| Per circione | |
|
|
|
Auteur | Message |
---|
montemaiò
Messages : 27 Date d'inscription : 06/03/2012 Localisation : montemaiò
| Sujet: Re: Per circione Mar 6 Nov - 16:44 | |
| | |
|
| |
Lùlù
| Sujet: per circione Mar 6 Nov - 17:19 | |
| - montemaiò a écrit:
- manca qualcosa nò?
Per tè nò Per mè sì: a risposta ! | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Per circione Mar 6 Nov - 17:35 | |
| - ciocciu a écrit:
Teniti locu è casale ùn perderaì l'orisonte ciò chì ti face in finale ch'ùn sì Maiò chè di Monte
- montemaiò a écrit:
- manca qualcosa nò?
- ciocciu a écrit:
Per tè nò Per mè sì: a risposta ! Ch'e ti spiechi dui affari Cù i versi chì sò mei Conta puru sti filari Accunciati in ottupedi Dimmi quant'è tu ne vedi O Ciocciu, quattru o sei? S'è tù ùn l'ai rimarcata A t'aghju da dì ciò chì manca Guarda bè a to strufata Ùn ti pare appena scianca? Custì ùn hè micca un "pede" Ch'è t'ai rottu, hè l'anca! | |
|
| |
Lùlù
| Sujet: per circione Mar 6 Nov - 18:19 | |
| Appiottulatu à u terzettu di sedeci pedi o u sestinu di ottu aghju accortatu u canapu ma ghjè paru listessu mi rincresce di pasce à a larga tantu di scrittura che per quellu chi leghje. Mi colla è mi falla di risponde in trè filari in rima ricca di sei è sette pedi " A puesia hè di tutti,ùn feghja cunfine alcuna per francà mare è spechju à l'incertu di furtuna s'appolla sempre u pueta anantu un sprichju di luna." Rispostu à a lestra è trippa per e rime,a lingua si n'accuncia listessu . | |
|
| |
Erbaghju
| Sujet: Re: Per circione Mar 6 Nov - 18:53 | |
| Hè spavintatu Ghjesù È disgraziata Maria Di ciò chì tù scrivi tù À tutta sta cumpagnia Si vede chì u ciucciù Ùn sà fà a puisia | |
|
| |
Lùlù
| Sujet: per circione Mar 6 Nov - 19:42 | |
| Jesù è Maria ùn ci entrenu per nunda ma feghja ch'anu fattu omi di tutte razze è culture. A divizia vene di cose varie è sferente. Omu ùn si pò chjode in u microcosmu. A puesia ùn hè micca solu di a rima nè mancu per cuntà i pedi nantu à i so diti accade ancu chì scritta o cantata ùn hè nè puesia nè più pocu scrittura. Scumunicheghjami puru mi fermerà tuttu u restu chì a lingua ghjè u solu spaziu di libertà chì nimu ùn ci pò cuntrastà . Mi sfidu sempre di i duttori di e lege è di quelli chì si piglianu per i guardiani di u tesoru ch'ùn sò micca un omu di cappelle. Pensatu è scrittu in corsu nantu un Foru libaru apertu vol'di u mondu nantu un tastu generale ch'ùn a si caccia micca cù tè. Sè u mo estru hè scortu, piglia u trattu dà duv'ellu vene ch'ùn vale à dalli tantu capu . Ti ringraziu listessu d'avemmi permessu di sfucammi è ti salutu : Ciocciu INCIRLITU
| |
|
| |
Erbaghju
| Sujet: Re: Per circione Mar 6 Nov - 20:07 | |
| Stà à sente o amicu A voce di a giuvintù Chì u ciocciu a ti dicu Ùn hè quellu ch'ellu fù È anch'eiu mi sbillicu Quandu sentu u to hù hùùù | |
|
| |
Lùlù
| Sujet: per circione Mer 7 Nov - 11:57 | |
| - montemaiò a écrit:
- manca qualcosa nò?
- Ciocciu a écrit:
- Per tè nò
Per mè sì: a risposta ! Dopu lettu u to sturnellu,t'hà rispostu u mio quatrinu per appinza a pensata à l'arochju u piu vicinu, Incalfati per cappellu stu terzettu per stuppinu ! L'ultimu filare u ti rigalu . | |
|
| |
Lùlù
| Sujet: Re: Per circione Mer 7 Nov - 12:17 | |
| - Circione a écrit:
- Ch'e ti spiechi dui affari
Cù i versi chì sò mei Conta puru sti filari Accunciati in ottupedi Dimmi quant'è tu ne vedi O Ciocciu, quattru o sei?
