Mi truvava quella sera nantu à a tribuna pruvisoria. Cu a mo surella è u mo babbu eramu nantu à l’ultimu rangu ch’hè cascatu. Mi ricordu
chì u mo babbu venia di ricullà cun buttiglie d’acqua è di Coca, d’a voce d’u spiccore chì si spulmunava à u microfonu per dumandà à a
ghjente di a tribuna Nord di pientà di batte i pedi… eppo ott’ore è vinti, un fracassu. A cascata, corta è interminevule. In dui tempi. Mi sò
vista parte in daretu, mani azziccate à a sedia. Guardava u celu .Chì c’era d’altru da fà for di fissà u celu è aspettà a fine d’a cascatoghja?
Paria ch’ella s’alluntanessi a volta celesta ma a guardava tuttu sapendu ch’ùn avia micca da more ‘quellu ghjornu.
Per tante ragiò.
Perchè ch’ùn era nè u locu nè u mumentu, eramu quì pè u ghjocu è a festa !
Perchè ch’ùn avia chè vint’anni !
Perchè ch’ùn vulia fà pena à a mo mamma !
Innò ! ùn ci vulia micca ch’o murissi !
Fine d’a cascatoghja.Un silenziu.
Po i mughji, i pienti, I lagni, i visi spaventati, e facce insanguinate; un pumpieru s’avvicina. Mi dice: « vous êtes tombée sur tous les
autres. Ils ont amorti le choc ! » è s’alluntaneghja, appressu à i feriti più gravi.
U mo babbu ci accumbraccia, a mo surella è eiu, tuttu pienghjendu. Stanu inseme, eo vò à circà un telefonu (chì tandu i telefunini…) per
privene a mo mamma , cum’è centinaie d’altre persone, in un longu curteghju zittu.
A notte si face nantu à Furiani.
« Era un cinque di maghju in li nostri campà
Era un cinque di maghju, perdunateci o Mà… »