio Cursichella a mio CursichellaOlivier AnceyO tarra isula matre O tarra isula matre, M’arrembu à u to scogliu Induve travu suchju È l’amore ch’e cogliu Hè mazzulu di speme, Di filetta è di muchju, Ch’e tengu forte in manu O tarra isula matre. È s’andessi luntanu O s’e vinissi à more, Partariamu inseme, Perchè ti portu in core.
Vecu stantare arcane, Sicrete citadelle È torre inariulate, Eterne bardiane È mute sintinelle Di e stonde impastate È di guerre è di patti O tarra isula matre. O tarra isula matre, M’arrembu à a to storia, Da fà chì nimu smatti A fiaccula mimoria.
O tarra isula matre, L’orizonte spalanchi, Quandu sfrisgendu l’onde, U primu ragiu vene À tuccà e to sponde È m’arrembu à l’avvene Chì nasce à i to fianchi O tarra isula matre. Digià l’alba pettina U to celu chì s’apre ; In un nominepatre L’aria si culurisce… Ma prima di smarisce, Ti basgiarà e labre U mio sonniu in pulvina. Olivier AnceyL’ISULA SOLA
O quantu vuleria scrive chì a mio storia hè di pace Chì l’albori ch’aghju vistu si sò pisati sereni Ma à empie a mio mente sò centu mila e strage È di fiure sanguinose i mio ricordi sò pieni
Aghju vistu tantu volte u mio mondu piccià focu Per una croce, un spechju o per un palmu di terra Per una fede, un’idea, per u pusessu d’un locu L’omi move e battaglie, l’omi dà si à a Guerra
Eiu sò l’isula sola Locu di tanti sicreti Un’isulella di fola Musa di tanti pueti Sò un’isula sulella Mi chjamanu a più bella
Aghju vistu à l’orisonte ghjungne tanti battilloni È i sullati à millaie calpighjà e mio marine Aghju in core e vinice di ‘ssi tempi bughjiconi È piengu à fiumi pieni e mio pene senza fine
Da sempre sò stata eiu ogettu di ogni imbliglia Quella chì omu vulia cumprà, vende o cunquistà Quella stella ch’in lu celu di più c’à l’altre spampiglia È ch’ognunu vuleria di e so mani tuccà
Eiu sò l’isula sola Locu di tanti sicreti Un’isulella di fola Musa di tanti pueti Sò un’isula sulella Mi chjamanu a più bella
Ma vogliu sperà e crede in un dumane sfarente Sunnià di l’ore à vene cum’è di tant’allegrie Vede e so albe chjare è di pace splendurente Pisà si à l’infinita cum’è in le puesie
È vogliu dì à i mei, à i mio figlioli cari In un cantu di sperenza, in un’ardente prighera Di francà mi à l’ora mai di tanti ricordi amari È di tene caru à mè di più c’à a mio bandera
Eiu sò l’isula sola Locu di tanti sicreti Un’isulella di fola Musa di tanti pueti Sò un’isula sulella Mi chjamanu a più bella… Jean Yves Acquaviva
Dernière édition par petra alta le Lun 5 Mar - 12:00, édité 6 fois | |
|
Circione
| |
Circione
| Sujet: Re: Isula Dim 4 Mar - 17:09 | |
| | |
|
Maria
Messages : 1264 Date d'inscription : 28/02/2012 Localisation : quassù
| |