| Adattazione | |
|
+9Amministratore di sfughjita Addisperata Ruclinonu Solechjari Erbaghju u ghjudice Ghjuvan Filici Rappallinu Circione 13 participants |
|
Auteur | Message |
---|
di sfughjita
Messages : 124 Date d'inscription : 06/03/2012 Localisation : Bastia
| Sujet: Re: Adattazione Mer 19 Sep - 9:19 | |
| Prestu mi sò messa à l'ascolta, poi e vostre rime è voce l'aghju sursate... Avà v'arringraziu chì fù stu viaghju di li minuti suspesi gosi cù maraviglia è dinù appinuccia d'inviglia | |
|
| |
Addisperata
| Sujet: Re: Adattazione Mer 19 Sep - 23:46 | |
| (riciclemu ) Vedi a rosula o Bella (adattu d'appressu à RONSARD) Vedi a rosula, o Bella Nata sta mane à l'albore Falata n'era da stella Splendia u so culore Di voi paria a surella Fiore natu per l'amore... Sta notte o chì disgrazia! O chì vita assassina Hè smarrita la so grazia Chì spannava la matina Falcina ùn hè mai sazia Prestu serà in pulvina! Ci tocca à gode, o Bella, Ogni stonda scappaticcia Voi chì site zitella O rosula primaticcia Cuglite prestu l'amore Chì u nostru tempu corre... Read more: http://www.myspace.com/francescamar/blog?page=5#ixzz117hW9QYv
Dernière édition par Addisperata le Sam 22 Sep - 0:10, édité 1 fois | |
|
| |
Erbaghju
| Sujet: Re: Adattazione Jeu 20 Sep - 8:02 | |
| ùn mi ne arricurdava micca...Cù simplice parolle ai scrittu una maraviglia | |
|
| |
Amministratore Amministratore
| Sujet: Re: Adattazione Mar 25 Sep - 8:57 | |
| - Strampalatu a écrit:
- J'ai rêvé tellement fort de toi,
J'ai tellement marché, tellement parlé, Tellement aimé ton ombre, Qu'il ne me reste plus rien de toi, Il me reste d'être l'ombre parmi les ombres D'être cent fois plus ombre que l'ombre D'être l'ombre qui viendra et reviendra Dans ta vie ensoleillée.
T’aghju sunniatu cusì forti Aghju tantu marchjatu, tantu parlatu, Tantu amatu la to ombra Ch’ùn mi ferma più nudda di tè, Mi tocca à essa l’ombra mezu à l’ombri D’essa centu volti più ombra chè l’ombra D’essa l’ombra chì vinarà è rivinarà In la to vita assuliata
Strampalatu/Desnos
| |
|
| |
Ruclinonu Solechjari
Messages : 518 Date d'inscription : 27/02/2012 Localisation : Casinca
| Sujet: Re: Adattazione Sam 1 Déc - 15:54 | |
| - Citation :
- Marco se n'è andato e non ritorno più
Il treno delle 7:30 senza lui E un cuore di metallo senza l'anima Nel freddo del mattino grigio di città. A scuola il banco è vuoto Marco è dentro me E dolce il suo respiro fra i pensieri miei Distanze enormi sembrano dividerci Ma il cuore batte forte dentro me Chissà se tu mi penserai, Se con i tuoi non parli mai Se ti nascondi come me, Sfuggi gli sguardi te ne stai Rinchiuso in camera e non vuoi Mangiare, stringi forte a te Il cuscino piangi e non lo sai Quant'altro male ti farà
La solitudine. Marco, nel mio diario ho una fotografia, Hai gli occhi di bambino un poco timido La stringo forte al cuore sento che ci sei Fra i compiti di inglese e matematica. Tuo padre e i suoi consigli, che monotonia Lui con il suo lavoro ti ha portato via. Di certo il tuo parere non l'ha chiesto mai, Ha detto: "un giorno tu mi capirai". Chissà se tu mi penserai, Se con gli amici parlerai Per non soffrire più per me, Ma non è facile, lo sai. A scuola non ne posso più E i pomeriggi senza te Studiare è inutile, tutte le idee Si affollano su te.
Non è possibile dividere La storia di noi due, Ti prego, aspettami, amore mio, Ma illuderti non so. La solitudine fra noi, Questo silenzio dentro me E l'inquietudine di vivere La vita senza te Ti prego, aspettami! Perchè.. Non posso stare senza te Non è possibile dividere La storia di noi due... La solitudine Inaccessibile
A to partenza hà strappatu u mio core L’hà affundatu in un mare di dulore In ogni locu ùn vecu ch’e a tristezza Senza tè si ne more a mio allegrezza.
