| Scritti imposti | |
|
+11ghjiseppa Tittò Addisperata di sfughjita u ghjudice Isulanu Sumenta Rappallinu Erbaghju Ruclinonu Solechjari Circione 15 participants |
|
Auteur | Message |
---|
Rappallinu
| Sujet: Re: Scritti imposti Dim 15 Avr - 10:51 | |
| | |
|
| |
Isulanu
| Sujet: Re: Scritti imposti Dim 15 Avr - 17:00 | |
| Aspettemu u novu sughjettu! | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Scritti imposti Lun 16 Avr - 7:49 | |
| - Tittolu a écrit:
È cusì ti manca una rima, vargogna ! Hè vera chì ùn aghju micca siguitatu a cunsegna à a lettara. M'hè vinuta a rima in omba nant'à u nanzultimu versu, ma ribomba ùn hè micca arfagna postu chì rima incù prufonda è ciomba è dunque pudia chjode a puesia cusì chì tandu u sestu versu ùn s'impunia più , innò? | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Scritti imposti Lun 16 Avr - 7:52 | |
| - Isulanu a écrit:
- Aspettemu u novu sughjettu!
lasciaremu forse appena di tempu à quelli chì vularianu participà? | |
|
| |
Isulanu
| Sujet: Re: Scritti imposti Lun 16 Avr - 8:02 | |
| Hè vera chì una settimana era appena cortu. Aspetteraghju torna appena. | |
|
| |
Rappallinu
| Sujet: Re: Scritti imposti Lun 16 Avr - 13:43 | |
| | |
|
| |
Rappallinu
| Sujet: Re: Scritti imposti Lun 16 Avr - 13:50 | |
| - Isulanu a écrit:
- Discitera di sensi
Cusì, à l'ispensata L'inchjostru acitosu Di canzone muscosu Mette à filusufà Calisgina cutrata
Ti pare apustrufà : O! Senti l'artemisa? Sussurime di risa È fracassu d'amore Chì t'invita à fà :
Fà scaturì l'ardore Di i sonnii annigati I sintimi scurdati È spulalli in lu ventu Per dalli un culore
Fà fronte à u spaventu Cum'è ultima malizia Affundà di mattizia È cum'è presa di pesca In fine inalburallu
Vampate d'aria fresca Di muse è di passione Per dumà 'ssu lione Chì ti face impinnà Serà l'unica esca Per pudellu abbrinnà Tornu à leghje è mi vene a brama di dinne di più. Ùn sò tantu forte per i cumplimenti ma vogliu quantunque palisà quantu ci vecu "puesia" in 'sse strufate. "Bella", ùn basta micca. Ùn hè micca un affare di dimensione di a billezza, ùn ci hè ierarchia nù a creazione sicondu mè ma quì ci vecu di più cà l'assestu di e rime, ci vecu l'estru è u sensu... | |
|
| |
Isulanu
| Sujet: Re: Scritti imposti Lun 16 Avr - 17:06 | |
| È eiu, ùn sò abbastanza aggalabatu per sapelli riceve. Ti ringraziu torna, hè a prima puesia ch'o scrivu è ci aghju vulsutu mette prufundore è passione. Temia di lanciammi chì face un pezzu ch'o vi leghju à tutti, site puitone, è u mo versu di sette pedi, ùn hè tantu tradiziunale. | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Scritti imposti Lun 16 Avr - 17:13 | |
| ai fattu bè di lanciatti è sappia chì e prime puesie ùn sò micca tutte belle cusì. | |
|
| |
Erbaghju
| Sujet: Re: Scritti imposti Lun 16 Avr - 18:42 | |
| - Isulanu a écrit:
Ti ringraziu torna, hè a prima puesia ch'o scrivu è ci aghju vulsutu mette prufundore è passione. Tandu prupunarè tù u prussimu sugettu | |
|
| |
Isulanu
| |
| |
Isulanu
| |
| |
Sumenta
| Sujet: Re: Scritti imposti Mar 17 Avr - 20:40 | |
| Ùn sminticate micca u sugettu in prosa in i scritti imposti: A SEDUZZIONE Ci hè assai à fà ancu quì | |
|
| |
Ruclinonu Solechjari
Messages : 518 Date d'inscription : 27/02/2012 Localisation : Casinca
| |
| |
Sumenta
| Sujet: Re: Scritti imposti Mer 18 Avr - 11:03 | |
| Dumandu à tutti | |
|
| |
Ruclinonu Solechjari
Messages : 518 Date d'inscription : 27/02/2012 Localisation : Casinca
| Sujet: Re: Scritti imposti Mer 18 Avr - 13:34 | |
| Ci vole à crede ch'ùn simu tantu seduttori ! | |
|
| |
Isulanu
| Sujet: Re: Scritti imposti Dim 22 Avr - 12:25 | |
| Postu chì hè u mo giru di sceglie, prupongu una puesia annant'à l'ammancu in sestine d'ottunari in rime AB AB CB (ferà piacè à Circione). Avete capitu, simu nant'à una forma tradiziunale, ma ùn impedisce à nimu di sortene nant'à u fondu. Scrivite puru, avemu duie settimane!
