| Farina castagnina | |
|
|
|
Auteur | Message |
---|
Sumenta

Messages : 2052 Date d'inscription : 25/02/2012
 | Sujet: Farina castagnina Jeu 6 Déc - 15:47 | |
| Per principià qualchi infurmazione http://www.aocfarinedechataignecorse.com/presentation.php Truverete dinù nant'à stu bellu situ parechje sosule à fà in casa vostra http://www.aocfarinedechataignecorse.com/gastronomie.php  | |
|
 | |
Circione

Messages : 2212 Date d'inscription : 27/02/2012
 | Sujet: Cake ficatellu/pistuccina. Jeu 6 Déc - 23:37 | |
| Hè incredibile a ricchezza e spicificità è attempu e putenzialità di i nostri prudutti. Pistuccina, brocciu, casgiu, frutti, carne, salameria, ecc. Offre à quellu chì li piace à scucinà parechje pussibilità, a cucina tradiziunale, hè capita, ma quella, quant'è e nostre vechje ùn la saparemu mai fà...  Ma si pò dinù piglià a via ch'elli traccianu i cucinari corsi mittendu nanzu u pruduttu, è travagliendulu à so modu. Eiu ùn sò micca cucinaru, ma vi possu quantunque prupone una ricetta assai faciule ch'e facciu spessu è chì mi pare abbastanza uriginale : hè un cake à u ficatellu. L'idea m'hè vinuta per via di un "figatellu brioché au Cap Corse " ch'ellu ci avia fattu Vincente Tabarani quand'ellu era prufissore à L'Isula. Dunque vidite chì ùn aghju invintatu nulla. Ci mettu appena di pistuccina (ùn ci vole micca à mettene troppu astrimente ùn s'assumiglia più à nulla u vostru cake : circa 1/4 pistuccina pè 3/4 Farina o à u più 1/3 pè 2/3 ) è u servu incù una riduzzione di "Cap Corse". Vi ne parlu chì l'aghju fattu torna stasera, è postu ch'avia vistu u sugettu di Petra l'aghju pigliatu in fottò:   · 4 ove · 200 g di farina · 100 g di pistuccina · 1 sacchettu di livame · 1 ficatellu. · 4 cuchjare di crema fresca · appena d'oliu d'aliva (sicondu u ficatellu ch'ellu hè, s'ellu hè grassu vi ne pudete passà) · pevaru è sale. pè a "salsa ": · un bellu bichjeru di "cap corse " Fate scaldà u fornu à 6 (180°C) Mischiate a pistuccina incù a farina è u livame. battite l'ove, mischiate tuttu inseme (attenti à e tolle) oliu, crema, ecc. (pudete mette appena di vinu biancu) incurpurate u vostru ficatellu (micca sanu ma tagliatu à pizzatelli) è fate coce un'oretta. dopu fate riduce u "Cap corse" pudete mette un chjinchjichellu d'oliu d'aliva . eccu. à voi. | |
|
 | |
Sumenta

Messages : 2052 Date d'inscription : 25/02/2012
 | Sujet: Re: Farina castagnina Ven 7 Déc - 14:00 | |
| ind'è mè femu una sosula assai semplice ma propiu pratica per prufittà di a farina castagnina senza fà a pulenda per e quantità ùn ti possu dì chì cucinemu à ochju - à pocu pressu 5 o 6 grande cuchjare di farina castagnina (250 g à u minimu), acqua sin'à fà ne una pasta appena mena liquida ca quella di e "crêpes", per una forma (moule) di 25 cm. - appena di sale è infiurinà di zuccheru - ci vole à mette appena d'oliu in a forma nanzu di versà a pasta - fornu à 190 gradi. coce sin'à esse scruccullata. cotta deve esse abbastanza fina. a manghjemu à u principiu di u ripastu cù u brocciu è u ficatellu o ancu à a fine si mettimu nentru à pasta uva secca o pezzi di noce.    | |
|
 | |
Sumenta

