Invité Invité
| Sujet: puisia U PASTORI Sam 22 Mar - 9:49 | |
| un bunghjornu à tutti, spartu cù voscu una piccula puisìa scritta arrimani U PASTORI
Bona sera à tutti quanti Omi é donni attillati, Vò chì steti spinsirati Senza fatica nè stanti, Asculteti un istanti I me rimi strapazzati.
Ma parchì o bedda ghjenti Seti tutti russuriti ? Com’hè ch’ùn ricunnisciti U vosciu vechju parenti, Chi deti sangu é pienti Da fà vi cussì cumpiiti.
Ùn circheti à capiscia Qual’sò, nimu ùn sà più, Eti scurdatu ugni virtù Da pudè bè cumpariscia, Lachendu puri spariscia A richezza di ciò chì fù.
Forsa ch’oghji v’imbarazza A noscia storia passata, Ma ùn pò essa scurdata Com’è pula chi si spazza, Chi sempri quì hè a razza Ùn hè ancu suttarrata.
Ùn àbbiiti cumpassioni Fighjuleti li issi mani, Ch’ani stantatu u pani Da fà ch’oghji da ricconi, Ricuseti i tradizioni È l’anima di l’anziani.
Eu socu un pastori A dicu senza paura, Ùn fasciu la me natura Da pratendami signori, Chì tengu sempri l’unori Di ciò ch’era a cultura. |
|
Circione
| Sujet: Re: puisia U PASTORI Dim 23 Mar - 13:29 | |
| Bella o Ghjasè, è cusì ghjusta... A metrica hè appena strana incù isse rime a,b,b,a,a,b ch'è t'ai rispittatu annant'à a puesia sana sana. Dicu strana perchè ùn face micca parte di i mudelli ch'e cunnoscu di a tradizione (l'aghju mintuvati custì: https://isula.forumactif.com/t341-u-chjama-e-rispondi#2669 ) Hè una nuvità o a forma esiste ind'è voi? | |
|
Invité Invité
| Sujet: Re: puisia U PASTORI Mar 25 Mar - 19:30 | |
| ti ringraziu pà a lea, hè assai intarissanti Ùn credu micca chì issa struttura sìa una particularità, à mè mi veni naturalamenti, mi faci dinò appena pinsà à quidda di " U Pranzettu " senza i rimi accuppiati à a fini. |
|
Sumenta
| Sujet: Re: puisia U PASTORI Lun 31 Mar - 15:28 | |
| propiu bella! | |
|
Contenu sponsorisé
| Sujet: Re: puisia U PASTORI | |
| |
|