S'è tù ùn l'ai rimarcata A t'aghju da dì ciò chì manca Guarda bè a to strufata Ùn ti pare appena scianca? Custì ùn hè micca un "pede" Ch'è t'ai rottu, hè l'anca!
Per scrive terzettu in filari di ottu pedi: "Quantu ci vol'à calzà di capu ? Ben metratu u to terzettu,ti risponde u mo quatrinu per appinzà a pensata à l'arochju u piu vicinu, incalfati per cappellu stu terzettu per stuppinu ! L'ultima china di doppiu ottupedi ghjè a mancia per u persunale !...! | |
|
| |
Lùlù
| Sujet: per circione Mer 7 Nov - 12:41 | |
| - Erbaghju a écrit:
- Stà à sente o amicu
A voce di a giuvintù Chì u ciocciu a ti dicu Ùn hè quellu ch'ellu fù È anch'eiu mi sbillicu Quandu sentu u to hù hùùù § Per esse frescu di bilicu arripicatu à ciò chì fù è rancicatu di ficu sì già passu di giuventù, sbuchja a to lingua à l'amicu chì di patellu n'hà piu che più. In terzettu regulamentare in filari di ottu stachette per andà à u passu di l'oca chì tantu avà u so pizzicu hè fattu !
Dernière édition par ciocciu le Mer 7 Nov - 17:35, édité 2 fois | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Per circione Mer 7 Nov - 12:48 | |
| - ciocciu a écrit:
Per scrive terzettu in filari di ottu pedi: "Quantu ci vol'à calzà di capu ? Ben metratu u to terzettu,ti risponde u mo quatrinu per appinzà a pensata à l'arochju u piu vicinu, incalfati per cappellu stu terzettu per stuppinu !
L'ultima china di doppiu ottupedi ghjè a mancia per u persunale !...!
Vulinteri un'antra dosa A mio musa avà ti bucca Ancu s'è tù scrivi in prosa In lu dialettu di Lucca Di mettemi u stuppinu Mi pigli per qualchì zucca? Per una zucca mi pigli Osinnò per una botte? Pocu impremenu i stuvigli Hè vera! chì ci pò fotte? Ciò chì vale hè u cuntinutu O Ciocciu - spezia d'imbutu -
Dernière édition par Circione le Mer 7 Nov - 14:04, édité 1 fois | |
|
| |
Lùlù
| Sujet: PER bcircione Mer 7 Nov - 13:39 | |
| - Circione a écrit:
- Vulinteri un'antra dosa
A mio musa avà ti bucca Ancu s'è tù scrivi in prosa In lu dialettu di Lucca Di mettemi u stuppinu Mi pigli per qualchì zucca?
Per una zucca mi pigli Osinnò per una botte? Pocu impremenu i stuvigli Hè vera! chì ci pò fotte? Ciò chì vale hè u cuntinutu O Ciocciu - spezia d'imbutu - ciocciu Sì chjamatu à u pianu supranu,quì sì inde Erbaghju ! "Sorti mi di u mezu è ùn rispondi piu à a piazza di l'altri sò à bastanza maturi per fàlla . Soga ti pigli per a voce di u cummunu . Vaì à risponde duve t'aghju citatu.È eù chi pensava che t'ùn mettia u parapiglia è tene ch'in u chjam'è rispondi cantatu ! Feghja avà ci hè rispote ognilochi ,pare un battellu apertu! fà la finita ò circiò!" Caccia i to terzetti di qui per lacà a piazza à Erbaghju è colla à risponde piu sopra cambia a to risposta ,quessa ci risponderaghju dopu. Sì l'imbutone di u to foru. | |
|
| |
Lùlù
| Sujet: Re: Per circione Mer 7 Nov - 16:56 | |
| - Circione a écrit:
- ciocciu a écrit:
Per scrive terzettu in filari di ottu pedi: "Quantu ci vol'à calzà di capu ? Ben metratu u to terzettu,ti risponde u mo quatrinu per appinzà a pensata à l'arochju u piu vicinu, incalfati per cappellu stu terzettu per stuppinu !
L'ultima china di doppiu ottupedi ghjè a mancia per u persunale !...!
Vulinteri un'antra dosa A mio musa avà ti bucca Ancu s'è tù scrivi in prosa In lu dialettu di Lucca Di mettemi u stuppinu Mi pigli per qualchì zucca?