| |
|
| |
Rappallinu
| Sujet: Re: Scritti imposti Mar 24 Avr - 21:46 | |
| Eccu a meia, voi avete torna guasi duie simane... A to manu Quand'è tù mi sì luntanu Ogni altrò pare più bellu È a cerca a to manu U mio core urfanellu Ùn sò ch'una mità d'esse Quandu manchi à u mio celu Sò cum'è un alma à tesse Un mondu ancu invintatu Isula ch'un diu messe Da falla locu scurdatu Sò amacu senza fiore Quandu manchi à u mio latu È ne sò seculi l'ore D'un attesa eternità È mi si pare di more O d'ùn guasi più campà Mi trascingu à straziera Quella strana libertà Di l'ammancu prigiunera | |
|
| |
Isulanu
| Sujet: Re: Scritti imposti Jeu 26 Avr - 11:05 | |
| Pare ch'ellu sia sparitu Circione. Metteraghju a mea sta dumenicata. | |
|
| |
di sfughjita
Messages : 124 Date d'inscription : 06/03/2012 Localisation : Bastia
| |
| |
Erbaghju
| Sujet: Re: Scritti imposti Lun 7 Mai - 19:35 | |
| Quandu u nulu furdanu Impasta calchì timpesta Eppo ingutuppa pianu Ogni sarra di a furesta Sempre mi manca di tè A to prisenza cilesta
Quandu a notte d'invernu Tende un filare fridosu Sottu à i stelli à caternu In u celu bughjicosu Mi manca assai di tè U to ochju luminosu
Quandu hè longu u caminu Di a spiranza sbagliata Ma ch'in altrò u distinu Sempre face un'affaccata Spessu mi manca di tè A to manu dilicata
Quandu a vita hè crudele È a strada straziata Muchendu l'alma è a pelle Di a ghjente disgraziata Torna mi manca di tè A to voce inzuccarata
Quandu a sorte mischina Di noi t'hà alluntanatu È chì di a zitillina Ogni fiore hè siccatu Quantu mi manca di tè U to core innamuratu | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: Scritti imposti Lun 7 Mai - 20:46 | |
| Belle puesie...
bravi.
avà ci hà da vulè ch'e mi ci metti anch'eiu... :oops:
ma per avà ciò chì mi manca hè a musa...
| |
|
| |
Erbaghju
| Sujet: Re: Scritti imposti Mer 9 Mai - 14:11 | |
| Hè ora di ripiglià u filu di i scritti imposti per tutti i pueti di u foru: Addisperata, Tittò, Meziornu, Bob, GFI, Zifranu, Sidussincu, Caparrittu...è tanti altri
Dernière édition par Erbaghju le Lun 14 Mai - 20:58, édité 1 fois | |
|
| |
Isulanu
| Sujet: Re: Scritti imposti Lun 14 Mai - 0:27 | |
| È pò vultà
Francà mare, strappà funa Chjodesi cum'è e sore Di a vita chì stazzuna Tante martellate in core Ma sappia o isulella Ch'elle mi pesanu l'ore
Oghje a mo vita hè spartuta Trà Corsica è cuntinente È a suffrenza vissuta M'avvelana avà a mente Stà à sente o isulella A mo strada di studiente
Fermu trà u scunnisciutu È a mo terra lasciata Stu viaghju rincresciutu Identità annebbiata Mi senti o isulella Vultà cun tanta affuriata?
Mi ne voltu d'estatina Tale un turistu in vacanza U mio essere rimina È per tè sempre impanza In bracci à tè isulella Mesi ùn ci n'hè abbastanza
À chì parte per studià À chì per girà u mondu Ma à rombu di pedià A so strada, u so circondu Rientremu o isulella Chì u nostru mondu hè tondu
| |
|
| |
Isulanu
| Sujet: Re: Scritti imposti Mar 15 Mai - 20:36 | |
| Prupunite un sughjettu novu, chì quessu ùn insipira tantu mondu. | |
|
| |
Contenu sponsorisé
| Sujet: Re: Scritti imposti | |
| |
|