| Scritti imposti | |
|
+11ghjiseppa Tittò Addisperata di sfughjita u ghjudice Isulanu Sumenta Rappallinu Erbaghju Ruclinonu Solechjari Circione 15 participants |
|
Auteur | Message |
---|
Sumenta
| Sujet: Re: Scritti imposti Ven 11 Jan - 14:35 | |
| - Circione a écrit:
- Paoli di Tagliu, P.-S.Leca, G.-T. Versini, J.-Y. Acquaviva, P.Croce, O. Ancey...
A dream team di a literatura corsa*
* sicondu à Petra Alta
è ancu... per ùn rimuschjà micca troppu sta storia dulurosa in u core di Ghjallochju avia cacciatu una strofa di a listessa qualità t'arricordi l'altru estate ti ne si andatu in scialluppa brunzà à a guadaluppa in un palazzu di bambù ai scontru Bananà a figliola di u rè vodù chì t'hà fattu qualcosa d'estrà Tirelipimpon nant'à u scihuhuà ùn ti n'anda, ùn ti n'anda, ùn ti n'andà arf sempre cummuvente u passatu | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Scritti imposti Ven 11 Jan - 19:10 | |
| mi scusu ma quì ti sè sbagliata di sugettu o Petra si tratta d'arrubà i versi d'altri pueti micca d'adattazione ci hè un sugettu apposta per quessa
Dernière édition par Circione le Ven 11 Jan - 22:57, édité 1 fois | |
|
| |
Sumenta
| |
| |
Circione
| Sujet: Re: Scritti imposti Ven 11 Jan - 22:58 | |
| allora s'ella hè di mammatò ùn aghju dettu nulla. | |
|
| |
Sumenta
| |
| |
SERRA
| Sujet: Re: Scritti imposti Sam 12 Jan - 14:53 | |
| - petra alta a écrit:
- Circione a écrit:
- Paoli di Tagliu, P.-S.Leca, G.-T. Versini, J.-Y. Acquaviva, P.Croce, O. Ancey...
A dream team di a literatura corsa*
* sicondu à Petra Alta
è ancu... per ùn rimuschjà micca troppu sta storia dulurosa in u core di Ghjallochju avia cacciatu una strofa di a listessa qualità
t'arricordi l'altru estate ti ne si andatu in scialluppa brunzà à a guadaluppa in un palazzu di bambù ai scontru Bananà a figliola di u rè vodù chì t'hà fattu qualcosa d'estrà Tirelipimpon nant'à u scihuhuà ùn ti n'anda, ùn ti n'anda, ùn ti n'andà
arf sempre cummuvente u passatu
aaaaaah..... apri u to purtellu o brutta strega (tradiziunale bastia) chi m'hai rotto l'ago , m'hai ferito al cuore (tradiziunale bastia e lucca) ch'o ti veca vocà in aria cume i nuli(tradiziunale moita) quandu ti sculineghju m'arrechi u turchinusu (tradiziunale aregnu) i ghjudici è e leggi à me un mi facenu spirdà (danielu bellavena) so i mio figlioli oramai a mio battaglia (danielu bellavena) ma ch'hai fattu di i smileys ? (tradiziunale pianellu) | |
|
| |
Sumenta
| Sujet: Re: Scritti imposti Sam 12 Jan - 15:12 | |
| - Ghjallochju a écrit:
aaaaaah..... apri u to purtellu o brutta strega (tradiziunale bastia) chi m'hai rotto l'ago , m'hai ferito al cuore (tradiziunale bastia e lucca) ch'o ti veca vocà in aria cume i nuli(tradiziunale moita) quandu ti sculineghju m'arrechi u turchinusu (tradiziunale aregnu) i ghjudici è e leggi à me un mi facenu spirdà (danielu bellavena) so i mio figlioli oramai a mio battaglia (danielu bellavena) ma ch'hai fattu di i smileys ? (tradiziunale pianellu) tuttu tuttu tuttu saperai tuttu nant'à i smileys u veru , u falzu u goffu , u bellu u duru , u mollu quellu cù un grande collu u grossu frundutu u chjucu paffutu tuttu tuttu tuttu ti diceraghju tuttu! (tradiziunale sanmartinaghju)
| |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Scritti imposti Sam 12 Jan - 15:38 | |
| | |
|
| |
SERRA
| Sujet: Re: Scritti imposti Sam 12 Jan - 18:56 | |
| - petra alta a écrit:
tuttu tuttu tuttu saperai tuttu nant'à i smileys u veru , u falzu u goffu , u bellu u duru , u mollu quellu cù un grande collu u grossu frundutu u chjucu paffutu tuttu tuttu tuttu ti diceraghju tuttu!