Messages : 2052 Date d'inscription : 25/02/2012
 | Sujet: Re: Farina castagnina Ven 7 Déc - 14:50 | |
| - Circione a écrit:
Eiu ùn sò micca cucinaru, ma vi possu quantunque prupone una ricetta assai faciule ch'e facciu spessu è chì mi pare abbastanza uriginale : hè un cake à u ficatellu. L'idea m'hè vinuta per via di un "figatellu brioché au Cap Corse " ch'ellu ci avia fattu Vincente Tabarani quand'ellu era prufissore à L'Isula. Dunque vidite chì ùn aghju invintatu nulla.
Ci mettu appena di pistuccina (ùn ci vole micca à mettene troppu astrimente ùn s'assumiglia più à nulla u vostru cake : circa 1/4 pistuccina pè 3/4 Farina o à u più 1/3 pè 2/3 )
ùn si micca cucinaru ma ai u sensu di a cucina è ghjè què u più impurtante! sai mischjà i prudutti, inventà sosule è dà u laziu di pruvà le... per a farina castagnina ai ragiò! spessu a ghjente si sbaglià mettendu ne troppu. ci vole sempre à fà attenzione à e prupurzione quandu s'adupra cù u pruduttu forte in gustu cum'è u ficatellu o mischjà la cù a maïzena per esempiu per un dolce induve a farina castagnina hè l'elementu principale. | |
|
 | |
Circione

Messages : 2212 Date d'inscription : 27/02/2012
 | Sujet: Re: Farina castagnina Ven 7 Déc - 15:15 | |
| Eiu s'è ùn ne mettu micca troppu hè perchè u pruduttu ch'e vogliu mette in valore hè u ficatellu, mettu a pistuccina ghjustu per dalli un gustu di castagna. Ma à dilla franca s'è tù faci u to "checcu"  incù un ficatellu fattu incù carne purcina nustrale, è chì i porchi (si pò sempre sunnià  ) appiinu magnatu assai castagne, ùn vale mancu a pena d'aghjustà pistuccina, chì u gustu castagninu l'avarè. custì l'aghju fattu incù un ficatellu di u cummerciu... u facciu incù ficatellu è appena di pistuccina è basta perchè pensu dinù chì in cucina troppu sapori sfarenti tombanu u sapore. S'è tù metti troppu ingredienti ùn hè più un cake, hè un "Glubibulgà". | |
|
 | |
Sumenta

Messages : 2052 Date d'inscription : 25/02/2012
 | Sujet: Re: Farina castagnina Ven 7 Déc - 15:23 | |
| - Circione a écrit:
- S'è tù metti troppu ingredienti ùn hè più un cake, hè un "Glubibulgà".
iè o Casimir sò cumplettamente d'accordu cun tè aghju da pruvà a to sosula sta dumenicata cum'è entrata. anderà ben cù e coste ch'emu previstu di fà in u caminu | |
|
 | |
Circione

Messages : 2212 Date d'inscription : 27/02/2012
 | Sujet: Re: Farina castagnina Ven 7 Déc - 15:35 | |
| Hà viramente l'aria d'esse bona sta torta què cù l'agnellu o u caprettu devesse a so morte innò?
ma ancu cum'è dulciume.
| |
|
 | |
Sumenta

Messages : 2052 Date d'inscription : 25/02/2012
 | Sujet: Re: Farina castagnina Ven 7 Déc - 17:47 | |
| - Circione a écrit:
- Hà viramente l'aria d'esse bona sta torta què cù l'agnellu o u caprettu devesse a so morte innò?
ma ancu cum'è dulciume.
và cun tuttu! l'aghju manghjata un ghjornu cù un (attenti u nome  ) magret de canard è una salza à u vinu d'aranciu un incantu  . l'agnellu, u caprettu cù una bella salza deve passà propiu ben. (ma eiu ùn sterpu micca sti povarelli, solu l'anatre  ) inzuccarata prova puru cù e noce. | |
|
 | |
SERRA

