| Currispundanza puetica | |
|
|
|
Auteur | Message |
---|
Ruclinonu Solechjari
Messages : 518 Date d'inscription : 27/02/2012 Localisation : Casinca
| Sujet: Re: Currispundanza puetica Jeu 18 Oct - 8:38 | |
| | |
|
| |
Erbaghju
| Sujet: Re: Currispundanza puetica Lun 22 Oct - 15:00 | |
| | |
|
| |
Circione
| Sujet: E stelle di a ripa vintosa, Simone Agostini, Ghjuvan Petru Ristori. Dim 28 Oct - 12:02 | |
| | |
|
| |
Circione
| Sujet: Per capu d'annu. Ghjacintu Orsucci, Ghjuvan Petru Ristori. Dim 28 Oct - 12:04 | |
| | |
|
| |
di sfughjita
Messages : 124 Date d'inscription : 06/03/2012 Localisation : Bastia
| |
| |
Circione
| Sujet: L'Infernu ,Culiseu è Natalellu. Mar 6 Nov - 17:01 | |
| | |
|
| |
Circione
| Sujet: A pippa, Pincu, L'Orsu d'Orezza, Natalellu di Rusiu. Mar 6 Nov - 17:53 | |
| | |
|
| |
Erbaghju
| |
| |
Erbaghju
| Sujet: Re: Currispundanza puetica Dim 28 Avr - 21:12 | |
| Par avelli uffertu "Da a ripa ventosa" quandu l'aghju vistu arisera, aghju prumessu à Ghjuvan Petru una risposta di Leandru
Di l'amandulu u fiore Ùn sò cà duie e stagione Ma mi piace à st'albore D'avè in manu u librone Rigalatu cù u core Da Ristori u puitone
Di risponde à questu amicu Sempre a vulia fà Ma u parlatu di Vicu Par pudè scrive è cantà Era calcosa a ti dicu Prima à ammaistrà
Ch'ellu sia salutatu Quellu di A Riventosa Chì u tempu aghju pigliatu Par risponde à a so improsa Ma avà sò ingrandatu È possu impinnà calcosa
Face un paghju d'anni fà Chì mi cunsigliasti in rima È di stu fattu o cumpà Ti portu una grande stima Chì in Corsu allettu avà Cane, sumere è bima
Di u mio caru paese Batte in pettu a ciccona È ùn si passa un mese Senza chì a mio parsona Cù e duie arechje tese Ùn ascolti a so canzona
Sia di babbu o di mamma Aghju intesu e canzone A paghjella è a nanna Sò state e prima lizzione Par cunnosce calchì rama Di a nostra tradizione
Vedi bè chì i to cunsigli I m'aghju pigliati tutti È u chjassu chì tù pigli Duve i versi ùn sò sdrutti Trà i fiori è i stigli Hà datu i più belli frutti
Incun una fede eterna È a to penna sè mossu Dendu a voce fraterna Di u pueta in rinforzu À a me vita muderna Ma chì t'hà u stintu corsu
Par e future canzone À a to musa diletta Sapendu chì u me nome Poche rime ellu accetta Li facciu a suggistione Di fallu rimà cù Filetta
Leandru | |
|
| |
Erbaghju
| Sujet: Re: Currispundanza puetica Mar 22 Aoû - 10:37 | |
| Eccu ciò ch'aghju mandatu à una manata di pueta à l'entre di u 2017. Ùn sò micca un induvinu L’affare ùn era privistu À un cignale mastinu Arruvillatu da Pristu (<= nome di u me ghjacaru ) Ci aghju persu u me funinu Nimu di voi ùn l’hà vistu ? Ci sò turnatu à andà Una volta, duie è trè Cù primura di truvà Quellu chì cù gran piacè Parmittia di chjamà È dumandà “ vai bè ?” Incù arte è virtù Mi sò messu à ruspà Aghju cercu tantu è più Duva ellu pudia stà Ma cerca inghjò è insù Si n’hè