(tradiziunale sanmartinaghju)
aghju cunsultatu u m'avucatu , ellu un ti trova micca scuse (michele di a persica) d'altronde aghju rottu tutti i to piatti (sai quelli ch'ella ti dete a to mamone u ghjornu di u nostru matrimoniu ) scondisatu a mublilia .. minuta minuta (sabina pasturella) ripigliu : tutt'è futtutu intrà di noi ma graz'à te fottu tutte e sere à u lov'love (michele di a persica - sergiu di lama) moralità: cum'ellu scrisse ancey unu e unu hanu fattu tre per la p.....a di a madonna rendimmi u mio smiley | |
|
| |
Sumenta
| Sujet: Re: Scritti imposti Sam 12 Jan - 19:14 | |
|
Dernière édition par petra alta le Sam 12 Jan - 22:02, édité 1 fois | |
|
| |
SERRA
| Sujet: Re: Scritti imposti Sam 12 Jan - 22:00 | |
| - petra alta a écrit:
ùn ci vulia micca à lascià mi vedi, hè bellu u risultatu! ùn faccia chè tuntie, tuntie, quandu ùn ci si micca...
no nunda nunda , no un mi pentu di nunda (editta scrizzula) t'avveni di i ghjorni felici e nizzuleghji sanghjozzi e crincheni avà ch'hà sunnatu l'ora adiu e à mai , iè e un mi ne pentu di dìtti ch'o mi ne vò via perchi mi n'hai fattu tantu e più (sergiu ghinzburgu) | |
|
| |
SERRA
| Sujet: Re: Scritti imposti Sam 12 Jan - 22:05 | |
| | |
|
| |
Sumenta
| |
| |
SERRA
| Sujet: Re: Scritti imposti Sam 12 Jan - 22:23 | |
| - petra alta a écrit:
- è avà ch'aghju da fà?
di tuttu stu tempu chì sarà a mo vita di issa ghjente chì m'indiffera avà chì ti ne sì (Gilbertu Beccu)
se tu m'avie cantatu que forse averebbi riflettutu (e era scappatu ancu più di furia ? ) un mi chità ... ci vole à scordàssi tuttu si po smenticà smenticà st'ore chi tombavanu à casu etc , etc blabla .. e t'inventeraghju parolle chi mancu rucli un porebbe inventà ..( ghjacumu narpia) | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Scritti imposti Sam 12 Jan - 22:36 | |
| editta Scrizzula è gilbert Beccu | |
|
| |
Sumenta
| Sujet: Re: Scritti imposti Sam 12 Jan - 22:49 | |
| m'arricordu d'una stonda dopu à u nostru divorziu. t'avia chjamatu per a pensione di i smileys ...eppò certi si lagnavanu di a to assenza ... aghju pigliatu u mo iphone è aghju fattu u to numeru. ùn sò quale hè chì m'hà rispostu... " Ascolta ghjallochju hè vicinu à tè Ci vole à dilli "Ghjallò ghjè qualchissia per tè" Ah... ghjè a seca di l'ultima volta bon vocu à circà lu credu ch'ellu piglia u so bagnu ùn sò micca s'ellu puderà vene Dilli, per piacè, dilli ghjè impurtante è t'aspetta Dimmi, ai fattu qualcosa à u mo ghjallucciu? mi face sempre grande segni è mi dice bassu bassu "manda la à cacà" Oooooh dilli ch'aghju male male dipoi...BIIP BIIP BIIP" ùn ai mai rispostu | |
|
| |
