| Di Meglio Alanu | |
|
|
Auteur | Message |
---|
Circione
| Sujet: Di Meglio Alanu Dim 27 Sep - 17:56 | |
| A serva
Eiu paisanu fieru Ghjurnatantu è disgraziatu Vogliu cantà l'addisperu Di lu mio amore scunciatu Anghjula pura è fantina Di u veranu più bellu fiore Si n'andò quella matina À fà serva à li signori.
Anghjula Anghjula mea A ruvina mi purtasti Stu ghjornu duv'è n'andasti In li sgiò È ne francasti lu purtò
L'estate l'aria infiarava Eri stanca à la funtana A to ciretta pisava Sott'à quella sciappittana Eiu rozu travagliadore Ùn truvai mai la stonda Ellu giovanu signore Bellu ti girava in tondu
Anghjula Anghjula mea Fù cusì nun ricusasti A to giuventù li dasti À stu sgiò Chì in la so casa t'ingannò
Trà a cardellina è u corbu Matrimonii ùn ne pò nasce Puru un criaturu in corpu U sgiò ingratu ti tralascia Stu ghjornu era festa in piazza Misurasti a to sciagura Spusava una di razza Ricca di ceppu sicuru
Anghjula Anghjula mea Issa pistola ch'è tù purtasti A ti cacciai, ùn la mi dasti È u sgiò Fù la mio manu chì u tumbò | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Di Meglio Alanu Dim 27 Sep - 17:58 | |
| Simmai Simmai vesta ci vistarani di disprezzu Fin'à truvà novi cavezzi ùn mancarani l'argumenti Par ùn lascià à sicutera Mughjà issu pizzucciu di terra Si sbrimbarà torna un avvena è sippur mai Da risparà ci qualchì muca C'impararani, c'impararani à essa chjuchi | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Di Meglio Alanu Dim 27 Sep - 17:59 | |
| Isuli
Sintili in u sussuru di a sciuma... tutti i partenzi scritti da i timoni | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Di Meglio Alanu Dim 27 Sep - 18:00 | |
| Testi mori
Ghjuntu ch'e sò, stò accantu, vicinu ma accantu. Issa tralucenza chì si spicca, a possu paspà. I me mani incaddosi ùn lasciani stampi.
Fermu accantu, vicinu ma accantu, sempri. In a ghjustra di l'omini di quì mai ci entru. | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Di Meglio Alanu Dim 27 Sep - 18:01 | |
| A carezza di l'acqua
A carezza di l'acqua arrimbata à i monti scrivi a to custera d'un’impussibili parafrasa | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Di Meglio Alanu Dim 27 Sep - 18:02 | |
| Attrachju di silenziu
Attrachju di silenziu Bunaccia morta Russu sirenu Torrulu di paci chì si poni in pichjuli nant'à l'oliu marinu senza frighja Manca una vela sulca l'aria piumbina
Si sticchisci u ricordu in a durghjulera di u tempu
| |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Di Meglio Alanu Dim 27 Sep - 18:24 | |
| Lettara muta
U me sguardu s’appudda, ùn trovu ch’è bughjura Hè nera la scrittura Ùn ci hè versu Ùn so leghja ad avà è morgu d’ùn sapè D’ùn sapè O Savè ! Hè quant’una prighjò d’ùn essa stata à a scola Chì li manca a parola À stu fogliu A me penna ùn sà scriva a lettara par tè Iè par tè, O Savè !
