| "U ghjattu è u piucone" (Sperenza / Circione) | |
|
|
Auteur | Message |
---|
Maria
Messages : 1264 Date d'inscription : 28/02/2012 Localisation : quassù
| Sujet: "U ghjattu è u piucone" (Sperenza / Circione) Dim 24 Juin - 10:24 | |
| U mo ghjattu s'hè chjappu un acellinu ind'u nidu. Per furtuna aghju pussutu francà lu. Sò chì puru s'o rimettu cun l'altri a mamma ùn si n'occuperà più allora vuleria sapè ciò ch'o possu dalli per manghjà. Mi pare ch'ellu sia un culombu. | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: "U ghjattu è u piucone" (Sperenza / Circione) Ven 14 Sep - 19:00 | |
| allora? stu culombu cumu si porta :oops: | |
|
| |
Maria
| Sujet: Re: "U ghjattu è u piucone" (Sperenza / Circione) Dim 16 Sep - 22:07 | |
| Si pò parlà d'ellu à u passatu... :| Una vicina m'avia dettu di dalli grane di misgi imbulighjate cun l'acqua da fanne pappina ma forse li ne aghju datu troppu. :pale: Hè inghjustu u destinu : e mo mani l'anu salvatu è e mo mani l'anu tombu... | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: "U ghjattu è u piucone" (Sperenza / Circione) Dim 16 Sep - 22:19 | |
| E to mani o Speranza Ùn l'avaranu po tombu Hè dura ogni partanza Ancu quella di un culombu Soca era u so distinu Di righjugne l'altru mondu | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: "U ghjattu è u piucone" (Sperenza / Circione) Dim 16 Sep - 22:30 | |
| O Speranza a sai bè A virità ùn ti piattu Eiu ùn la vogliu da tè Perchè mi tengu à u fattu Culpevuli ùn ci hè O sippuru hè u to ghjattu | |
|
| |
Maria
| Sujet: Re: "U ghjattu è u piucone" (Sperenza / Circione) Dim 16 Sep - 22:40 | |
| Si troppu bravu o Circione Ma fermu scunsulata A morte di u mo piuppione Pudia esse evitata Abbastava ch'o fussi nata Cun una manu fatata. | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: "U ghjattu è u piucone" (Sperenza / Circione) Dim 16 Sep - 22:53 | |
| Sò sicuru chì e to mani Sò dolce è dilicate Nentru parenu virani E più crudele inguirnate Ma senza a so mazzetta Sò manimozze e fate. | |
|
| |
Maria
| Sujet: Re: "U ghjattu è u piucone" (Sperenza / Circione) Dim 16 Sep - 23:15 | |
| Sò manimozze e fate Custì po sò d'accunsentu Tutte e so stonde straziate Anu fattu u mo turmentu È avà mi tocca à dilla Cum'a funtana aghju pientu. | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: "U ghjattu è u piucone" (Sperenza / Circione) Dim 16 Sep - 23:18 | |
| Aghju intesu o Spiranza I to pienti è i to lagni Ma ai pientu abbastanza Veni incù i to cumpagni Chì ogni lacrima asciuvi È chì a funtana s'attagni. | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: "U ghjattu è u piucone" (Sperenza / Circione) Ven 31 Mai - 12:06 | |
| Postu chì l'amicu Ciocciu Hè un anticunfurmistu È chì l'amicu Ghjallochju Mi pare un veru fumistu Ripigliu quì u cuntrastu È ti chjamu à l'impruvistu
| |
|
| |
SERRA
| Sujet: Re: "U ghjattu è u piucone" (Sperenza / Circione) Ven 31 Mai - 13:02 | |
| - Sperenza a écrit:
- Si pò parlà d'ellu à u passatu... :|
Una vicina m'avia dettu di dalli grane di misgi da fanne pappina hai fattu e grane di u to misgiu ? un pensava mancu chi i colombi fussinu carnivori capiscu avà c'ellu un avisse supportatu | |
|
| |
SERRA
| Sujet: Re: "U ghjattu è u piucone" (Sperenza / Circione) Ven 31 Mai - 13:04 | |
| - Circione a écrit:
- Postu chì l'amicu Ciocciu
Hè un anticunfurmistu È chì l'amicu Ghjallochju Mi pare un veru fumistu Ripigliu quì u cuntrastu È ti chjamu à l'impruvistu
di rime in istu vecu chi si bellu pruvistu .. si un veru sgemenfuttistu
Dernière édition par Ghjallochju le Sam 1 Juin - 16:10, édité 1 fois | |
|
| |
Lùlù
| Sujet: u ghjattu è u piucone Ven 31 Mai - 15:14 | |
| - Ghjallochju a écrit:
- Circione a écrit:
Hè un anticunfurmistu È chì l'amicu Ghjallochju Mi pare un veru fumistu Ripigliu quì u cuntrastu È ti chjamu à l'impruvistu
di rime in istu vecu chi si bellu pruvistu U tempu di triscinà i mo arnesi vengu à risponde ma mi paria esse sempre inde omu è donna frescu solistu in u cuntrastu lettu è rivistu nund'ùn ti guastu. à l’inspensata ùn hè previstu di ripiglià torna u cuntrastu cù un novu è bellu artistu, da omu à omu sempre in u tastu ùn diceremu d’un estru castu ne sciù gallò ne ciocciu pristu! | |
|
| |
Maria
| Sujet: Re: "U ghjattu è u piucone" (Sperenza / Circione) Ven 31 Mai - 22:38 | |
| - Circione a écrit:
Subitu ùn aghju rispostu À a to chjama o Circione A ragione a ti palesu Mancava l'ispirazione Ci vole ch'u mutore scaldi Dopu à tant'interruzzione | |
|
| |
Maria
| Sujet: Re: "U ghjattu è u piucone" (Sperenza / Circione) Sam 1 Juin - 22:19 | |
| - Ghjallochju a écrit:
-
- Sperenza a écrit:
- Si pò parlà d'ellu à u passatu... :|
Una vicina m'avia dettu di dalli grane di misgi da fanne pappina hai fattu e grane di u to misgiu ? un pensava mancu chi i colombi fussinu carnivori capiscu avà c'ellu un avisse supportatu Scrivu "di" invece di "per" Meritu una nota bassa Hè vera chì tù purcaghju Namuratu d'a sintassa Passi u tempu in u Grévisse Quandu ùn tagli a carcassa... | |
|
| |
Lùlù
| Sujet: u ghjattu è u piucone Dim 2 Juin - 9:48 | |
| - ciocciu a écrit:
- Ghjallochju a écrit:
- Circione a écrit:
di rime in istu vecu chi si bellu pruvistu U tempu di triscinà i mo arnesi vengu à risponde ma mi paria esse sempre inde omu è donna
frescu solistu in u cuntrastu lettu è rivistu nund'ùn ti guastu.
à l’inspensata ùn hè previstu di ripiglià torna u cuntrastu cù un novu è bellu artistu, da omu à omu sempre in u tastu ùn diceremu d’un estru castu ne sciù gallò ne ciocciu pristu!
Unu più che l’altru turistu mi piglianu per un piugone ùn ci hè ribombu ne acquistu ne di Gallochju ne di Circione ? tale è quale un ghjattu'folistu'* ciarlanu più ch’un briacone ! *Rima di riscontru:a vera parulla saria:folaghju | |
|
| |
SERRA
| Sujet: Re: "U ghjattu è u piucone" (Sperenza / Circione) Dim 2 Juin - 16:07 | |
| - Sperenza a écrit:
Scrivu "di" invece di "per" Meritu una nota bassa Hè vera chì tù purcaghju Namuratu d'a sintassa Passi u tempu in u Grévisse Quandu ùn tagli a carcassa... u travagliu di u porcaghju è di fàne a salciccia durante tuttu l'inguernu à a so opera si spiccia mentre tu à lu turistu ne vendi ... a to misgiccia cusì viaghjeranu in pace o li topi di i granaghji almenu chi l'AOC (ne) d'insaccàli ella permetti tandu à usu cinese .. spacchjeremu nemi sfritti | |
|
| |
Maria
| Sujet: Re: "U ghjattu è u piucone" (Sperenza / Circione) Dim 2 Juin - 17:45 | |
| - Ghjallochju a écrit:
u travagliu di u porcaghju è di fàne a salciccia durante tuttu l'inguernu à a so opera si spiccia mentre tu à lu turistu ne vendi ... a to misgiccia
cusì viaghjeranu in pace o li topi di i granaghji almenu chi l'AOC (ne) d'insaccàli ella permetti tandu à usu cinese .. spacchjeremu nemi sfritti
Passi una bella inguernata Dedicata à a salciccia Hè rinumata a to robba Aldilà d'a Castagniccia Ti piace ancu à tastàlla Si vede à a to ciccia Sperenza à lu turistu Vende legumi è frutti D'AOC mancu parlà ne Sò strangeri quasi tutti L'aranci sò egizziani I nostri seranu asciutti ??? | |
|
| |
SERRA
| Sujet: Re: "U ghjattu è u piucone" (Sperenza / Circione) Dim 2 Juin - 21:28 | |
| - ciocciu a écrit:
- ciocciu a écrit:
- Ghjallochju a écrit:
- Circione a écrit:
di rime in istu vecu chi si bellu pruvistu U tempu di triscinà i mo arnesi vengu à risponde ma mi paria esse sempre inde omu è donna
frescu solistu in u cuntrastu lettu è rivistu nund'ùn ti guastu.