SERRA
| Sujet: Re: Scritti imposti Sam 12 Jan - 23:24 | |
| - petra alta a écrit:
Dilli, per piacè, dilli ghjè impurtante è t'aspetta
Dimmi, ai fattu qualcosa à u mo ghjallucciu? mi face sempre grande segni è mi dice bassu bassu "manda la à cacà"
Oooooh dilli ch'aghju male male dipoi... BIIP BIIP BIIP"
ùn ai mai rispostu quande t'hai parlatu à u smiley di e nostre vacanze in Bravone e ch'ellu t'hà rispostu " ma cumu u cunnosci tu l'hotel thalassa di Bagheera ?" tandu si n'è falatu u mio fiatu .. purtantu tuttu avia principiatu ben intrà di noi , ricordati dopu a nascita di u nostru primu smilettucciu quandu mi rizzava eo a notte per cambiàli e fasciole e ch'o li canticchjava : "babbu canterinu mamma dulcezza un pienghje , un pienghje smilucciu felice a vita hà fattu un fiore à babbu cantadore " (ghjuvan lucca Sepe) aaaah è troppu duru di rimove tutti sti vecchji suveniri | |
|
| |
Sumenta
| Sujet: Re: Scritti imposti Dim 13 Jan - 11:33 | |
| è quandu m'ai scrittu sta lettera chì hà sciappatu u mo core in mille pezzi? viaghja viaghja più luntanu chè a notte è u ghjornu viaghja in u spaziu scemu di l'amore viaghja, viaghja in l'acqua sacra di fiume golu viaghja viaghja è ùn volta mai ai vulsutu ch'o viaghji? avà sbroglia ti cù i to ricordi è i smileys | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Scritti imposti Lun 14 Jan - 15:58 | |
| Sunettu ArrubatuQuand’è tù pigli a mio manu in la to manu È a ghjente chì passa ti dice « chì bel fiore » Cun tè mi maravigliu, sè gioia è dulore I nostri amori cum’è u ventu si ne vanu... Quandi u sensu spira ind’u ciarbellu umanu Quandi a brusta ghjala u focu di l’amore Chì e carezze per tè ùn anu più calore, Vocu pienghjendu da u collu à u pianu. Ma senti la mio voce senti la mio canzona! Lintata da i monti cum’è un falamentu ! Passa a foce di San Petru è Vizzavona ! U sole s’hè ciuttatu, una ghitara sona... Sì anghjulu o demoniu, carezza o spaventu Ma quandu pensu à tè tandu mi scappa u pientu. 1 P. S. Leca ( Cantu d’amore) 2 Tradiziunale Pianellu (Bella ciao) 3 Ghj. P. Poletti ( malcunciliu) 4 F.Vincenti (Dimmi Perchè) 5 Ghj. Fusina (Amicu ci sì tù) 6 Ghj. Fusina (Amicu ci sì tù) 7 F.Vincenti (Dimmi Perchè) 8 Tradiziunale Rusiu (Terzetti di Filenu) 9 P.Croce (Guerrieri) 10 P. Croce( Populu vivu) 11 Tradiziunale (voceru per Caninu) 12 D.A.S. Versini (Arietta) 13 Ghj. P. Poletti (Malcunciliu) 14 M.Mallory ( Nostalgia) | |
|
| |
Lùlù
| Sujet: Puesia Lun 14 Jan - 22:02 | |
|
Bella ricerca!Bella facenda!Bellu sunettu! Arrubatu :no! vista 'sta bella exegesa!(un'amica à mè chì stà in fondu d'u paese) L'hai trovu un versu almenu ?