Messages : 994 Date d'inscription : 25/02/2012
 | Sujet: Re: Farina castagnina Ven 7 Déc - 21:39 | |
| aaaaaaah eo à a cucina ci capiscu à pocu pressu quante cristu nu e tribiere ma postu chi no simu nu u castagninu vi spiecheraghju cum'elle si facenu e pisticcine . per l'ingredienti ci vole : - a ferina castignina - sale - levitu - acqua - une poche di frasche colte verdi e siccate ben intesu per e pruporzioni si ferà tuttu à occhju e à vista ... si mena una prima volta a pasta cun tutti l'ingredienti (for che e frasche  ) , ci vole ch'ella sia quantunque bella cunsistante . si lascia dopu riposà sa pasta durante duie o tre ore u tempu di lecàla levità . dopu si travaglia torna appena sa pasta e si piglia nu un cucchjarone per sparghjela nant'à duie o tre frasche (un pocu cume per una falculella) e si passa nentru un fornu bellu caldu (per u termostattu dumanderete à Petra Alta o à Circione chi elli so spezialisti  ) e lecate coce e vostre pisticcine u tempu necessariu . e pisticcine cume tutta roba castagnina accunsente à manghjàle cu u furmagliu vecchju o a carne in salza ma puru cun n'impurta che postu chi si ponu tene parecchji ghjorni e tempi fà servianu di pane di rimpiazzamentu à i campagnoli . dopu vi spiecheraghju quella di i nicci (infine per quelli ch'hanu sempre un paghju di ferri ma pudite fà un investimentu utule chi vi ghjoverà ancu per e migliacciole ... ) | |
|
 | |
Sumenta

Messages : 2052 Date d'inscription : 25/02/2012
 | Sujet: Re: Farina castagnina Ven 7 Déc - 21:47 | |
| t'aghju arrangiatu appena a presentazione à ringrazià ti per a to participazione! avà aspettu e fottò è a seguita | |
|
 | |
SERRA

Messages : 994 Date d'inscription : 25/02/2012
 | |
 | |
SERRA

Messages : 994 Date d'inscription : 25/02/2012
 | |
 | |
Sumenta

Messages : 2052 Date d'inscription : 25/02/2012
 | Sujet: Re: Farina castagnina Ven 7 Déc - 22:01 | |
| | |
|
 | |
SERRA

Messages : 994 Date d'inscription : 25/02/2012
 | Sujet: Re: Farina castagnina Ven 7 Déc - 22:01 | |
| - Ghjallochju a écrit:
avà vi lasciu losgerisce e pisticcine ... un voli micca manghjàtti tuttu a listessa sera no ? dicia una vecchja duv'e me "vous etes sburdelés" heu avà ch'o ci pensu : ancu di grazia ch'un hai micca intitulatu sta rubricca "a cucina TEMPI FÀ " chi altrimente risicavamu ancu noi di fàcci prucessà  ... | |
|
 | |
Sumenta

Messages : 2052 Date d'inscription : 25/02/2012
 | Sujet: Re: Farina castagnina Ven 7 Déc - 22:05 | |
| | |
|
 | |
SERRA

Messages : 994 Date d'inscription : 25/02/2012
 | Sujet: Re: Farina castagnina Ven 7 Déc - 22:13 | |
| | |
|
 | |
Sumenta

Messages : 2052 Date d'inscription : 25/02/2012
 | Sujet: Re: Farina castagnina Ven 7 Déc - 22:21 | |
| - Ghjallochju a écrit:
ma bon ti feraghju rimarcà ch'un simu micca qui nu a rubricca "carne purcina " .. heu per contru pè a chjoma t'averanu datu una fottò di me vint'anni fà (omancu) .. mi sò detta ch'un miraculu hè sempre pussibile... è que les implants ça existe pardieu per a rubrica carne purcina ne aghju un antru ùn t'inchietà  ... | |
|
 | |
Sumenta

