Postu ch'ellu hè troppu umile per apre un sugettu cuncernendu lu a facciu eiu Cumenciu cù una di e so puesie chì mi piace u più, colma di dulcezza.
L’oru
Vulia assulià I to ghjorni ancu à vene, Di sonnii arraccamà E to notte serene, Vulia suminà Di centumila stelle Sin’à l’alburià L’oru di a to pelle.
Vulia induvinà I to cenni d’amore È ti vulia dà U veranu in un fiore È vulia intriccià À cullane di speme L’ore felicità Ch’aviamu da passà inseme
U tempu pò spulà L’ore cum’è candelle Ùn possu sminticà L’oru di a to pelle.
Vulia navicà Cun tè à core scioltu, Gode l’eternità D’issu mumentu coltu, U tempu si ne và È si more ogni stonda, Di u mio sunnià U vascellu s’affonda.
Mi vurria invintà Un antru lindumane È per sempre sguassà Isse ferite landane, U vurria smattà Issu focu mai spentu, Mi vurria scurdà Eppuru mi ramentu…
U tempu pò spulà L’ore cum’è candelle Ùn possu sminticà L’oru di a to pelle.
Sumenta
Sujet: Re: Ancey Olivier Dim 6 Mai - 19:17
Reame
M’arricordu l’armunia Di quella alba purpurina È a stella matutina Ch’inde u celu sbiadia. M’arricordu l’aria pura È l’ansciu di a natura Quandu u ghjornu nascia.
M’arricordu a carezza Di l’ambata prufumata È u velu tinnarezza Di a sciuma immaculata. Sempre a mio nave mi pare Azzicata da u mare Chì m’annanna incù dulcezza.
Eiu ch’aghju sulcatu L’onde di tanti mari, Per l’orizonti chjari Ch’avia sunniatu… Eiu ch’aghju sfrisgiatu L’onde di l’oceani, Per i vostri dumani Ch’avia sunniatu…
M’arricordu u cristallu Di issu reame turchinu È ogni fondu marinu Intricciatu di curallu. È tante sirene bionde, Principesse in le so onde Chì m’invitonu à u ballu.
M’arricordu a magia Di quella attrachjata bruna Quandu u sole ridia Ghjuchendusi cù a luna. Era l’ora più serena, Fascendu d’oru a rena L’ultimu ragiu muria.
Eiu ch’aghju sulcatu L’onde di tanti mari, Per l’orizonti chjari Ch’avia sunniatu… Eiu ch’aghju sfrisgiatu L’onde di l’oceani, Per i vostri dumani Ch’avia sunniatu…
Dernière édition par petra alta le Dim 6 Mai - 19:27, édité 1 fois
Sumenta
Sujet: Re: Ancey Olivier Dim 6 Mai - 19:19
In un ame
E mio radiche sò un eternu ligame, È da mill’anni in quà, abbraccianu u mondu. Da quant’e mi ricordu u passatu più fondu, Vecu ballà viranu in punta à e mio rame.
È à tramule d’oru spuntanu tante brame Di divizia, di pace è d’avvene giucondu. È sottu à Monte Cintu, San Petrone o Ritondu, À via di u celu sparghju ampiu reame.
È quandu l’auturnu arrussisce u frundame Di l’alburi cumpagni chì mi stanu di tondu, Lampu à unu à unu ogni gricciulu biondu, È frutti inzuccarati da caccià ogni fame.
Eppo l’inguernu arvigne u mio tintu pillame, Ingrisgia u mio frustu nudu è muribondu. Ma sarà colpa soia s’e cambiu cera è sfrondu ? O sarà chì u tempu hè fughjitu in un ame ?
E mio radiche sò un eternu ligame, È da mill’anni in quà, abbraccianu u mondu. Da quant’e mi ricordu u passatu più fondu, Vecu ballà viranu in punta à e mio rame.
Sumenta
Sujet: Re: Ancey Olivier Dim 6 Mai - 19:20
Un'antra maraviglia...
Universale
E mio cunfine Sò sponde inturniate D’onde turchine, Fole è sunniate… È u ghjornu sbuccime Ci sparghje e so ale, Sentu l’universale.
Una furtezza Chjerchju di a mio ghjente, Un’aghja tralucente, Nidu dulcezza, Ci nascenu e rime À parolle nustrale, Scrivu l’universale.
