| Cuntrastu trà omu è donna | |
|
|
|
Auteur | Message |
---|
Maria

Messages : 1264 Date d'inscription : 28/02/2012 Localisation : quassù
 | Sujet: Cuntrastu trà omu è donna Sam 13 Avr - 7:53 | |
| Aghju imaginatu stu cuntrastu trà un omu è una donna, una scena ch'averia pussutu passassi à u pruncipiu di u ventesimu seculu (chì s'hè forse passata...  ) in qualchi paese di Corsica. Attaccu eiu. Piglia a seguita quale vole. Ùn vi scurdate micca di scrive OMU (DONNA) davanti à a vostra strufata (micca più di duie à volta). L'organisazione m'impenserisce appena : forse chì duie persone averanu un'idea di risposta à u listessu tempu...  Ah ! Si viderà strada facendu. Pensate à metteci l'irunia, u scherzu è a malizia per firmà in lu spiritu di i cuntrasti di tandu. | |
|
 | |
Maria

| Sujet: Re: Cuntrastu trà omu è donna Sam 13 Avr - 7:59 | |
| Omu Bonasera o signurella Duve andate per sti chjassi ? Ùn sapete chì di notte Sortenu i satanassi ? V'accumpagneraghju appena Dà stinzammi dui passi
Donna Vi trovu bellu curiosu Ùn mi piace sta manera Ùn sò mancu u vostru nome È mi fate u tralalera U bughju ùn mi face nunda Mi portu a mo lumera | |
|
 | |
Lùlù

| Sujet: chjam'è rispondi Sam 13 Avr - 17:07 | |
| Risposta scantata :m'hè venuta torta è s'hè finita listessa !
Mutante :
A sperenza vestuta a omu cerca qualchi signurella è cusi ci spiega nenzu ch’hà mutatu chromosomu per buscass’una fratella è fassi chjamà Sperenzu !
Mutata :
Nantu u foru virtuale ci vole à provàle tutte di cambià virtù ci vale di provà nove manere per lacà e cose asciutte è tastà altre più vere !
| |
|
 | |
Maria

| Sujet: Re: Cuntrastu trà omu è donna Sam 13 Avr - 19:22 | |
| Omu Ete vistu o Signurella Chì s'hè affaccatu u Ciocciu Sottu à a luna e so piume Parenu culore di brocciu S'ellu ùn porta bona nova Eiu u collu li torciu
Donna Aiò fatela finita Chì l'acellu di a campagna À me tene cumpagnia Quandu u mo core si lagna Ùn hè micca cum'è voi Chì mi fidighjate in catagna | |
|
 | |
Lùlù

| Sujet: cuntrastu trà omu è donna Sam 13 Avr - 22:42 | |
| Omu : à sente vostre canzone ciocciu imbuffa pettu è ochju li si pare ess’un paone ma teme u core in crochju ch’ell’ùn sia ch’un annochju ‘sta buscica di sapone !
Donna Ùn sera a prima volta che lu fantasmu t’annochji, ùn si po chjove l’ochji ch’a tempu a carezza colta, T'aghju vantatu in carità solu di stintu S.P.A
| |
|
 | |
Maria

| Sujet: Re: Cuntrastu trà omu è donna Sam 13 Avr - 23:56 | |
| Omu Avà si ch'aghju capitu U scopu di a spassighjata Andate à truvà u Ciocciu Per favvi una ragiunata A scema di u paese Credu d'avella truvata
Donna Ma di cosa v'occupate Ùn hè micca affare vostru È fidighjatevi in un spechju Chì parite tuttu un mostru A vi scrivu nantu à a carta Sè vo mi date l'inchjostru | |
|
 | |
Lùlù

| Sujet: Cuntrast omu è donna Dim 14 Avr - 9:01 | |
| Caru o Cara ? ùn sò micca ‘maschje è fème’ ùn possu pensà per dui per un tempu rompimu a regula si pò sempre ripiglià per esse torna paru è sparu :
« À core sinceru è apertu sentimentu ùn hà stagione, un solu sguardu u move d’un zombu face un ‘suartu’* è s’atteppa senza ragione chì li trica avene prove .”
*suartu : poghjalettu à sulana, piricùccula, ancu puru senza sùvare.
à voi : …… ?
| |
|
 | |
Maria