à l’inspensata ùn hè previstu di ripiglià torna u cuntrastu cù un novu è bellu artistu, da omu à omu sempre in u tastu ùn diceremu d’un estru castu ne sciù gallò ne ciocciu pristu!
Unu più che l’altru turistu mi piglianu per un piugone ùn ci hè ribombu ne acquistu ne di Gallochju ne di Circione ? tale è quale un ghjattu'folistu'* ciarlanu più ch’un briacone !
*Rima di riscontru:a vera parulla saria:folaghju u Ciocciu à l'addisperu chjama ma nimu risponde prega solu nu u desertu cume De Fuccò u padre se Sperenza torna sora ellu ne ferà u frate | |
|
| |
Lùlù
| Sujet: ghjattu è piugone Dim 2 Juin - 22:36 | |
| Ghjallochju hà scrittu : u Ciocciu à l'addisperu chjama ma nimu risponde prega solu nu u desertu cume De Fuccò u padre se Sperenza torna sora ellu ne ferà u frate [/quote] Menu che Circciò à l’addisperu ne ti pregu o cercu Sperenza per invilià u to desertu, ci hè da pate sete à veru ch’ùn fate maì tantu surgenza à perde l’acqua senza partu! | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: "U ghjattu è u piucone" (Sperenza / Circione) Mar 11 Juin - 12:47 | |
| - Sperenza a écrit:
- Circione a écrit:
Subitu ùn aghju rispostu À a to chjama o Circione A ragione a ti palesu Mancava l'ispirazione Ci vole ch'u mutore scaldi Dopu à tant'interruzzione Pocu impreme s'è tù trichi Ùn ti scusà o Sperenza Truvarè sempre l'amichi Per fatti currispundenza Anch'eiu aghju tricatu Ch'era in panna d'essenza | |
|
| |
Maria
| Sujet: Re: "U ghjattu è u piucone" (Sperenza / Circione) Mar 11 Juin - 16:00 | |
| Per fammi currispundenza Ùn ci n'hè micca amatore U ghjornu perdu pazienza À curà fora u fattore Ch'ùn mi porta chè fatture Eccu e mo sole letture | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: "U ghjattu è u piucone" (Sperenza / Circione) Jeu 13 Juin - 14:45 | |
| Eiu vengu di riceve À pocu pressu listessu Si scolanu cum'è neve I punti di u permessu Maladiscu u pedone è e so cuntravinzione Ma per scriveti o Sperenza Ùn mancanu l'amatori Di cumpagnia ùn sè senza Ricevi spessu i fiori Micca da a nostra parte Ma da ghjente d'altri fori | |
|
| |
Maria
| Sujet: Re: "U ghjattu è u piucone" (Sperenza / Circione) Jeu 13 Juin - 16:20 | |
| Hè megliu à pagà u fliccu Ch'è à pagà u duttore Eppo tù sì omu riccu Prufessore è scrittore È s'ellu ti manca un sollu U t'impresterà Tittolu Hè vera ci hè l'amatore Aghju dettu una bugia Ùn batte per 'ssu settore È sò a so egeria Ma hè sempre u listessu Avà vedi mi cunfessu | |
|
| |
Contenu sponsorisé
| Sujet: Re: "U ghjattu è u piucone" (Sperenza / Circione) | |
| |
|
| |
| "U ghjattu è u piucone" (Sperenza / Circione) | |
|