O dì comu fà Ùn possu dì nè palisà Indu’ sarà Issa culomba, cù lu me cantu da purtà Se’ partitu O Tisò d’ùn sapè lu m’amori Avà mi trica l’ora A primura Chì ti voddu stracquà i mei li parè Hè quant’hè O Savè
Da fà andà culà in l’Algeria strana A nutizia luntana A me pena Quì tuttu mi s’hè spintu è morgu senza tè Senza tè O Savè
Morgu di tè Ùn la ti possu fà sapè O Savè Hè cusì ingratu d’un pudè Carizzà quiddu fogliu è lampà li me sensi Com’è fiori di carta da pudetti incantà Signuzzà li me pienti intruscendu filari Da caccianni altr’è tantu è po’ fatti vultà. | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Di Meglio Alanu Dim 27 Sep - 18:42 | |
| Di u filu tesu di l’orizonti a musica Di issa puntetta di sciuma chì sfrisgia a custera u filà D’un silenziu à impastà u levitu Di i fiati aduniti u ventu Di issu bughju l’inchjostru
| |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Di Meglio Alanu Dim 27 Sep - 18:42 | |
| I parabbuli bianchi infunghendu i tetti stani muti nantu à i muri grisgi Fighjolani i steddi prighenduci lagnosi è suttimissi un’ acquata cattodica
| |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Di Meglio Alanu Dim 27 Sep - 18:43 | |
| Ori oranesi
Wahran si mira in mari d’Alboran Induvina a Spagna à l’oru uccidintali Ci buddi l’Auropa è l’ora uccidintali
Wahran si senti à voci di muezzinu Ribomba a rivuccata nantu à i muri fiacchi di l’aria zippa malba
Si stinza Oran Wahran è si faci tissutu è po’ s’arici d’Africa s’ammanta d’Orienti è vesti centu panni
Eccula stesa avà à l’orlu culuniali com’è una sciuma di marosu
Da Santa Cruz in sù ci si mori un forti è piegni una madonna
| |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Di Meglio Alanu Dim 27 Sep - 18:43 | |
| Tè è biscotti in l’Udaià T’inguddi a menta di l’ued inzuccarata di locu U sirenu mischja mondi for di mondu Rabat s’alliscia com’è una sarpa
| |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Di Meglio Alanu Dim 27 Sep - 18:44 | |
| Scavata è rialzata Malta si pesa chjuca è bianca ornata di l’assenza di l’Africa
| |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Di Meglio Alanu Dim 27 Sep - 18:45 | |
| Donna U velu di a to pena integrali mascarighja stu mondu ingratu carcu di rena inde l’ochji… U Simun soffia in ogni disertu
| |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Di Meglio Alanu Dim 27 Sep - 18:46 | |
| Aminà lu to mandili mi veni senza dilla di fanni una vela
| |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Di Meglio Alanu Dim 27 Sep - 18:46 | |
| Solu l’isula À Siham
Quì solu a to mancanza mi pò essa più zitta franchendu l’arruganza di sti mondi infiniti
Com’è s’iddu bastessi un sintimu di ribba arrimbatu à i sensi da fà fiascà l’immensu
U cunsolu hè di ventu è m’arreca u to fiatu Mi cresci una spulera chì m’annoda à un viaghju
Quì solu possu torna arrimbammi à un ansciu arresa à u to muscu chì issa luci addiletta
A to tomba di spini quì solu mi s’hè lettu d’una seta di celu chì mi sfrisgia è mi pesa
À li canti di quì ricunnoscu a to chjama chì s’adorna di voci è s’ammanta di monti
Quì u mondu s’unisci è l’altrò s’avvicina Quì solu possu creda à l’unica cunfina | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Di Meglio Alanu Dim 27 Sep - 18:48 | |
| U ventu asciuva i lacrimi Fà girà l’euliani chì dani energia à u lavapanni è asciuva i panni puliti Metti viaghji in i veli Asciuva maghju è ci lascia l’istati cù i so fiari azezi U ventu amutulisci a vaddi Ùn aghju più lacrimi nè viaghji I me panni sò tanti brutti chì mi puzza a vita U me nomu u s’hà paratu u silenziu Ma chì venti sò ?