firmatu quallà S’hè strappatu u me core Aghju pientu è stridatu Eru prontu ancu à more D’avellu abbandunatu Ma ghjuntu in l’uparatore L’aghju prestu rimpiazzatu Stu matiriale cambiatu Sempre a voce si tace Chì u numaru sguassatu Di truvallu ùn sò capace Hè cusì ch’aghju impinnatu Par divvi “salute è pace” A più bella a vi contu Ch’era à u mese di sittembre In a machja cum’è un tontu À flagillammi e membre Branculai lestru è prontu Ma u cignale..... corre sempre !!!! Pace è salute !!! | |
|
| |
Erbaghju
| Sujet: Re: Currispundanza puetica Mar 22 Aoû - 10:39 | |
| Tittò m'hà rispostu u prima :
Risposta à Stefanu Conca Chì piacè quessa matina Di riceve i t’auguri Scritti cun rima calina Per gradisce i futturi Chè t’appii in sta lettarina I mo voti i più sicuri. Pregu à tè è à i toi Un’annata senza uguale Tanta saluta eppoi Dui soldi, ch’ùn hè male Eppo pregu centu annoi A u pessimu cignale. Stu cignale sempre corre Mez’à quella Marignana Manderaghju un cacciatore À disturbe a so cuccagna Per salvà u to onore Di pettu à quessa macagna. S’ellu ci vole a ti dicu Viotu tuttu u canile Eppo partu o car’ amicu Appress’u cignale vile. Li prumetu gran’castigu Chì ghjè bonu u mo fucile. In quantu à u teleffonu A so perdita hè trista Hè smaritu u so sonu Attemp’a famosa lista* *(a lista di i numeri) Quandu u capu* ùn hè bonu *(à ch’ùn hà capu…) Ci vole l’anche è a vista. Quandu a sorte si rivolta Ùn ci vale a furtuna Sè a to ragione ascolta Per chì frachja stessi una Per a to prussima volta Pensa à metteci una funa. Torna un pezzu u ti facciu Dopu ti lagu riflette Per tè u mio amicacciu E mo speme ne sò scelte : Ch’ùn t’accadi st’affaracciu Per dui’ mille dicessette. Abbracciu maiò à tè, Sonia è Leandru.
| |
|
| |
Erbaghju
| Sujet: Re: Currispundanza puetica Mar 22 Aoû - 10:40 | |
| Eppo dopu Ghjuvan Petru Ristori :
CACCIA D'ORU
Mi prisentu da cinghjale : Sò cruciatu ma mastinu, Pè mezu porcu nustrale Pè mezu salvaticinu Ma l'unicu animale Chì hà un telefuninu.
L'aghju trovu di ribattu, In fondu di a spilonca, È, ben' chellu fussi piattu Sott' à una ghjemba tronca Ci scuprii u ritrattu, D'un certu Stefanu Conca.
Cunnoscu d'ùn bellu pezzu U furdanu ritrattatu In stu picculu attrezzu Cù u quale m'hà ghjustratu. Da trè anni s'hè avvezzu, Furtuna ! Hè sgalabatu.
Ormai, grazia à Dìu, Li facciu perde la faccia, Da ch'ellu piglia l'abbrìu Pè a so' solita caccia Cù tuttu u so' cunvìu U seguitu à la traccia.
Ùn pò più fà cum'è prima, Quandu cù a so' antenna, Pigliava posta, in cima D'una culminante zenna. Pensu ancu chì a rima Ammutulita, chinchenna.
Pè diventà muntagnolu Ùn basta mutà di pannu. Perch'un telefunu solu Possi fà tamantu dannu, Vogliu porghjeli cunsolu È dilli bon Capudannu.
Ancu si moltu mi costa Di fà simili richjeste, Una tregua l'hè pruposta, S'ell' ùn ci mette prudeste, Ch'ellu spachji ogni posta Pè u tempu di e feste.