| Sujet: Re: Cuntrastu trà omu è donna Dim 14 Avr - 11:10 | |
| U Ciocciu ùn hè apertu À e nove sperienze Si pò esse omu è donna Dicenu i libri di scienze A sò cosa ellu ne pensa Ch'in Calviani ci aghju e lenze...
Dunque:
"Mi tocca à fà a risposta À ste rimette gentile È risposte n'aghju mille Da empiene un curtile S'ellu vi sente u core V'imprestu u mo mandile."
| |
|
 | |
Lùlù

| Sujet: cuntrastu omu è donna Dim 14 Avr - 22:02 | |
| Ribombu nantu à u tilaghju scrittu sopra:
« Astru ch’o pensu à la mio cosa ùn stinza micca quant’una lenza ma puru stendu vergugnosa vole pruvà tutti i rughjoni, hà un capucciu è campa senza Calvianu, scienze è Casacconi. »
Dunque : « Trovi e mo ‘rimette gentile’ valenu quantu à ciò ch’ò sentu e scaccanate di curtile, ùn ti ghjova d’avene centu s’ellu ùn t’asciuva di lu pientu manc’un lenzolu per mandile. »
| |
|
 | |
Maria

| Sujet: Re: Cuntrastu trà omu è donna Dim 14 Avr - 22:36 | |
| Ribombu nantu à u primu messaghju:
S'ella ùn hà ch'un capucciu La si metti un cappellettu Da francassi da a saetta S'ellu si ne vola u tettu Sapete per Casacconi Soffia spessu Magumettu...
Dunque :
"Dite nenzu u vostru nome È ùn siate scurtese Fate una strana vita Di paese in paese Site forse un arrutinu Benchì ùn vi vechi arnese..." | |
|
 | |
Lùlù

| Sujet: cuntrastu omu donna Lun 15 Avr - 0:14 | |
| Seguita !... !
"Sta capochja circarina s’addirizza per l’intisgiu prova sempre di fa china runzulendu tal un misgiu sempre incalffa’u so pilone colp’à colpu ogni stagione." Dunque: "Ùn vale à esse arutinu s’aruda da di per ellu fendulu so pass’è vene u so nome hè sempre quellu cunisciutu è diciarinu tutte e labre u ponu tene.
| |
|
 | |
Maria

| Sujet: Re: Cuntrastu trà omu è donna Lun 15 Avr - 7:30 | |
| Seguita ! "S'incalfa u so pilone È face u traculinu Vi saluta à l'occasione Sè vo a scuntrate in caminu S'ell'ùn ci hè nimu in finestra Si ne fughje à a lestra" Dunque : "À ùn cunnosce stu nome Seraghju tandu a sola Sortu pocu è mi stancu À manighjà maria è piola È giurnale ùn ne compru Ch'ùn sò andata à a scola" | |
|
 | |
Lùlù

| Sujet: Re: Cuntrastu trà omu è donna Lun 15 Avr - 9:07 | |
|
Bella zitella, mi cuntrastu ùn simu più tantu di segnu per accurdà u nostru tastu, ripigliemu u primu filu senza perde u veru impegnu, per sì o nò ci basta à dillu .
Ùn vi spacenziate tantu o bellu omu curtigianu tuttu vene in tempu è ore senza fà trostu tamantu, prima ch’ò vi dià à manu incantate lu mio core.
| |
|
 | |
Maria

| Sujet: Re: Cuntrastu trà omu è donna Lun 15 Avr - 13:06 | |
| Serà più d'un misarellu Ch'o vi guardu da luntanu Quandu site à u purtellu Vuleria esse lu ventu Chì carezza a vostra manu Ma stò piattu è mi ne pentu.
Caru signore pueta Mi purtate dolce stima Vi steria à sente l'ore Tantu mi rendite leta Serà chì a vostra rima Addiletta u mo core.
| |
|
 | |
Lùlù

