Isula hè un situ cunsacratu à a lingua, è ùn s'agisce micca quì di fà prupaganda eletturale, ognunu hè libaru d'avè e so idee. Ma bisogna à ricunnosce chì ancu s'elle ùn passiuneghjanu a ghjente quant'è l'altre elezzione, è micca solu in Corsica, st'elezzione sò assai impurtante.
Certi media francesi riducenu a impurtanza di st'elezzione à a riprisintazione pulitica à u livellu naziunale. A so sola primura hè quella di i partiti, è soprattuttu di sapè s'emu da assiste à una vittoria di u FN davanti à l'altri partiti u PS è L'UMP.
Pè un'elezzione cum'è quella ùn s'agisce micca di vutà un partitu puliticu, ùn li bastaranu micca e prisidenziale e ligislative è e municipale - è ancu, pè e municipale ùn si vota micca sempre u partitu, a saparanu in Bastia - à i pulitichi francesi?
Riduce l'elezzione à u solu paisaghju puliticu francese à mè mi pare una cunnaria senza nome, ma lascemu corre.
Hè un'elezzione impurtante è mi pare chì in certi duminii cum'è quellu di a difesa di a diversità, è in particulare di e lingue minuritarie, u parlamentu auropeu pò esse quellu chì farà ghjimbà a Francia.
Per un'Auropa chì pigli in contu tutta a so diversità, chì sia quella di i populi, è vistu l'impegnu è u travagliu di Francescu Alfonsi à favore di a ricunniscenza di a nostra lingua, mi pare chjara a scelta chì s'impone dumenica.
In tutti i casi per mè hè chjara.
Sumenta
Sujet: Re: Elezzione auropee Dim 25 Mai - 9:28
quandu vecu a manera di fà di certi, quelli chì priparanu l'inviluppi mandati in casa nanz'à l'elezzione, mi dumandu ciò ch'ellu hà da accade... in paese emu ricevutu parechje volte a listessa lista (FN è a diritta), ma micca quella d'Alfonsi...
Circione
Sujet: Re: Elezzione auropee Lun 26 Mai - 19:32
S'aghju capitu bè certi picculi partiti ùn l'anu micca fatte fà e so liste.
Costa caru è ùn hè micca eculogicu, mi pare u casu di u gruppu d'Alfonsi.
Circione
Sujet: Re: Elezzione auropee Lun 26 Mai - 20:34
Ricevu stamane una carta pustale di Pam
rinchere un lindumane d'elezzione ...
Sumenta
Sujet: Re: Elezzione auropee Lun 26 Mai - 21:26
Circione a écrit:
S'aghju capitu bè certi picculi partiti ùn l'anu micca fatte fà e so liste.
Costa caru è ùn hè micca eculogicu, mi pare u casu di u gruppu d'Alfonsi.
Alfonsi c'era ma d'altri nò. ci vulia à "telecaricà" in merria e liste nant'à a tela infine...ùn pensu micca chì ghjè què chì hà scambiatu i risultati. certi anu decisu di fà passà u FN cum'è si a causa di tutti i prublemi eranu i stranieri... i soli rispunsevuli in Corsica sò i pinzuti è i corsi stessi, quelli chì anu vindutu anima è terra, quelli chì anu sminticatu a lingua è a cultura...per fà u riassuntu: quelli chì sò diventati francesi...
Sumenta
Sujet: Re: Elezzione auropee Lun 26 Mai - 21:28
ùn possu micca capisce cumu omu pò vutà un cunnacciu chì hà dettu chì a Corsica era à i francesi! ma saranu sordi o cechi tutti quessi?
Circione
Sujet: Re: Elezzione auropee Mar 27 Mai - 17:25
Sè annarbata perchè ùn ai micca ricivutu a to carta pustale di Jude Law
Sumenta
Sujet: Re: Elezzione auropee Mar 27 Mai - 18:54
Circione a écrit:
Sè annarbata perchè ùn ai micca ricivutu a to carta pustale di Jude Law