| Sulitudine | |
|
+4Maria sidussincu Caparrittu Circione 8 participants |
|
Auteur | Message |
---|
Circione
| Sujet: Re: Sulitudine Lun 18 Avr - 14:27 | |
| - Sperenza a écrit:
- Dopu a to inguernazione
Si esciutu da a tana Fendu sente à u cantone A to voce isulana Ma rimane una quistione L’altri seranu in panna ?
Sidussincu ùn pò più vene Siatene pur sicuri Hà cidutu à e sirene D'orizonti falsi è scuri Avà hè sur(face)bookatuScrive solu annant'à i muri. Caparrittu vinarà Infine a vogliu crede Chì si pò sempre spirà Ch'ellu appii sempre a fede Ma sò cum'è San Tumasgiu Aspettu sempre di vede Rappallinu hè un Puetu Cosa dicu... hè un Scrittore S'ellu si face discretu È s'ellu ci lascia corre È chì di chjama è rispondi Ellu ùn hè tantu amatore Ci saria ancu Tittò Quant'hè ch'ellu ùn s'hè più vistu! Ch'ellu venghi s'ellu pò Ancu per vene in turistu Soca ùn li dice più nulla Avà ch'ellu hè un artistu... Inquant'à Bobbu a spunga Soca hè partutu in viaghju Casu mai ch'ellu ghjunga Eiu lu ricivaraghju È cusì ci spiicarà Cumu hè chì trè face un paghju... Si face la mio Spiranza Chì avà marchemu male Aghju aspittatu abbastanza Ma d'aspittà più nun vale Mi parenu tutti chjappi Da u mondu virtuale. | |
|
| |
sidussincu
| Sujet: Re: Sulitudine Lun 18 Avr - 15:17 | |
| Aspittava pè risponde Chì u fruttu sia maturu Intraraghju nù u ghjocu Bench'eo ùn mi trovi sicuru Sò chì pripari calcosa Piattu daretu à u muru. | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Sulitudine Lun 18 Avr - 15:54 | |
| Piattu daretu à u muru Aspettu ch'è tù mi caschi Siane puru sicuru Ùn pensu micca ch'e fiaschi V'aspettu cù u bastone À tè è à l'altri ambraschi | |
|
| |
Rosumarinu
| Sujet: Re: Sulitudine Lun 18 Avr - 18:33 | |
| Vi mandu u me salutu Pueti d'arti maiori, Incù voscu sò vinutu In qualità d'amatori, Chi ùn possu firmà mutu Di pettu à tantu firvori. Sè n'aghju a parmissioni M'infrungnu quì un istanti, Spruvistu di pratinzioni I me pregii ùn sò tanti, Ma d'impruvisà canzoni A possu fà senza stanti. Dunqua s'aghju bè capitu In issu mondu virtuali, Ugnunu quì hè sparitu Hè u locu và di mali, Ma eu ùn sò intimuritu Cantemu puri avali | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Sulitudine Lun 18 Avr - 20:00 | |
| Oghje tuttu hè virtuale Ma quì hè un locu à parte Un ambiente naturale Prupiziu à tramandà l'arte Dunque infrugnati puru Si a toia voli sparte
| |
|
| |
Rosumarinu
| Sujet: Re: Sulitudine Lun 18 Avr - 20:22 | |
| Quissa l'aghju bè capita Pari un locu divinu, Duva a musa s'invita Eppò ti teni vicinu, A mea hè savurita Musca u rosumarinu Avali caru amicu Da cuntinivà in canzone, Sempri à l'usu anticu Ti pongu una quistione, Mi dumandu d'induva veni U subranomu " Circione " ? | |
|
| |
Maria
Messages : 1264 Date d'inscription : 28/02/2012 Localisation : quassù
| Sujet: Re: Sulitudine Lun 18 Avr - 20:47 | |
| S’affacca Rosumarinu U salutu da luntanu Sottu à u celu pariginu Duve mi ghjunghje l’affannu Basta ch’o senti una chjama È u core hè à veranu. Ùn aghju veru talente Pè fà un’impruvisata Ma mi piace à stà à sente Ancu tutt’una nuttata Finchè ci hè candela è cera ‘ssa puesia pregiata. Avà a facciu finita Chì rispostu eiu t'aghju Spergu ch’a ghjente smarrita O partuta in viaghju Ti rispunderà quantunque Nanzu à u mese di maghju. | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Sulitudine Lun 18 Avr - 21:57 | |
| - Rosumarinu a écrit:
Avali caru amicu Da cuntinivà in canzone, Sempri à l'usu anticu Ti pongu una quistione, Mi dumandu d'induva veni U subranomu " Circione " ?