| Sujet: cuntrastu omu donna Lun 15 Avr - 14:49 | |
| - Sperenza a écrit:
- Serà più d'un misarellu
Ch'o vi guardu da luntanu Quandu site à u purtellu Vuleria esse lu ventu Chì carezza a vostra manu Ma stò piattu è mi ne pentu.
Caru signore pueta Mi purtate dolce stima Vi steria à sente l'ore Tantu mi rendite leta Serà chì a vostra rima Addiletta u mo core.
Ùn sò s’ò risponderaghju, vene d’in altu è ùn mi vogliu piglià a scala ! In tantu bravu Sperenzu 1 è Sperenza 2, anu fattu mosca a mezu tastu è Puesia. S’elli ghjunghjenu à fà trè personne in una …ùn simu senza nunda Ci vole esse inamurata à veru per scrive cusi ! l’aghju fattu u so quatru è l’aghju appiccatu in stanza ! Torna una cusi è pigliu a mo ritirata di scrittura è mi faciu ingaggià cum’è primu lettore. Ò i mio sogni ! ùn sò vicinu di toccàli u core è più pocu a manu ,,, sò sperenzatu ! ps : « BIS ! » -Ter : vengu di rileghje e mi sò messu u ditu nantu à e labre fendu « bibu, bibu, bibu, » -Ter bis : più che u ventu chì li vole piglià a manu vuleria esse un Typhon , fàlla gira più ch’un frullu per portamila sana sana da pedi in capu cantendu « aintyphon ,font, phont » …etc -Ter ter :Sperenza hè chjamata à u controlu anti dopage : Ch’hai fumatu ? | |
|
 | |
Lùlù

| Sujet: cuntrastu omu donna Lun 15 Avr - 16:28 | |
| leghjite sempre stu pezzu di prosa sopra in tantu,a risposta hè pronta a buccherahju à a seguita . | |
|
 | |
Maria

| Sujet: Re: Cuntrastu trà omu è donna Lun 15 Avr - 18:25 | |
| Vi ringraziu ! Tante lode ! Un cuntrastu si face à dui, aghju seguitatu u chjassu ch'è v'avete apertu , nunda altru aghju fattu... Una manera di dì chì s'elle sò belle e mo rime, ci site per qualcosa o Ciocciu... | |
|
 | |
Lùlù

| Sujet: cuntrastu omu è donna Lun 15 Avr - 20:56 | |
| - Sperenza a écrit:
- Serà più d'un misarellu
Ch'o vi guardu da luntanu Quandu site à u purtellu Vuleria esse lu ventu Chì carezza a vostra manu Ma stò piattu è mi ne pentu.
Ò s’ella fussi vera ! « Mi tocca avà d’appinzà rima sapendu chì bella più forta a to musa sempre di prima ghjè u ‘Sesame’ d’a to porta li vogliu esse in bona stima per chere d’ella amica accolta. » « Ancu senza esse pueta à l’assumbretta t’aspettu per sparte u core per metà, sentu move un focu in pettu soga ci’hai messu à teda, accatizzà ti permettu. » | |
|
 | |
Maria

| Sujet: Re: Cuntrastu trà omu è donna Mar 16 Avr - 7:39 | |
| Sempre in rima multiplicata Vogliu rinchere lu to fiatu S'ella m'aiuta a Musa fata Chì tremu cum'è un cundannatu D'avetti quì à lu mo latu Mai l'averia pensata
Per ch'ellu mi piaci un versu Ùn fideghju a lungura Ùn sia micca cusì persu Tù sì più chè à l'altura È di stu puema chersu Dammine sempre lettura | |
|
 | |
Lùlù

| Sujet: cuntrastu omu è donna Mar 16 Avr - 7:51 | |
| Trè 'bien', quasi quatru !dettu da dumenicu Leschi dopu una bella paghjella di i so amici. Aghju lettu è scappu, ma senza mal intesu o mal capitu: l'aghju avè dura cu tè ! | |
|
 | |
Lùlù