| |
|
| |
Circione
| Sujet: Lamentu Ven 29 Nov - 10:59 | |
| vi prupongu di scrive un lamentu in lu filu tradiziunale... sistine d'ottupedi o : 5 7 5 7 8 8 8 8 à titulu d'esempiu vi mettu quellu ch'ella vene di scrive Sperenza ch'e filiciteghju torna pè a so criazione. - Sperenza a écrit:
Lamentu di Marinella
Dumane seraghju morta à l'ortu ùn mi truverai Mamma si richjode a porta grandi seranu i to guai Pediniella è a so scorta à quale resta ùn pensa mai
Tante volte l'aghju strinta a manu d'Orsughjuvanni mi ne scordu di l'affanni è da le so bracce avvinta oghje hà la carchera cinta i tempi sò propiu strani
Di quale serà sta bocca pare ghjunta da l'infernu Orsughjuvà nun tarocca u so visu hè à l'inguernu stasera a sechja è a rocca m'aspetteranu indernu
Pare ch'o l'aghji ingannatu cun un omu di Sardegna un birbu m'hà palisatu di l'amore sò indegna Orsu u fucile hà pigliatu ùn vole più di mè pregna
Ùn vole di u figliulellu ch'aviamu sunniatu mansu cum'è l'anghjulellu Da a so mamma allattatu soca lu so viculellu hè di legnu ghjastimatu
U furore ùn teni piattu mi trema u core è a civa O Ghjuvà femu lu pattu lascia mi à mezu à i vivi nimu cuglierà u partu sì di sangue tù mi privi
Di la mo bianca ruddetta ne facii sempre a losa cum'è u latte di a capretta ognuna ne era ghjalosa ora hè culor di sciuppetta u vestitu di a to sposa
O lu mio ortu à a sulana temi per e to racolte ch'ùn basti l'acqua piuvana è u sangue voli inghjotte ma ùn ne pò nasce grana quandu intinghje a malamorte
Di notte per a ricciata passerà Mariagustina mughjerà à a sorte ingrata à visu di Pruserpina i mo capelli di fata i pienghjerà Antunina
Addiu Pughjale* amatu addiu caru Ritondu* u murtoriu hà sunatu è lu mo risu giucondu bellu prestu l'hà chjamatu u Signore à l'altru mondu
O cusì cattiva sorte chì à morte mi ferisce Mamma 'sse viole colte per a to casa fiurisce u ventu l'hà digià tolte anch'ellu tuttu rapisce
Ch'ella fermi 'ssa candela ch'inseme aviamu accesu l'amore di Marinella u fiatu ùn hà mai resu sia fiera sentinella per parà ti da l'offese. *lochi detti. | |
|
| |
Isulanu
| Sujet: Re: Scritti imposti Sam 30 Nov - 9:21 | |
| U 57578888 sò duie stroffe sferente o micca? | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Scritti imposti Sam 30 Nov - 10:52 | |
| u 57 57 88 88 * hè a strufata tradiziunale di parechje nanne ma l'ai ancu pè i lamenti cum'è quellu di Ghjuvan Camellu: Dal mio palazzu 5 Cupertu à verdi fronde 7 Sù la Tasciana 5 Niente si nasconde 7 Vedo Carbini è Livia 8 Vedo Portivechju è l'onde 8 Meditanto il caso mio 8 La memoria si cunfonde. 8 * innò o zitelle ùn hè micca u mo 06, mi dispiace per tutte e mo fan | |
|
| |
Isulanu
| Sujet: Re: Scritti imposti Sam 30 Nov - 11:39 | |
| | |
|
| |
Lùlù
| Sujet: scritti imposti Dim 1 Déc - 22:55 | |
| Circione ci prupone di scrive un lamentu in sistinu cù a sesta : 5 7 5 7 8 8 8 8 cio chi face un sistinu di ottu filari ? vistu da Niolu o di Levia si pò dà ma vistu dà quì ghjè quantu duii filari in 12 è duii in 16 è ci face un quatrinu ? u 16 ghjè u filare usuale di a paghjella è listessa andatura chè :"une poule sur un mur qui picotait du pain dur.."
prima ci vole à buscassi un tastu è ùn sò ancu custi,è dopu,si dipende cumu si principia . aghju avutu piace à leghje è à riflette à cio chi s'hè dettu | |
|
| |
Contenu sponsorisé
| Sujet: Re: Scritti imposti | |
| |
|
| |
| Scritti imposti | |
|