camusgellu
| Sujet: …"parudia"… Dim 4 Mai - 23:17 | |
| Salute o ghjente, Ghjorni fà m'hè vinutu calcusella in capu quand'e rilighjia à "Percò sò" di Ghjacumu Thiers è mi sò messu à impennà. Vi prupongu u risultatu di a me scimità ch'ùn hè micca da veru una parudia, vale pocu ma mi sò campatu à scrive la… Forse n'avete ancu voi robba simule à sparte. Vi feliciteghju pà issu foru... À prestu. PKÈ SÒ
Aghju poche paghjole Appese à i ricordi E barchette di plasticu Mi sò belle casgiaghje L'ore campanilesche Si ne stanu in a stacca
Pkè sò di l'Oghje Chì cura à la tela E mode di l'Avà
Fessbuccu, musichmì venteprivées tweeter gliutûbe, hotmail dailymotion, deezer Stò ind'è gmail duv'hè a robba à sparghjera
Pkè sò di l'Oghje Chì cura à lu screnu I passi di a tastiera
I meii li viaghji Sò d'avviò, di treni è di batelli è di u stradò i riturnelli ferma a me più bella eppuppea
Pkè sò di l'Oghje Chì cura à la mente U spachjà di li passi
E corte è i purtò I chjosi è i prati Sò lochi di i sciali Di vechji è di zitelli Chì u tuttu si pò Oghje, quì o altrò
Pkè sò di l'Oghje Chì cura à l'usi L'andà chì face prò
Ma lu sonniu mi porta A un tempu chì fù Ci palesa à Aleria Ci palesa à Currù Nant'à Maghji à zozzò Pè i chjughi è i maiò
« Chì simu di a filetta Chì ci tesse la mente Chì lampa e cunfine » | |
|
Circione
| Sujet: Re: …"parudia"… Dim 4 Mai - 23:37 | |
| Bravu hè una riescita, à ringraziattti d'avella messa! Per quellu chì cunnosce a virsione uriginale hè un veru piacè di vede a sumiglianza trà e duie, quelli chì ùn la cunnoscenu ponu andà custìE duie prime passate (v1 - v 18) mi piacenu assai, perchè propiu in accordu incù Percò sò. A terza hè ridicula chì face una doppia parudia quand'è tù passi da l'Alta strada à Viaghji. Sciaccane puru quant'è tù voli ! | |
|
Circione
| Sujet: Re: …"parudia"… Dim 4 Mai - 23:43 | |
| - camusgellu a écrit:
Forse n'avete ancu voi robba simule à sparte.
"Fà una parudia di una puesia" pudaria esse un bellu scrittu impostu ... innò? | |
|
Sumenta
| Sujet: Re: …"parudia"… Lun 5 Mai - 10:23 | |
| | |
|