| Farina castagnina | |
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Auteur | Message |
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Erbaghju
Messages : 482 Date d'inscription : 29/02/2012
| Sujet: Re: Farina castagnina Mar 11 Déc - 14:56 | |
| Avà ch'ella hè fatta a pisticcina, minnanna ùn istarà tantu à fammine una, ma sosula...ùn ci crergu micca. Per a fottò mì, ci n'hè una ch'aghju fattu annu => quì
Dernière édition par Erbaghju le Mar 11 Déc - 20:07, édité 1 fois | |
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Sumenta
Messages : 2052 Date d'inscription : 25/02/2012
| Sujet: Re: Farina castagnina Mar 11 Déc - 19:13 | |
| - Erbaghju a écrit:
Per a fottò mì, ci n'hè una ch'aghju fattu annu => quì L'aghju vista listessa l'altru ghjornu ind'è Lu | |
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Sumenta
Messages : 2052 Date d'inscription : 25/02/2012
| Sujet: Re: Farina castagnina Sam 15 Déc - 20:29 | |
| a sosula a più semplice à fà cù a pisticcina: e frittelle castagninefarina castagnina, appena di sale è di zuccheru, pezzi di brocciu, acqua sin'à ottene una pasta "à crêpes" abbastanza zeppa oliu per u palellinu pensate à mette e frittelle nant'à un pezzu d'essuie-tout per caccià l'oliu | |
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Sumenta
Messages : 2052 Date d'inscription : 25/02/2012
| Sujet: Re: Farina castagnina Lun 17 Déc - 22:18 | |
| choux* à a farina castagnina
(in corsu?) per a pasta:
- 20 cl d'acqua - appena di sale - 75 g di butiru - una cuchjara di zuccheru - 3 ove - 65 g di farina bianca - 65 g di farina castagnina mette à bolle l'acqua, u sale, u butiru è u zuccheru. lampà d'un colpu e duie farine mischjate. rimuschjà sin'à ottene una pasta chì si stacca sola di a cazzarola. fora di u focu aghjustà un ovu. mischjà ben. ricumincià per ogni ovu. fà cù una stacca o à a cuchjara picculi pacchetti è mette in fornu 180 °c trà 25 è 30 minuti (sicondu u vostru fornu) mettenu appena di più tempu chè i "choux" tradiziunali per siccà. per empie li ci vole à fà un tufone è mette a crema cù una stacca, o apre li in dui per aghjustà u ghjacciu per andà cù a castagna si pò mette: crema à a cicculata, di "marron", ghjacciu vaniglia, ghjacciu à u brocciu... nantu cicculata, caramella, "zuccheru ghjacciu"... | |
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SERRA
Messages : 994 Date d'inscription : 25/02/2012
| Sujet: Re: Farina castagnina Lun 17 Déc - 22:25 | |
| - petra alta a écrit:
- choux* à a farina castagnina
(in corsu?) "i carbusgi à a ferina catagnina" è capita , bon ci vole à ricunnosce chi detta cusì mi ferebbe piuttostu pensà à un piattu di suppa che à un dolce .. | |
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Sumenta
Messages : 2052 Date d'inscription : 25/02/2012
| Sujet: Re: Farina castagnina Lun 17 Déc - 22:27 | |
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SERRA
Messages : 994 Date d'inscription : 25/02/2012
| Sujet: Re: Farina castagnina Lun 17 Déc - 23:14 | |
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Sumenta
Messages : 2052 Date d'inscription : 25/02/2012
| Sujet: Re: Farina castagnina Sam 22 Déc - 13:14 | |
| - Circione a écrit:
- Hè incredibile a ricchezza e spicificità è attempu e putenzialità di i nostri prudutti. Pistuccina, brocciu, casgiu, frutti, carne, salameria, ecc.
Offre à quellu chì li piace à scucinà parechje pussibilità, a cucina tradiziunale, hè capita, ma quella, quant'è e nostre vechje ùn la saparemu mai fà... Ma si pò dinù piglià a via ch'elli traccianu i cucinari corsi mittendu nanzu u pruduttu, è travagliendulu à so modu.
