| Femuci mottu. | |
|
+19Ghjuvanni SERRA Pinzolu Maria Michela sò zifranu Isulanu Erbaghju ghjiseppa Ruclinonu Solechjari di sfughjita DIRUSIU Ghjuvan Filici Circione pierre laurent Sumenta Rappallinu Amministratore 23 participants |
|
Auteur | Message |
---|
Amministratore Amministratore
| Sujet: Femuci mottu. Ven 2 Mar - 11:28 | |
| - Citation :
- « L’alba ch`e so vele hà sciolu
Pare una navicella in portu In partanza per sponde nove È cun ella u sole si move. » Eccu dunque natu un spaziu novu novu cunsacratu à a lingua chì ci piace u più. Un foru di discussione cù parechje sezzione – lingua, cultura, attualità, ecc.– apartu à tutti L'idea hè di fanne un locu di spartera, d'amparera è di creazione, un locu induv'elli si pudarianu ritruvà i passiunati è i militanti di a nostra lingua, insignanti, pueti, scrittori, attori di u mondu culturale, è scambià incù tutti l’amatori di lingua nustrale. Sarà dinù è simpliciamente l'uccasione di fà qualcosa in cumunu è sempre incù piacè. Da l'avà ùn ci hè ancu nulla di fissu, tocca à ognunu à fà e so pruposte, saria una bona ch’ognunu participessi è dessi u so parè, è a squadra di l’amministratori farà à bella megliu: https://isula.forumactif.com/t53-pruposte-dumandeEccu. Siate i benvinuti! Avà femuci puru mottu – s’omu si vole prisintà – è ch’ella vochi puru a nostra nave. | |
|
| |
Rappallinu
| Sujet: Re: Femuci mottu. Ven 2 Mar - 18:55 | |
| Mi piace 'ssa sprissione "femu ci mottu"... Ma mi si pare pocu originale di fà e prisintazione da per noi di e nostre persone allora a facciu à modu meiu. A prima dunque :
Petra alta
Petra alta, ah Petra alta... Cumu dì, cumu truvà e parolle ghjuste per prisintavvila ? Una croce, un casticu, un feu, un martoriu ? A più grande vindetta di a natura contru à l'umanità ? U nostru via croce ? Soca i nostri piccati sò stati cusì foschi è pessimi chì a redenzione passa per custì ? Pate à Petra alta.
Hè un pocu cum'è viaghjà scalzu nant'à una brusta ardente, o pusà nant'à un cactus o cacciassi i peli in pettu cù a cerra o inticcià cù u pede in u scornu pinzutu di un pede di u lettu à tempu arritu è mezu discitatu... È quale hè chì a s'appiccica ? Induvinate quale hè chì a si scunfinisce ? Noi o zitè ! Noi ! Mancu l'Egittu è e so sette piaghe ùn pò misurà ciò ch'ella hè a nostra sorte. Ma hè a nostra sorte allora accitemula. | |
|
| |
Sumenta
| |
| |
pierre laurent
| Sujet: Re: Femuci mottu. Dim 4 Mar - 20:26 | |
| | |
|
| |
Circione
| |
| |
Ghjuvan Filici
| Sujet: Re: Femuci mottu. Dim 4 Mar - 22:16 | |
| Saluta o zì.
Ghjustu un affari ch'e' vurriu sapè.
A fottò di u to avataru, hè presa in u spittaculu di Koltès ? | |
|
| |
pierre laurent
| Sujet: Re: Femuci mottu. Lun 5 Mar - 9:56 | |
| - Ghjuvan Filici a écrit:
- Saluta o zì.
Ghjustu un affari ch'e' vurriu sapè.
A fottò di u to avataru, hè presa in u spittaculu di Koltès ? Nò , quessa ghjè A Scusa di Pasquale Paoli | |
|
| |
DIRUSIU
| Sujet: SO DIRUSIU Lun 5 Mar - 10:43 | |
| cambianu culori e soni a u pede di u San Pedrone e so i primi pulloni, à l'orlu di u stradone A l'umbria cinque girate chi vi portanu in Erone tandu sapete chi si piantanu, strada, chjassi e stradoni Passatu a "Basgià cuLu", francata a croce a "San Ghjustu" di i favi, senterete à friscura eppo di Rusiu...ogni gustu salute a tutti DIRUSIU | |
|
| |
di sfughjita
Messages : 124 Date d'inscription : 06/03/2012 Localisation : Bastia
| Sujet: Re: Femuci mottu. Mar 6 Mar - 10:54 | |
| Salute à tutti. Mi sentu quì appena timicona per micca dì rosia chjarasgina, chì i vostri talenti ùn l'aghju mancu stampa. Eppuru aghju vulsutu arrigistrà mi pè sti lochi per dì vi francu è chjaru ch'eo sò ghjunta quì in grazia di Francesca per vìa di u forucorsu induve mi ne vò di tantu in tantu à scrivacciulà un qualcusella forse aspessu sgalabatu è soprattuttu ch'eo mi campu à leghje vi. I scritti vostri è dinù quelli cupiati sò di li rigali à donu chì arreganu l'incantu à a principiante ch'eo fermeraghju per un pezzu avà ! À ringrazià vi è bravu à tutti ! Una penna di sfughjita... | |
|
| |
Sumenta
| Sujet: Induve si prisenta, quì? Mar 6 Mar - 11:09 | |
| - Ruclinonu Solechjari a écrit:
- Perchè mi pare ch'o mi devessi prisentà.