E tregue sò benvinute Ancu si l'odiu tenace E ci rende mal vivute. Ma si questa li cunface Li auguru Salute S'ellu mi lascia a Pace.
È pè esce di st' intrescu Secondu i voti mei, Vogliu dì à 'ssu burlescu, Cùn ottimi caladei : U numeru cinghjalescu Cumencia sempre per sei !!!
| |
|
| |
Erbaghju
| Sujet: Re: Currispundanza puetica Mar 22 Aoû - 10:47 | |
| - Erbaghju a écrit:
- Tittò m'hà rispostu u prima :
Risposta à Stefanu Conca Chì piacè quessa matina Di riceve i t’auguri Scritti cun rima calina Per gradisce i futturi Chè t’appii in sta lettarina I mo voti i più sicuri. Pregu à tè è à i toi Un’annata senza uguale Tanta saluta eppoi Dui soldi, ch’ùn hè male Eppo pregu centu annoi A u pessimu cignale. Stu cignale sempre corre Mez’à quella Marignana Manderaghju un cacciatore À disturbe a so cuccagna Per salvà u to onore Di pettu à quessa macagna. S’ellu ci vole a ti dicu Viotu tuttu u canile Eppo partu o car’ amicu Appress’u cignale vile. Li prumetu gran’castigu Chì ghjè bonu u mo fucile. In quantu à u teleffonu A so perdita hè trista Hè smaritu u so sonu Attemp’a famosa lista* *(a lista di i numeri) Quandu u capu* ùn hè bonu *(à ch’ùn hà capu…) Ci vole l’anche è a vista. Quandu a sorte si rivolta Ùn ci vale a furtuna Sè a to ragione ascolta Per chì frachja stessi una Per a to prussima volta Pensa à metteci una funa. Torna un pezzu u ti facciu Dopu ti lagu riflette Per tè u mio amicacciu E mo speme ne sò scelte : Ch’ùn t’accadi st’affaracciu Per dui’ mille dicessette. Abbracciu maiò à tè, Sonia è Leandru.
Dopu aghju rispostu à Tittò è li parlu di tutti quelli ch'avianu ricivutu a me prima puesia : À l’amicu di Tavagna Di mistieru prufissore Cunfermu chì sta macagna Fatta à u cacciadore Di sittembre in Marignana L’aghju campa cù orrore Ma tù mi dai u curagiu È mi sentu andà megliu D’amparà chì u viaghju Sin’à lu paese meiu Sè prontu à fà di ghjinnaghju Dunque ti rispongu anch’eiu U cignale l’ai detta Incù l’aiutu di Diana Dorme sempre in a filetta S’ellu ùn hà leccu a tartana Inde calchì posta stretta Di Balogna, Ota o Piana À quellu cignale corsu Li prumettu tanti affanni Chì prestu à u rinforzu Pristu avarà i to cani È cù tè à u succorsu Ghjà sò pronti i paisani Passendu piglià à Francè Chì ellu sà caccighjà È ùn ti scurdà d’Ancey Hè forte par scucinà Ristori à u me parè S’ellu vene hè par manghjà Pocu cunfidenza aghju In quellu chì conta male Piglialu sempre un viaghju Fendu u to giru stradale Cunfonde trè è un paghju Ellu ùn pò tumbà cignale Sì luntanu hè Bunifaziu Lascia corre eiu mi cansu A possu fà senza straziu Par amparallu innanzu Ch’ellu ùn mi tirga di laziu Annant’à un porcu mansu Tù chì ai par distinu Cum’è casa a machja corsa Avà mi rendi u funinu O ti femu quella mossa È cum’è un assassinu Ti lamparemu in a fossa Erbaghju | |
|
| |
Contenu sponsorisé
| Sujet: Re: Currispundanza puetica | |
| |
|
| |
| Currispundanza puetica | |
|