E mio cunfine Sò di rena è di mare, Voce latine, Manduline è ghitare, Eternu sussurime Di versu naturale, Cantu l’universale.
Una furtezza Un reame di vita, Muntagna intimurita, Fonte purezza, Muvra di l’alte cime Ritta nant’à un sciappale, Temu l’universale.
E mio cunfine Sò bracce spalancate, Albe marine Date à e cavallate È à mezu spulime, Di lacrime è di sale, Campu l’universale.
Una furtezza In brama d’orizonti Un’armata di monti, Isula altezza, Necu l’assugittime À lege culuniale Sfidu l’universale.
Sumenta
Sujet: Re: Ancey Olivier Dim 6 Mai - 19:22
O tarra isula matre
O tarra isula matre, M’arrembu à u to scogliu Induve travu suchju È l’amore ch’e cogliu Hè mazzulu di speme, Di filetta è di muchju, Ch’e tengu forte in manu O tarra isula matre. È s’andessi luntanu O s’e vinissi à more, Partariamu inseme, Perchè ti portu in core.
Vecu stantare arcane, Sicrete citadelle È torre inariulate, Eterne bardiane È mute sintinelle Di e stonde impastate È di guerre è di patti O tarra isula matre. O tarra isula matre, M’arrembu à a to storia, Da fà chì nimu smatti A fiaccula mimoria.
O tarra isula matre, L’orizonte spalanchi, Quandu sfrisgendu l’onde, U primu ragiu vene À tuccà e to sponde È m’arrembu à l’avvene Chì nasce à i to fianchi O tarra isula matre. Digià l’alba pettina U to celu chì s’apre ; In un nominepatre L’aria si culurisce… Ma prima di smarisce, Ti basgiarà e labre U mio sonniu in pulvina.
Sumenta
Sujet: Re: Ancey Olivier Dim 6 Mai - 19:23
Cantata da Petru Guelfucci
In core à mè
Pare chì di i ghjorni a corsa scema, In core di l’amanti tuttu sguassa, Cum’è u mare alliscendu a rena, Si rode tuttu u tempu chì passa.
In core à mè luntanu hè l’aligrezza, U sintimu più forte hè l’amarezza.
A luna ad ogni stella face invitu, A notte pare tissuta d’argentu È l’ochji persi in lu celu infinitu Tutta a to magia mi ramentu.
In core à mè si cunsuma l’amore, Brusgia l’anima meia senza calore.
Ardente passione prestu sbiadite, Dolce viaghju ch’emu fattu inseme, Ore linde è felice oghje svanite, Dillami tù ch’elle anu da rivene.
In core à mè più nisunu risponde, Vidaremule più e nostre stonde ?
Sumenta
Sujet: Re: Ancey Olivier Dim 6 Mai - 19:26
Duie magnifiche puesie cantate da u gruppu Giramondu
Tempiu sonniu d’umanità, Fiore sbuccitu in l’universu, Quant’hè dolce l’eternità Annannati da u to versu...
Circione
Sujet: Re: Ancey Olivier Dim 6 Mai - 20:10
à Ringraziatti o Petra Alta
ancu assai ch'è tù ci sè.
mandami puru u to rib in mp.
Sumenta
Sujet: Re: Ancey Olivier Dim 6 Mai - 21:57
Circione a écrit:
à Ringraziatti o Petra Alta
ancu assai ch'è tù ci sè.
mandami puru u to rib in mp.
O maestru cumu si dice in corsu "au noir" è "petites coupures"?
di sfughjita
Messages : 124 Date d'inscription : 06/03/2012 Localisation : Bastia
Sujet: Re: Ancey Olivier Mer 9 Mai - 10:17
O Petr'Alta grazie tante pè stu travagliu di spartera, sò da veru perle di favella ste puesie scritte à pinnellu di Musa. Hà l'impennatura bella st'omu è tantu megliu per noi !
Avà s'ella ci ne d'altre....