È puru risentu sempre a to essenza Chì sbonda tutt’i muri di a luntanenza Ma peghju ch’e tuttu hè propiu l’incertezza Ùn m’hè solu firmatu ch’e l’asprezza.
Ùn sò s’e à mè penserai S’e versu mè tù vulterai Mi mancanu e to carezze Smarite cun e to dulcezze In bughju hè a mio sperenza Ùn possu più patte l’assenza Amara hè a mio pinsata A nostalgia m’hè firmata
Inaccessibile.
I ghjorni passanu voltendu sempre stessi À la malincunia stanu sottumessi Ùn vogliu più campà cusì sta viota vita Senza tè a mio felicità hè svanita.
Passu e mio stonde à fà nice d’ùn pienghje Senza illusione u mio fiatu sì spenghje Ùn aghju sceltu nunda nemancu l’amore Ne a sorte chì m’aprì u to core
Ùn sò s’e à mè penserai S’e à mè tù rivenerai A mio forza hè accaliata A to tennerezza bramata. I to ochji, u to sunrisu Sò propiu u mio paradisu Si per mè cum’u mio universu Chì oghje hè spapersu Aspettu un segnu, solu per mè Ùn vogliu più ch’e què Un solu unicu segnu di tè Serà un gran’piacè.
Inaccessibile tù sì Ùn vogliu più campà cusì Mi ferisce a mio rimembrenza M’assassina l’assenza Fora di i mio sentimenti Di tè ùn mi ferma più nienti Dammi un segnucciu, solu per mè Ùn bramu più ch’e què.
Inaccessibile… | |
|
| |
di sfughjita
Messages : 124 Date d'inscription : 06/03/2012 Localisation : Bastia
| Sujet: Re: Adattazione Dim 2 Déc - 10:23 | |
| Bravu o Ruclinò ! U filacore di l'amore persu stà d'incantu cù lu to estru rumànticu in cerca di Musa eterna ! | |
|
| |
Ruclinonu Solechjari
| Sujet: Re: Adattazione Sam 8 Déc - 21:59 | |
| - di sfughjita a écrit:
- Bravu o Ruclinò ! U filacore di l'amore persu stà d'incantu cù lu to estru rumànticu in cerca di Musa eterna !
Grazie mille per stu bellu cumplimentu. Hè vera chì l'amore m'inspira assai per scrive, è sò sempre cummossu da e cose di l'amore. | |
|
| |
SERRA
| |
| |
Ruclinonu Solechjari
| Sujet: Re: Adattazione Sam 8 Déc - 22:29 | |
| | |
|
| |
Maria
Messages : 1264 Date d'inscription : 28/02/2012 Localisation : quassù
| Sujet: Re: Adattazione Jeu 21 Mar - 23:18 | |
| Demain, dès l'aube... Demain, dès l'aube, à l'heure où blanchit la campagne, Je partirai. Vois-tu, je sais que tu m'attends. J'irai par la forêt, j'irai par la montagne. Je ne puis demeurer loin de toi plus longtemps. Je marcherai les yeux fixés sur mes pensées, Sans rien voir au dehors, sans entendre aucun bruit, Seul, inconnu, le dos courbé, les mains croisées, Triste, et le jour pour moi sera comme la nuit. Je ne regarderai ni l'or du soir qui tombe, Ni les voiles au loin descendant vers Harfleur, Et, quand j'arriverai, je mettrai sur ta tombe Un bouquet de houx vert et de bruyère en fleur. Victor Hugo *********************************************** Dumane, à l'alba...(adattazione libera) Dumane, à l'alba à l'ora ch'ellu si face u ghjornu Veneraghju. Vedi, sò ch'ella ti trica l'ora Camineraghju in furesta è per a serra intornu Chì luntanu da tè a mo vita hè à malora Marchjeraghju, d'ochji nantu à e mo pensate Senza vede u fora, senza sente rimore Solu, scunnisciutu, zembu, e mani incruciate Tristu, è u ghjornu mi serà paru à u bughjore Ùn fidighjeraghju nè l'oru di l'attrachju Nè e vele luntane fà la so traversata À tempu ghjuntu, nantu à a to tomba metteraghju Un mazzulu di ruscu è di scopa sbucciata.