o Ruclì a poi puru fà avà Salute o di sfughita sia a benvenuta! | |
|
| |
Sumenta
| |
| |
Ruclinonu Solechjari
Messages : 518 Date d'inscription : 27/02/2012 Localisation : Casinca
| Sujet: Re: Femuci mottu. Mar 6 Mar - 11:24 | |
| - petra alta a écrit:
- Ruclinonu Solechjari a écrit:
- Perchè mi pare ch'o mi devessi prisentà.
o Ruclì a poi puru fà avà
Salute o di sfughita sia a benvenuta! Bene. M'aghj'à brevamente prisentà. Aghju parechji nomi, tanti ch'ùn sò più u quale sceglie. Quì, aghju sceltu Ruclinonu Solechjari, è sò un "abituatu" di monda siti corsi (è altri). È mi rallegru d'esse quì. | |
|
| |
ghjiseppa
Messages : 14 Date d'inscription : 06/03/2012 Localisation : Petralba / Pigna / Bastia.
| Sujet: Re: Femuci mottu. Mar 6 Mar - 12:42 | |
| Salute à tutti ghjunghju avà nantu issu novu spaziu di spartera è di cultura ! Forse certi mi cunnoscenu dighjà, sò ancu nantu u foru corsu, eiu ne aghju ricunnisciutu parechji allora vi mandu abbracci è saluti A Prestu | |
|
| |
Erbaghju
| Sujet: Re: Femuci mottu. Mar 6 Mar - 14:02 | |
| Salute à tutti...cunnisciuti è scunnisciuti... | |
|
| |
Isulanu
| Sujet: Re: Femuci mottu. Mar 6 Mar - 22:26 | |
| Tocc'à mè à prisentammi, allora salute à tutti, sò Isulanu. | |
|
| |
zifranu
| Sujet: Re: Femuci mottu. Mer 7 Mar - 17:01 | |
| Vi salutu ! | |
|
| |
sò
| Sujet: Re: Femuci mottu. Mer 7 Mar - 17:10 | |
| salute o Zifrà! face piacè di rittruvà ti quì! è, mi piace assai u to avatar !!!!!!!!!!!!!!! chì piacè, trà Petra Alta è tè, simu tranquili avà per ciò chì tocca à i ritratti! bon, s'è tù pudia mette u ritrattu di u to avatar in mai induve ci hè a canzone u Petti Rossu, mi feria piacè!!! | |
|
| |
Michela
| Sujet: Re: Femuci mottu. Jeu 8 Mar - 12:06 | |
| Allora eiu sò Michela Invechjendu,fermu zitella Perchè mi piace à amparà È in scola sempre andà... Certi mi cunnoscenu digià À tutti vi vulia salutà!!! | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Femuci mottu. Jeu 8 Mar - 13:34 | |
| Hè sempre un piacè tamantu D'accoglie una socia nova À mè mi piace u cantu À tè ti piace a scola Scrivi puru quant'è tù voli Chì quì sè in casa toia | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Femuci mottu. Jeu 8 Mar - 13:43 | |
| - zifranu a écrit:
- Vi salutu !
Salutà vogliu à Zifranu Chì u mio estru si move Quellu hè ghjuntu pianu pianu Fendu ghjustu ciò chì ci vole È per tuccacci a manu Hà scrittu duie parolle | |
|
| |
zifranu
| Sujet: Re: Femuci mottu. Ven 9 Mar - 11:08 | |
| Tandu mi trovu cunfusu S'e' sò statu rancicone Oghje ghjornu ùn hè più l'usu Di fà troppu u sbaccone Ancu per esse curtese Vardà ci vole à e spese | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Femuci mottu. Ven 9 Mar - 12:49 | |
| Ch'omu vardessi a spesa Per fà prova di crianza Quessa ùn l'avia ma'intesa A ti dicu senza arganza Fà puru un'antra strufata Chì soldi n'ai abbastanza.
| |
|
| |
zifranu
| Sujet: Re: Femuci mottu. Ven 9 Mar - 18:16 | |
| I prezzi di e parolle Ùn sò micca tutti pari Ci sò chì sò di rigalu È ci sò chì sò più cari Ùn facciu po' un delittu Per ess' avaru di scrittu
| |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Femuci mottu. Ven 9 Mar - 18:30 | |
| | |
|
| |
Maria
Messages : 1264 Date d'inscription : 28/02/2012 Localisation : quassù
| Sujet: Re: Femuci mottu. Sam 10 Mar - 8:20 | |
| "A stella di a sperenza mai si spenghjerà"... Salute à tutti. Hè sempre un piacè di leghje vi. | |
|
| |
Contenu sponsorisé
| Sujet: Re: Femuci mottu. | |
| |
|
| |
| Femuci mottu. | |
|