Tittò
Sujet: Re: Ancey Olivier Mer 9 Mai - 10:55
Santacroce di l’esse
Esse a per cumincià, Esse b per dì babbà Esse c per esseci Esse una chj per chjamà, Esse d per esse è dì. Esse un’e per esse, ùn hè ? Esse un’effe incù duie effe, Esse g per ùn esseci. Esse una ghj per ghjucà, Esse un’acca pè a sbacca, Esse un’i per unì. Esse elle per esse belle ! Esse emme per dì o mà ! Esse enne per essene, Esse o ùn esse o. Esse sta p per stupì, Esse q per esse cù u, Esse erre è rè esse Esse esse è esse esse Esse t per esseti. Esse un’u per esse unu, Esse v da esse vita, Esse zeta per finì.
Cusì vularia tesse U santacroce di l’esse, Di lettare arraccamate, Cambiarine è intricciate.
P.S. : Ogni tantu si pruponga D’aduprà ancu l’i longa, Puru sè a v s’accoppia, Ùn sarà mai v doppia, D’esse scusati si preca Da k, icchisi è i greca, Benchì ricche di qualitai Ùn s’adupraranu mai.
Michela
Sujet: Tale un batellu persu Sam 12 Mai - 7:22
Tale un batellu persu
Tale un battellu persu Luntanu di u so portu U mio sonniu spapersu Nu i venti s'hè scioltu
È u mio core trema Azzicatu da l'onde Tale una nave scema Chì brame e so sponde
Tale un battellu arfagnu Di lacrime bagnatu Ind'un ultimu lagnu s'hè spentu u mio fiatu
Sott'à e stelle chjare È a luna d'argentu In fondu di u mare Ghjace u mio turmentu
È u mio core trema Azzicatu da l'onde Tale una nave scema Chì brame e so sponde
Tale un battellu persu Luntanu di u so portu U nostru amore immersu Nu i pienti s'hè mortu
È u mio core trema Azzicatu da l'onde Tale una nave scema Chì brama e so sponde
Sumenta
Sujet: Re: Ancey Olivier Sam 12 Mai - 14:53
di sfughjita a écrit:
O Petr'Alta grazie tante pè stu travagliu di spartera, sò da veru perle di favella ste puesie scritte à pinnellu di Musa. Hà l'impennatura bella st'omu è tantu megliu per noi !
Avà s'ella ci ne d'altre....
un ringraziu tamantu à ellu d'offre ci tante bellezze
Sumenta
Sujet: Re: Ancey Olivier Sam 12 Mai - 14:57
Suldatu
Si chjina à u to latu U ghjornu chì si more Lascendu fughje l’ore Di u tempu scurdatu, Addiu à tè suldatu, Tù chì desti di core U to ultimu fiatu.
Suspira adduluritu U marmaru turmentu, Lacrimeghja u ventu Da a notte insischitu, Annant’à u granitu, Trè parolle d’argentu : U to nome sculpitu.
Sbucina l’orizonte Una striscia di fume, L’onda chieta di u fiume Dorme sott’à u ponte, Accarezza u monte Tandu un dolce lume… U sole alza a fronte.
Sparghje l’alba ligera U so più dolce mantu, L’aria in campusantu Da l’ombra hè prigiunera, Anima pura è fiera, Ti sia u mio cantu Una dolce prichera.
http://www.musicme.com/Voce-Ventu/titres/Suldatu-t2557410.html (scritta è cantata da Olivier Ancey nant'à l'ultimu dischettu di Voce Ventu)
Michela
Sujet: Re: Ancey Olivier Mer 23 Mai - 10:42
Circione
Sujet: Re: Ancey Olivier Mar 16 Oct - 22:20
mi ne saria passatu di scrive què...
Fratelli
Vi paria d’esse l’anelli Di una listessa catena È vi cridiate fratelli, Essendumi tutti figlioli. L’avvene tolse i maglioli, Tamanta pena…
L’aria splindia di giuvelli Ma oghje lacrime sumena È i mio sonnii sò fulena Chì l’alba pietosa rimena Cù i pienti di l’urfanelli.
Quantu morsenu da ribelli, Quantu paconu di so schiena, Quantu sò partuti zitelli, Mucata sò da troppu doli, Ghjorni funesti, caracoli, Tamanta pena…
L’aria splindia di giuvelli Ma oghje lacrime sumena È i mio sonnii sò fulena Chì l’alba pietosa rimena Cù i pienti di l’urfanelli.
Tamanta pena, O chì macelli.