Eiu ùn sò micca cucinaru, ma vi possu quantunque prupone una ricetta assai faciule ch'e facciu spessu è chì mi pare abbastanza uriginale : hè un cake à u ficatellu. L'idea m'hè vinuta per via di un "figatellu brioché au Cap Corse " ch'ellu ci avia fattu Vincente Tabarani quand'ellu era prufissore à L'Isula. Dunque vidite chì ùn aghju invintatu nulla.
Ci mettu appena di pistuccina (ùn ci vole micca à mettene troppu astrimente ùn s'assumiglia più à nulla u vostru cake : circa 1/4 pistuccina pè 3/4 Farina o à u più 1/3 pè 2/3 ) è u servu incù una riduzzione di "Cap Corse".
o Circione u to cake hè un deliziu! hè statu una bella riescita è u Cap porta assai! ai fattu ben d'aghjustà lu. e quantità sò perfette. ci hè propiu un equilibriu trà tutti i gusti! ghjè propiu una sosula tremenda! l'aghju fatta in entrata è postu chì dopu c'era a curadella ci simu ghjuvati di a to "reduction" per accumpagnà la. un deliziu dinù! à ringrazià ti | |
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Sumenta
Messages : 2052 Date d'inscription : 25/02/2012
| Sujet: Re: Farina castagnina Dim 17 Nov - 20:21 | |
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Circione
Messages : 2212 Date d'inscription : 27/02/2012
| Sujet: Re: Farina castagnina Dim 17 Nov - 21:31 | |
| hè un cakucciu per duie parsone o ché (ke) ? | |
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Sumenta
Messages : 2052 Date d'inscription : 25/02/2012
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Sumenta
Messages : 2052 Date d'inscription : 25/02/2012
| Sujet: Re: Farina castagnina Lun 9 Déc - 18:46 | |
| Muffins à a castagna (in corsu? ) quessa a sosula mi piace assai assai...l'aghju fatta da per mè, ùn hè tantu cumplicata. si face in furia (10 minuti) è u risultatu hè propiu agradevule è legeru. per 12 muffins (adopru a forme quì sottu) - 90 g di farina - 90 g di farina castagnina - 90 g di zuccheru - 1 ovu - 10 cl di latte - 50 g di butiru - 3/4 di un sacchettu di livame - un pocu di pralin 1) prima "conca": mischjà l'ovu è u zuccheru. aghjustà u butiru struttu. 2) seconda "conca": mischjà e farine è u livame 3) mette un colpu a farina, un colpu u latte nentr'à l'ovu sin'à ottene una pasta micca troppu liquida. 4) aghjustà u pralin è empie e forme (una sola cuchjara abbasta ogni volta). 5) coce à 220°c 12 minuti. (fottò cù u telefonu ) | |
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Circione
Messages : 2212 Date d'inscription : 27/02/2012
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Sumenta
Messages : 2052 Date d'inscription : 25/02/2012
| Sujet: Re: Farina castagnina Mar 10 Déc - 17:25 | |
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Maria
Messages : 1264 Date d'inscription : 28/02/2012 Localisation : quassù
| Sujet: Re: Farina castagnina Jeu 12 Déc - 23:17 | |
| Ùn avia micca pralin in casa allora aghju messu pepite di cicculata... Mi sò campa. | |
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Sumenta
Messages : 2052 Date d'inscription : 25/02/2012
| Sujet: Re: Farina castagnina Ven 13 Déc - 12:18 | |
| - Sperenza a écrit:
- Ùn avia micca pralin in casa allora aghju messu pepite di cicculata...
Mi sò campa. è ùn simu micca stati invitati? ( ) | |
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Maria
Messages : 1264 Date d'inscription : 28/02/2012 Localisation : quassù
| Sujet: Re: Farina castagnina Ven 13 Déc - 13:06 | |
| Ùn ne aghju micca fattu una sporta chè t'ùn credi... U mo core vulia invità ma u mo corpu ùn hà vulsutu. | |
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| Sujet: Re: Farina castagnina | |
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| Farina castagnina | |
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