Da a lana picurina, a circia*, dunque Circione A mio mammò Filicina Mi dede questu cugnome Chì quandu m'era zitellu Paria tuttu un muntone *a circia hè a lana di e pecure quand'ella hè longa ( ma ùn si deve dì dapertuttu) | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Sulitudine Lun 18 Avr - 22:04 | |
| - Sperenza a écrit:
- S’affacca Rosumarinu
U salutu da luntanu Sottu à u celu pariginu Duve mi ghjunghje l’affannu Basta ch’o senti una chjama È u core hè à veranu.
Ùn aghju veru talente Pè fà un’impruvisata Ma mi piace à stà à sente Ancu tutt’una nuttata Finchè ci hè candela è cera ‘ssa puesia pregiata.
Avà a facciu finita Chì rispostu eiu t'aghju Spergu ch’a ghjente smarrita O partuta in viaghju Ti rispunderà quantunque Nanzu à u mese di maghju. O Spiranza ciò ch'è tù dici Eiu ùn la possu crede Bench'è tù sia in Parigi Ti ci volenu e candele? Accendi puru u lume Cusì ci pudarè vede | |
|
| |
Lùlù
| Sujet: sulitudine Lun 18 Avr - 22:29 | |
| - Circione a écrit:
Oghje tuttu hè virtuale Ma quì hè un locu à parte Un ambiente naturale Prupiziu à tramandà l'arte Dunque infrugnati puru Si a toia voli sparte
VIRTUALE ùn sò ! à Circione : « ti vogliu chjamà 'à parte' ripigliendu u to parlatu se u foru hè locu 'à parte' vole dì stranu o scantatu bellu più ghè da andà scrive,leghje è praticà ! » à Rosumarinu : « Salutu à Rosumarinu s'ell'hè rusinu ghjè profumatu è marinu ghjè turchinu lu so corsu ghjè ben natu colmu à sale di zucchinu fiuritu è imbalsamatu ! » | |
|
| |
Maria
| Sujet: Re: Sulitudine Lun 18 Avr - 22:37 | |
| - Circione a écrit:
O Spiranza ciò ch'è tù dici Eiu ùn la possu crede Bench'è tù sia in Parigi Ti ci volenu e candele? Accendi puru u lume Cusì ci pudarè vede Ti diceraghju una cosa Bugie ùn ne sò cuntà È stasera stò ascosa Priva d’elettricità Leghju à lume d’a candela A ti ghjurgu hè verità. Postu chè tù sì cum'è San Tumasgiu guarda puru... | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Sulitudine Lun 18 Avr - 22:52 | |
| Ma senza elettricità Per cumpone in puesia Inquanti à mè l'ai da frustà Di l'Iphone a battaria Mi dici a virità O mi conti una bugia? | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Sulitudine Mar 19 Avr - 7:34 | |
| I pueti aghju chjamatu Ma mi scordu di l'Erbaghju Per ch' e ne sia scusatu Allora mi pintaraghju Tuttu lu mese d'aprile È dinù quellu di maghju | |
|
| |
Maria
| Sujet: Re: Sulitudine Mar 19 Avr - 14:12 | |
| @CircioneO Circiò fideghja appena Dicu sempre a veritai Erisera dopu cena Principionu i me guai À aspettà cum’è a manna A fata elettricitai. | |
|
| |
Erbaghju
| Sujet: Re: Sulitudine Mar 19 Avr - 16:21 | |
| Sempre a risposta si face Quandì tù mi chjami tù Ma sì l'Erbaghju si tace (Dopu ùn a diciarè più) Hè ch'e ti lasciava in pace Puità incù Lulù Incun ellu l'aghju intesa A musa hè sempre in viaghju È à l'attaccu, a difesa Si face cù tal curagiu Chì à mezu à quella tesa Ùn s'inframette Erbaghju Di stu fattu mi ne pentu Chì u foru hè un chjassu Hè sarà ancu più quentu Sì ognunu vene à spassu À fà cantà ogni ventu È dalli un novu passu Oh quantu mi piaceria Ch'ellu picciassi u foru È chì -colpu di magia- Si lighjissi u rinnovu Di u cantu in puisia Da scambià u ramu in oru | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Sulitudine Mar 19 Avr - 18:46 | |