Dernière édition par Sperenza le Lun 11 Mai - 15:55, édité 1 fois | |
|
| |
Sumenta
| Sujet: Re: Adattazione Ven 22 Mar - 14:25 | |
| V. Hugo è e puesie di a so opera "Les Contemplations" sò assai speziale per mè. sò sicuramente quelle chì mi toccanu u più. Bella adattazione o Sperenza! | |
|
| |
SERRA
| Sujet: Re: Adattazione Ven 22 Mar - 18:49 | |
| iè bella adattazione ma u battellu à vele per fàllu ghjunghje in Alata , hai previstu qualchi tsunamì ? | |
|
| |
Maria
| Sujet: Re: Adattazione Ven 22 Mar - 21:24 | |
| - petra alta a écrit:
- V. Hugo è e puesie di a so opera "Les Contemplations" sò assai speziale per mè. sò sicuramente quelle chì mi toccanu u più.
Bella adattazione o Sperenza! Ti ringraziu. | |
|
| |
Maria
| Sujet: Re: Adattazione Ven 22 Mar - 21:26 | |
| | |
|
| |
Sumenta
| Sujet: Re: Adattazione Ven 22 Mar - 21:33 | |
| | |
|
| |
Maria
| Sujet: Re: Adattazione Ven 22 Mar - 21:38 | |
| Hè vera basta ! Tutte e matine avà Météo France mi chjama per dumandà u tempu... | |
|
| |
SERRA
| Sujet: Re: Adattazione Dim 24 Mar - 20:36 | |
| - Sperenza a écrit:
- Hè vera basta ! Tutte e matine avà Météo France mi chjama per dumandà u tempu...
se tu pudisse fà dinò l'oroscoppu e prevedemmi i prussimi numeri di u lottò .. (Soffia Olmiccia un serebbe micca un antru di i to pseudò ? ) | |
|
| |
Maria
| Sujet: Re: Adattazione Dim 24 Mar - 21:08 | |
| S'o pudia prevede u lottò, capisci bè chì seria milliardaria oghje... | |
|
| |
SERRA
| |
| |
Maria
| Sujet: Re: Adattazione Lun 25 Mar - 0:05 | |
| Poi avè e duie barette : purcaghju a matina, è ispettore di u fiscu u dopu meziornu. | |
|
| |
Maria
| Sujet: Re: Adattazione Jeu 28 Mar - 22:39 | |
| Strattu da "Chants d'une terre" (A.CIOSI) | |
|
| |
Maria
| Sujet: Re: Adattazione Ven 29 Mar - 17:32 | |
| U titulu in corsu di u puema ùn hè risurtitu à u scan... Hè "Ver di casa". Dinù u titulu di u dischettu di Ciosi. | |
|
| |
SERRA
| Sujet: Re: Adattazione Ven 29 Mar - 21:48 | |
| | |
|
| |
Maria
| Sujet: Re: Adattazione Ven 29 Mar - 22:26 | |
| Ùn hè micca colpa meia, era scrittu troppu chjaru nantu à u libru... | |
|
| |
Maria
| Sujet: Re: Adattazione Dim 31 Mar - 13:23 | |
| Tenemos todos dos vidas : La verdadera, que es la que soñamos en la infancia, Y que continuamos soñando, adultos, en un sustrato de neblina ; La falsa, que es la que vivimos en convivencia con otros, Que es la práctica, la útil, Aquella en que acaban por meternos en un cajón.
Fernando Pessoa
Nous avons tous deux vies... La vraie qui est celle que nous avons rêvée dans notre enfance et que nous continuons à rêver, adultes, sur un fond de brouillard. La fausse, que nous vivons dans nos rapports avec les autres, celle qui est pratique, l'utile, celle où l'on finit par nous mettre au cercueil.
Sò duie vite, pare, chì ci abbisogni a vera, quella di li sogni di l'età zitella, saria quella chì, di sunnià, prucedimu, diventati chè no simu omi fatti, nantu à fondu di fumaccia; è ghjè l'altra a vita infida chè noi avemu, di faccia à l'altri ed à stu mondu: ghjè quessa a vita fattiva, ghjuvativa, duv'elli finisceranu pè buccacci ind'u zanu.
Roccu Multedo
| |
|
| |
Contenu sponsorisé
| Sujet: Re: Adattazione | |
| |
|
| |
| Adattazione | |
|