Messages : 2052 Date d'inscription : 25/02/2012
 | Sujet: Re: Farina castagnina Dim 9 Déc - 19:09 | |
| canistrelliquandu i vogliu fà di dui parfumi facciu sta quantita. ne sortu à pocu pressu una vintina per ogni qualità. - 400 g di farina - 150 g di zuccheru - 1 sacchettu di livame - 1/8 l. di vinu biancu - 1/8 l. d'oliu - appena di sale per i parfumi pudete sceglie: nuciole (in pezzi), limone (limoni corsi è naturali  ), anice (grane), castagna, ecc. à aghjustà fendu a pasta. si mischja tuttu in l'ordine. ci vole à sparte in duie pacchetti per aghjustà i dui parfumi. dopu ci vole à spalmà à pasta (un mezu cm d'altura) è taglià la cù una rutulella per fà e forme (eiu e preferiscu assai chjuche cum'è e cuggiulelle). fornu à 180 °c durante 12 à 15 minuti.   e più bianche sò à u limone, l'altre sò castagna/ "nugattina" per quelli à a castagna aghju aghjustatu una grossa cughjara di pistuccina per 200 g di farina bianca. farà à pocu pressu 70 g | |
|
 | |
Circione

Messages : 2212 Date d'inscription : 27/02/2012
 | Sujet: Re: Farina castagnina Dim 9 Déc - 19:53 | |
| un sugettu chì farà piacè à Vagabonu  postu ch'elli ci sò prestu i limoni a to ricetta di torta "fisculimariulata" à u limone quandu a ci metti? | |
|
 | |
Sumenta

Messages : 2052 Date d'inscription : 25/02/2012
 | Sujet: Re: Farina castagnina Dim 9 Déc - 20:00 | |
| | |
|
 | |
Erbaghju

Messages : 482 Date d'inscription : 29/02/2012
 | Sujet: Re: Farina castagnina Lun 10 Déc - 9:09 | |
| - petra alta a écrit:
 À vedelu cusì sumiglia assai à ciò chì no chjamemu "u cocciulu" (còcciulu) u più simplice. Dicu simplice chì dopu ci sò chì u facenu cù i pezzi di brocciu salitu à buleghju o ancu cù e bietule dinò. | |
|
 | |
Sumenta

Messages : 2052 Date d'inscription : 25/02/2012
 | Sujet: Re: Farina castagnina Lun 10 Déc - 17:23 | |
| - Erbaghju a écrit:
À vedelu cusì sumiglia assai à ciò chì no chjamemu "u cocciulu" (còcciulu) u più simplice. Dicu simplice chì dopu ci sò chì u facenu cù i pezzi di brocciu salitu à buleghju o ancu cù e bietule dinò. ùn la cunnoscu micca cù e bietule ma cù u brocciu salitu mi dà a voglia di pruvà! | |
|
 | |
SERRA

Messages : 994 Date d'inscription : 25/02/2012
 | Sujet: Re: Farina castagnina Lun 10 Déc - 21:13 | |
| à me a torta castagnina (cume e frittelle d'altronde) mi piace à manghjàla cu u casgiu vecchju o puru cu u roccuforte  .. | |
|
 | |
Erbaghju

Messages : 482 Date d'inscription : 29/02/2012
 | Sujet: Re: Farina castagnina Lun 10 Déc - 21:34 | |
| Truvendusi trà mezu à 2 piani di pasta (unu sottu è l'altru sopra), e bietule rendenu u cocciulu assai più solfice cà quandu ùn ci n'hè micca. À mè mi piace di più cusì, ch'osinnò l'affare impalla omu troppu. | |
|
 | |
Sumenta

Messages : 2052 Date d'inscription : 25/02/2012
 | Sujet: Re: Farina castagnina Mar 11 Déc - 13:05 | |
| sarebbe pussibile d'avè a sosula o una fottò? | |
|
 | |
Contenu sponsorisé
 | Sujet: Re: Farina castagnina  | |
| |
|
 | |
| Farina castagnina | |
|