Per una zucca mi pigli Osinnò per una botte? Pocu impremenu i stuvigli Hè vera! chì ci pò fotte? Ciò chì vale hè u cuntinutu O Ciocciu - spezia d'imbutu -
-Ciocciu A mo zucca ùn hè capone ùn hè d'acqua ne di vinu manc'in burla per canzone nimu ùn l'hà fattu tofone per imbutu o stupinu manc'in rime u sgiò circione § PS: à parte d'avà incù mé un terzettu à capu . per scrive mi ci vole a frebba, è u capu chi gira in furia, ùn aghju micca à ghjucà a saluta per dui rimaghjoli à fà scritti di poca durata. U ciocciu ùn pare micca ma ghje ariatu di poì un tempu,volta à posta per voì. U tempu maì è in piu scrive vostra storia à l'appiattu è cù i sbagli. | |
|
| |
montemaiò
| Sujet: Re: Per circione Jeu 8 Nov - 10:17 | |
| Di scrive in terzettu Ùn hè ciò chì ci vole à fà Chì u scobu di stu ghjocu Ùn hè quellu chè tù voli fà Di manera naturale Scrivu u versu nustrale | |
|
| |
Lùlù
| Sujet: per circione Jeu 8 Nov - 11:38 | |
| - montemaiò a écrit:
Di scrive in terzettu Ùn hè ciò chì ci vole à fà Chì u scobu di stu ghjocu Ùn hè quellu chè tù voli fà Di manera naturale Scrivu u versu nustrale à quale t'indirizzi, à quale rispondi senza a chjama ùn ci hè frutti è fondi rispostu à lu toi, era piu nustrale per seguita l'usu, u mo corciu terzettu era di famigglia , d'u cumunu casale un sinceru salutu, naturale è ben dettu. Feghja ch'ùn si micca chjamatu à u tavulone neru à scrive cù un pezzu di ghjessu . ci faci stessa rima è nantu un verbu !.. Ch'ell'ùn ti trica tantu sì per strada è n'avemu piacè, chi ci hè sempre u tempu di techjassi di cuscogliule. Saria bè che a to prosa rispondi à a meà.Salut'à tè figliolu ! à prestu, à truvac'in foce . | |
|
| |
Lùlù
| Sujet: per circione Jeu 8 Nov - 12:27 | |
| [quote="ciocciu"][quote="Erbaghju"
Stà à sente o amicu A voce di a giuvintù Chì u ciocciu a ti dicu Ùn hè quellu ch'ellu fù È anch'eiu mi sbillicu Quandu sentu u to hù ciocciu à erbaghju: ò spavechju di paglia! avà ti spaventi tù picci tù, zerga,patellu è po piu ci hè già dui acelli ch'anu rispostu per tè !
Pueta di paglia scurdatu in granaghju mucicu è crosciu, ùn ghjunghje Erbaghju in arte o di taglia à paru à un ciocciu !
| |
|
| |
montemaiò
| Sujet: Re: Per circione Jeu 8 Nov - 13:25 | |
| Veni nant'à a mo finestra Per manghjatti cusgiulelle Ti ne docu quantu ne voili Manatelle per manatelle Ciocciu quande tu si ghjuntu Chjamammi fendu u to ûuuuh | |
|
| |
Lùlù
| Sujet: per circione Jeu 8 Nov - 14:39 | |
| - montemaiò a écrit:
Veni nant'à a mo finestra Per manghjatti cusgiulelle Ti ne docu quantu ne voili Manatelle per manatelle Ciocciu quande tu si ghjuntu Chjamammi fendu u to ûuuuh Ciocciu à montemaiò Ti ghjami erbaghju tu? Hai compru a strada ? Avemu sempre à passà per tè ? È dalli! torna Vignale ch'hè un bellu paese ! À t'aghju spiecatu in prosa rimata è in prosa,in pocu tempu affachi torna à l'inspensata à a piazza di l'altri. Se tu voli scrive ampara à leghje . Avà so duie ! à a terza ti compru un catinu è una palettucia che tu falli nantu marina à fatti dui palazzi di rena . Ti risponderaghju quandu serai à a to piazza, ma primu per tel chi t'aghju mandatu u mo numaru . | |
|
| |
Sumenta
| Sujet: Re: Per circione Jeu 8 Nov - 15:34 | |
| - ciocciu a écrit:
Ti ghjami erbaghju tu?
Hai compru a strada ? Avemu sempre à passà per tè ? È dalli! torna Vignale ch'hè un bellu paese ! À t'aghju spiecatu in prosa rimata è in prosa,in pocu tempu affachi torna à l'inspensata à a piazza di l'altri. Se tu voli scrive ampara à leghje . Avà so duie ! à a terza ti compru un catinu è una palettucia che tu falli nantu marina à fatti dui palazzi di rena . Ti risponderaghju quandu serai à a to piazza, ma primu per tel chi t'aghju mandatu u mo numaru .
mi paria chì u chjam'è risponde si facia à parechji è in curtesia ghjè quessa a curtesia di u Ciocciu? quì ognunu hè à a so piazza L'amministratrice | |
|
| |
Lùlù
| Sujet: per circione Jeu 8 Nov - 16:37 | |
| - petra alta a écrit:
- ciocciu a écrit:
Ti ghjami erbaghju tu?