| Hè vera ch'ellu risponde L'Erbaghju quandu u chjamu Cum'è u pesciu inde l'onde Corre sempre appressu à l'amu Ma ùn aghju stu putere Di cambià in oru u ramu | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Sulitudine Mar 19 Avr - 18:58 | |
| @SperenzaMa stammi à sente o Sperenza Inde e to puesie Quandu di lume sè senza Di noi ti voli ride? Inquanti à mè tù cunfondi E candele è e bugie. | |
|
| |
Erbaghju
| Sujet: Re: Sulitudine Mar 19 Avr - 19:38 | |
| Sì t'ùn ai stu putere Cambia puru a to lenza Chì e pescie ùn sò crudele È t'anu a ricunniscenza Fendu ch'un bon piscadore Ùn rientre mai senza | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Sulitudine Mar 19 Avr - 19:56 | |
| Quandu pescu cù a cuchjara Quandu azzingu u lumbrice ch'e ghjunghi scozzulu hè rara Tuttu lu ondu a dice Di l'ami inde e labre Avarè ancu e vinice...
| |
|
| |
Erbaghju
| Sujet: Re: Sulitudine Mar 19 Avr - 20:09 | |
| Tendi puru a to reta È appronta a piscaghjola Chì a pescia sempre cheta Ùn l'ai ancu micca à tola Chì sè bonu par piscà In Calacuccia è in Tolla | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Sulitudine Mar 19 Avr - 20:30 | |
| À corre appressu à e pesce Ùn passu e mo ghjurnate À dilla franca m'incresce È sò troppu strapazzate Quandu e vogliu magnà E mi compru cunghjulate
| |
|
| |
Erbaghju
| Sujet: Re: Sulitudine Mar 19 Avr - 20:39 | |
| Avale i to amichi Sanu bè ciò chì tù sè Cù a piscaghjola in manu Vai sempre ind’è Thiriet À cumpratti duie pesce Par fà u fieru in caffè
| |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Sulitudine Mar 19 Avr - 21:04 | |
| Ciò ch'e facciu a palesu È ùn cercu micca scuse Ma mi sò sempre difesu Cù e rime è cù e muse: Ch'è tù ti techji di pesce è ingurgatti incù e cruzie | |
|
| |
Rosumarinu
| Sujet: Re: Sulitudine Mar 19 Avr - 21:35 | |
| - Circione a écrit:
- Rosumarinu a écrit:
Avali caru amicu Da cuntinivà in canzone, Sempri à l'usu anticu Ti pongu una quistione, Mi dumandu d'induva veni U subranomu " Circione " ?
Da a lana picurina, a circia*, dunque Circione A mio mammò Filicina Mi dede questu cugnome Chì quandu m'era zitellu Paria tuttu un muntone
*a circia hè a lana di e pecure quand'ella hè longa ( ma ùn si deve dì dapertuttu)
Quissa ùn a cunniscìa Nimu nasci amparatu, Ma sentu a nustalgìa Parlendu di u passatu, Chi u muntonu di tempi fà Oghji si trova pilatu | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Sulitudine Mar 19 Avr - 21:53 | |
| À sta musa giuvanile Sò ubligatu à risponde Sappia ch'ellu ùn ci vole à ride Di e chjocche lisce è monde Chì si trova spessu tosu Quellu chì parte per tonde
| |
|
| |
Contenu sponsorisé
| Sujet: Re: Sulitudine | |
| |
|
| |
| Sulitudine | |
|