Maria
Messages : 1264 Date d'inscription : 28/02/2012 Localisation : quassù
Sujet: Re: Ancey Olivier Mer 24 Oct - 22:50
Circione
Sujet: Turchinues Sam 17 Nov - 11:06
Turchinues #1
A mane quandu mi discetu, Insunnulitu è stumacatu È chì fora face u fretu È chì u celu hè nivulatu, Hè vera ch’e facciu u musu È nasce in mè u turchinusu.
Mi pigliu un caffè à biera È po dopu accendu u postu, Sentu parlà corsu à strappera, À pate quessa ùn sò dispostu, Spengu cù u core cunfusu È mi cresce u turchinusu.
Dopu una ghjurnata di stantu, U stantu di u funziunariu – Hè vera chì ùn si suda tantu Ma si vince pocu danaru –, Mi ne ghjungu in casa dilusu È mi piglia u turchinusu.
Accendu a televisione Sò e nutizie di a sera : L’arrubecci, l’inundazione, A miseria, a fame è a guerra. Diciarete forse ch’abusu Ma què mi dà u turchinusu.
Turchinues #2
Sò tutti à l’usu mudernu I giovani di stu paese Vi mandanu prestu à caternu S’è vo ùn li parlate francese Di u corsu si perde l’usu È mi vene u turchinusu.
Portanu pindini à u nasu È s’inchjodanu u billicu Più nisunu ci face casu, Si ne ridenu s’e li dicu : « O giuventù corsa mi scusu Ma m’arrechi u turchinusu ».
O Cursichella à l’addisperu Chì cerchi sempre a to strada, Oghje sì ch’hè finitu in veru U tempu chì Marta filava, Ùn ci hè più nè rocca nè fusu Ùn ferma cà u turchinusu.
S’è vo ùn capite andate via ! Surtitemi di trà li pedi ! O puru aspittate una cria… Aghju da traduce i versi mei : I’ve got the right to sing the blues Because I have the turchinues.
Michela
Sujet: Re: Ancey Olivier Sam 17 Nov - 18:28
Ùn ci ferma chè què...Disgraziamente!
Circione
Sujet: A rota Lun 10 Déc - 10:39
Una puesia assai particulare per mè.
A rota
U sole in timiconi face affacca è trapoghja È fascia l’orizonte d’una innurata striscia. Cusgita à fili d’oru pare a catapoghja È a valle s’infiora da a luce cilesta. U ghjornu annant’à l’aria pianu pianu sculiscia È basgendu ogni cresta, Sguilla annant’à e zenne. Da rende più sulenne Stu mumentu di pace Ogni rimore avà si tace. Si pianta ancu u ballu di u ventu in le fronde Solu balla u mare chì carezza e sponde In un armuniosu è dolce colla è fala. Hè un vede, ma ancu a sintaghjina a si sciala : Nè parolle nè verbi Ma l’accenti superbi, Cusì lindi è prufondi Di issi chjama è rispondi. L’alba chì e so vele hà scioltu Pare una navicella in portu In partanza per sponde nove È cun ella u sole si move. L’aria l’onda è a tarra sò belle à una para. Ognuna à l’altra si marita… È s’infiara a vita È u core di l’omu dinù ellu s’infiara. Guardendu di u mare l’eterni passa è veni Gode ghjorni sireni. Eppo sgranendu l’ore chì u tempu cuncede Pianu pianu a notte à u ghjornu succede È fala u sirenu, Appende a Diana cullane di giuvelli, Nascenu mille sonnii in ogni umanu senu E spiranze di l’omi cum’è tanti vascelli Sfrisgiuleghjanu lebbie i celi di bambace. S’affrena ancu u mare è languente, si tace. Ma a notte digià perde i so diritti… È si sentenu quelli chì si stavanu zitti Ìn un dolce sussuru l’alba rinasce torna... Aghjorna. È s’infiaranu l’ore. Da u ghjornu più chjaru à a notte più ceca A rota di u tempu face u porta è l’arreca Induve face nasce, induve face more, Quandu un’anima hè data, quandu un’antra hè rapita È cusì và a vita... Cusì voca a rota in un accendi è spegni Ma cumu hè o mà stamane ch’è tù piegni ?
Sumenta
Sujet: Re: Ancey Olivier Lun 10 Déc - 17:15
Erbaghju
Sujet: Re: Ancey Olivier Lun 10 Déc - 21:28
Maria
Messages : 1264 Date d'inscription : 28/02/2012 Localisation : quassù