| |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Di Meglio Alanu Dim 27 Sep - 18:50 | |
| Sognu clandestinu
L’estru ci voga tondu à un calà di soli è l’eterna biddezza ùn pianta d’essa quì Ùn fiacca u pueta d’invintà i to foli À guardatti in i lochi mi possu ancu dì chì sare’ sempri quì
È puri in a bucìa adasgiu custruita t’ani lasciatu ghjacia circhendu i to virtù T’ani azzingatu un’ ancura tù isula bandita di modu chì par dì è cantà ciò chì fù ùn la sapissi più Tù, lu me innu Lu me sognu clandestinu
Trà l’anima d’un tempu è u muscu di l’anni feci chjassu à l’avvena cambiendu a lizziò À tempu à l’idea nascìa ancu l’ingannu in lu moghju trimendu d’un partu à l’arritrò è seppi dì di nò
Dì nò da chì parà u libru d’una storia ch’in i schizzi di sangu circa penna à ciuttà chì canta i so versi à sonu di murtoriu chì chjama chì rispondi è chì torna à chjamà Solu tù à parà Tù, lu me innu Lu me sognu clandestinu
Iè pocu premi avà di lampà lu prucessu di circà accaniti a culpa di qual’hè Nemmenu voddu fà di dumani una messa Ma ferma in lu me cori issu tamantu vulè Issu destinu cun tè Tù, lu me innu Lu me sognu clandestinu
| |
|
| |
Marilena
Messages : 14 Date d'inscription : 05/03/2012 Age : 61 Localisation : Heemstede
| Sujet: Re: Di Meglio Alanu Dim 27 Sep - 22:09 | |
| L’alba hà sbuchjatu a notti è parturisci u ghjornu. Sò tendi teatrini chi s’aprini di novu. Mi t’affacca stu mondu fattu di luci mea, è ci sò guasgi tutti o u pocu chì basta. Ma sti buchji di notti…
| |
|
| |
Marilena
| Sujet: Re: Di Meglio Alanu Dim 27 Sep - 22:11 | |
| A passi minuti a donna pulisci u sulaghju di a cappedda, accendi una candela, manghjichighja dui fiori… E dendu di mani à u marmaru amatu acconcia appena u linzolu di silenziu.
| |
|
| |
Marilena
| Sujet: Re: Di Meglio Alanu Dim 27 Sep - 22:12 | |
| O sterpa di li me avi A voscia prucessiò mi s’alluntana è po’ si ficca in a nebbia di a me curcia mimoria… Un gabbianu zotticu pidda è s’appodda nantu à a cruci.
| |
|
| |
Marilena
| Sujet: Re: Di Meglio Alanu Dim 27 Sep - 22:13 | |
| Piovi. Sò neri i fusti di l’alivi trosci di malincunia è tuttu s’annigrisci puri i so frutti. À l’ultimu a so fragnata ci rindarà l’oru.
| |
|
| |
Marilena
| Sujet: Re: Di Meglio Alanu Dim 27 Sep - 22:14 | |
| Vaghjimi in portu. Nantu à i tarrazzi di i caffè a tramuntana bianca fischja in l’armaturi disincarnati da li so tendi statineschi. Scheletru schirzosu di l’ori più belli
| |
|
| |
Marilena
| Sujet: Re: Di Meglio Alanu Dim 27 Sep - 22:15 | |
| Prima guazza, pientu di l’alba di a statina offesa.
| |
|
| |
Marilena
| Sujet: Re: Di Meglio Alanu Dim 27 Sep - 22:16 | |
| Primi frizzuri di l’aria... Dulcezza tricaticcia di l’acqui marini... À gallu l’umbra stinzata si stinza torna fin’à stinzassi sana. À l’arici a puntetta di sciuma finisci u linzolu di friscura.
| |
|
| |
Marilena
| Sujet: Re: Di Meglio Alanu Dim 27 Sep - 22:17 | |
| Com’è un fogliu piegatu à sparaventu, a to maghjina si stà daretu à i me palpetuli... Da chì chjudu l’ochji ùn possu più dorma.
| |
|
| |
Contenu sponsorisé
| Sujet: Re: Di Meglio Alanu | |
| |
|
| |
| Di Meglio Alanu | |
|