Hai compru a strada ? Avemu sempre à passà per tè ? È dalli! torna Vignale ch'hè un bellu paese ! À t'aghju spiecatu in prosa rimata è in prosa,in pocu tempu affachi torna à l'inspensata à a piazza di l'altri. Se tu voli scrive ampara à leghje . Avà so duie ! à a terza ti compru un catinu è una palettucia che tu falli nantu marina à fatti dui palazzi di rena . Ti risponderaghju quandu serai à a to piazza, ma primu per tel chi t'aghju mandatu u mo numaru .
mi paria chì u chjam'è risponde si facia à parechji è in curtesia ghjè quessa a curtesia di u Ciocciu? quì ognunu hè à a so piazza . L'amministratrice
:"SICURA ma SECONDU L'ora MICCA DUIE à tempu" Saluta a Petra ch'in d'in altu cura è ghjudigheghja ma forse ci vulia rileghje piu sopra per ripiglia u filu. Duie volte in 4 ore montemaiiò cappia u so dettu à mezu senza fà casu à cio ch'hè statu scrittu è precisatu . I primi sbagli di curtesia ùn so stati i mei è n'aghju lettu pessimi aldifora u Chjam'è rispondi d'ùn cuntalli in famiglia ne mancu fora . Di manda ùn zitellò à fassi dui palazzi nantu marina ùn sera po micca u mare à beie.N'aghju passatu altre cù i mo Maiò .Per tel Montemaio hà dettu chi ghjera u ghjocu è battimu bellu in accunsente . In quantu à a curtesisia di u ciocciu li n'avanza sempre un saccu novu ma tene à contu u vostru cunsigliu è và à spartelu à tempu avà. U ciocciu hà sempre tenuta a so piazza,lacata da l'altri ch'ùn ne vulianu. Siete sicura signora PETRA ALTA di u so sinceru rispettu ma ùn hè ch'un ciocciu . | |
|
| |
Lùlù
| Sujet: Re: Per circione Jeu 8 Nov - 18:12 | |
| - montemaiò a écrit:
Veni nant'à a mo finestra Per manghjatti cusgiulelle Ti ne docu quantu ne voili Manatelle per manatelle Ciocciu quande tu si ghjuntu Chjamammi fendu u to ûuuuh cumu prumessu se t'ùn doppii piu in terza fila!..! Ò di casa!ci n'hè fritelle ? d'in finestra tirgu i fischji è dà sottu chjoccu i picchji, m'anu prumessu e cusgiulelle, sò u ciocciu cu l'ochji à sprichji aprite à e mo rimatelle. SCRITTU IN NOVE PEDI BRACCI MOZZI!..! | |
|
| |
montemaiò
| Sujet: Re: Per circione Jeu 8 Nov - 18:42 | |
| Per ciò chà scrittu ciocciu ghjustu prima :
Sempre aghju e fritelle Per ciocciu u mo amicu S'hà da strappà u to bilicu Cù troppu di cusgiulelle Sè tù si u mo nemicu Ti tirgu cù u fucile | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Per circione Jeu 8 Nov - 19:08 | |
| Duie parolle à u Ciocciu - è à l'altri. I missagi si piazzanu à misura ch'elli sò scritti in li sugetti, dunque appariscenu in l'ordine crunulogicu, s'è tù mi chjami à 8 ore di mane è ch'e ti rispondu à 5 ore di sera, trà a chjama è a risposta ci saranu tutti i missagi di l'altri, scritti in la ghjurnata - in stu sugettu. Dunque quand'omu vole participà à un sugettu - di CR o micca - u megliu hè dì ùn appughjà micca annant'à ma piuttostu annant'à : quellu di u missagiu chì v'interessa ben'intesa. ci vole à scrive à a fine vale à dì dopu à: [/quote]è un vale micca a pena di mette u to nome à ogni colpu ci hè osinnò, nanzu à u missagiu ch'è tù citi si vede scrittu: [quote="quellu chì hè citatu"] què ùn lu tuccà micca o Ciocciu astrimente ùn ci si capisce più nulla. ma pudete fà cum'è vo fate avà pricisendu à quan'è vo rispundite hè forse ancu megliu. L'amministratrice Petra Alta t'hà ripigliatu perchè hà cridutu ch'è tù l'avissi datu u to numaru di telefonu per parlà "Da omu à omu" (o da vechju cuccu* à zitellone) invece era solu perchè ti paria più semplice u telefonu per spiicà ch'è tù ùn ci surtia micca incù tutti sti missagi imbulighjati. In quant'à l'affare di i castelli di rena, hè vera chì l'affare ùn và cusì luntanu, è postu ch'ete fattu e pace per telefou, vi prupongu d'andà inseme annant'à a rena incù sugne palittucce è sugni stagnoni... Pudete andà à a torra di Calzarellu - locu predilettu di "seniori" o Ciocciu - , u solu prublema hè ch'ellu ci vularà à mettevi in cristu. spicciatevi chì dumane ci sò sempre e cundizione anticicloniche ma si basta à partesi da sabatu. *vechju ciocciu, scusa! ( un puntu in più per mè o cara Amministratrice... forse ancu dui pè a cacciata di a torra di Calzarellu, vi lasciu sola ghjudice) | |
|
| |
Lùlù
| Sujet: Re: Per circione Jeu 8 Nov - 20:22 | |
| - montemaiò a écrit:
- Per ciò chi u ciocciu hà scrittu sopra :
Sempre aghju e fritelle Per ciocciu u mo amicu S'hà da strappà u to bilicu Cù troppu di cusgiulelle Sè tù si u mo nemicu Ti tirgu cù u fucile ciocciu: Hè scozzulu stu fucile ? Di è micca cù :i tortuli sò piu boni pigliati cù e calarelle che di fucile. A so "mira" ùn face micca "rima"!(ile/elle) | |
|
| |
Lùlù
| Sujet: per Circione Jeu 8 Nov - 21:48 | |
| - Circione a écrit:
- Duie parolle à u Ciocciu - è à l'altri.
I missagi si piazzanu à misura ch'elli sò scritti in li sugetti, dunque appariscenu in l'ordine crunulogicu, s'è tù mi chjami à 8 ore di mane è ch'e ti rispondu à 5 ore di sera, trà a chjama è a risposta ci saranu tutti i missagi di l'altri, scritti in la ghjurnata - in stu sugettu. Dunque quand'omu vole participà à un sugettu - di CR o micca - u megliu hè dì ùn appughjà micca annant'à ma piuttostu annant'à : quellu di u missagiu chì v'interessa ben'intesa.
ci vole à scrive à a fine vale à dì dopu à: è un vale micca a pena di mette u to nome à ogni colpu ci hè osinnò, nanzu à u missagiu ch'è tù citi si vede scrittu: - quellu chì hè citatu a écrit:
què ùn lu tuccà micca o Ciocciu astrimente ùn ci si capisce più nulla. ma pudete fà cum'è vo fate avà pricisendu à quan'è vo rispundite hè forse ancu megliu. L'amministratrice Petra Alta t'hà ripigliatu perchè hà cridutu ch'è tù l'avissi datu u to numaru di telefonu per parlà "Da omu à omu" (o da vechju cuccu* à zitellone) invece era solu perchè ti paria più semplice u telefonu per spiicà ch'è tù ùn ci surtia micca incù tutti sti missagi imbulighjati. In quant'à l'affare di i castelli di rena, hè vera chì l'affare ùn và cusì luntanu, è postu ch'ete fattu e pace per telefou, vi prupongu d'andà inseme annant'à a rena incù sugne palittucce è sugni stagnoni... Pudete andà à a torra di Calzarellu - locu predilettu di "seniori" o Ciocciu - , u solu prublema hè ch'ellu ci vularà à mettevi in cristu. spicciatevi chì dumane ci sò sempre e cundizione anticicloniche ma si basta à partesi da sabatu. *vechju ciocciu, scusa! ( un puntu in più per mè o cara Amministratrice... forse ancu dui pè a cacciata di a torra di Calzarellu, vi lasciu sola ghjudice) Se l'usu dice vechju cuccu sera quasi una francisata:vieux coucou (reveil,carillon) I ciocci ùn invechjanu, for che eù, ma hè vera ch'ùn sò micca di razza pura. Senza dì ogni o sugne :Anderemu nantu rena cù un stagnone è una palettuccia per'ò Mi vene torna una cacciata ma megliu ch'ò a mi tenghi .Peccatu perch'era fina Buccu listessu un puntu in a mo bussuletta persunale chi quandu n'aghju parechji vò a barattalli contra un terzettu curtese o una asta di galateghju. | |
|
| |
Contenu sponsorisé
| Sujet: Re: Per circione | |
| |
|
| |
| Per circione | |
|