| Sujet: cuntrastu omu è dona Mer 17 Avr - 18:16 | |
|
Sperenza hà scrittu : « u cuntrastu si face in dui quantu i passi d’una ballata !
Ciocciu : « Ùn ci hè paura …ghjè un TANGO ! » ………………………………..doble
INTERMEZZU DUI à DUI
U cuntrastu si face in dui… u maso dice di nò …….megliu per ellu . U cuntrastu si face in dui è moltu più l’armunia senza ghjunghje à una para cù a paghjella : sesta di l’armunia in trè . Quì u cuntrastu si face in quantu simu di corsi ma quelli di a pulitica sò di più ! In fattu per u tastu ‘ donna è omu’ ci’hai fattu parte di u pede zoppu : l’omu chjama u primu è a donna risponde . « Sì mysogine o che ? » à spessu per e case si passa à l’incontrariu ben ch’in amore tocca per u più à l’omi di fà ‘L’Antipasti’ ma s’impattanu nantu à u dolce senza mancu circà d’aspettà per sparte . ‘Donna è omu’ si face in quatru( hum ?) : duie à dui un colpu per ò, è vicinu à più l’infinitu vistu ch’ùn simu ancu pronti à compie ! Per quelli ch’ùn seguitanu : donna è omu ghjè un quatru à quatru , à chì punta, à chì tira pò passà ogni lochi . Per u cinque à sette.. chjamami puru ! se ùn avemu a rima, incrocendu i pedi qualcosa feremu !
Prima di ripiglià u cuntrastu è per seguità u tastu ancu in l’Intermezu, aghju pensatu à què :
(Ukulèlè :guitaruccia Polynesiana)
AIKULÈLÈ d’ ISULA LUNTANA
« Sbucciu in pareo è mi spannu in un sognu culore caffè » « Sognu o Vahinè expresso passatu m’hè sò un ex caffè ! » §
| |
|
 | |
Lùlù

| Sujet: cuntrastu omu è donna Lun 22 Avr - 10:45 | |
| Sperenza hà scrittu Donna : Per ch'ellu mi piaci un versu Ùn fideghju a lungura Ùn sia micca cusì persu Tù sì più chè à l'altura È di stu puema chersu Dammine sempre lettura _______________________
Ciocciu : « Di scrittura è di lettura simu mezu d’accunsentu u cuntrastu cambia versura ma rinasce tempu spentu ch’ùn cunnoscu ne ùn sentu ne a voce ne a fiura. »
Donna : « Sò l’amore è u lamentu passu è voltu à l’appiattu meta sognu, meta ventu so propiu una donna strana, sò u focu è sò u trattu, nimu ùn doma l’Arlesiana. »
| |
|
 | |
Maria

| Sujet: Re: Cuntrastu trà omu è donna Lun 22 Avr - 15:37 | |
| O Ciocciu ! Stu cuntrastu, l'avia annunziata, u vulia lebbiu è scherzosu, in accordu cun a mo persunalità, l'estru meiu, ciò ch'è possu purtà...Cum'è ellu hè diventatu, ùn mi garba...bò lascemu corre u fondu è fidighjemu piuttostu a forma : ùn era megliu à fà : unu a chjama, è l'altru a risposta (regule di u CR  ) ? Fendu dui persunagi à tempu, caccia a spuntaneità chì spessu porta sta forza è sta bellezza à u CR. Lascia un gustu di lazzu, qualcosa chì face ch'ùn possu veramente appreziàllu. Avia datu una cunsigna chjara purtantu o Ciocciu (scherzu)  ...Avà mi dicerai, quandu u CR piglia u so volu ùn si sà micca versu chì sponda atteppa...Ancu s'ùn sò micca una grande spezialista... Allora chì femu ? Aghju pensatu à dimezàllu, è fà dui cuntrasti staccati, unu allegru (ripigliendu a mo prima chjama) è l'altru più seriu . Cusi ùn perdimu micca ciò chì n'avemu scrittu, è sta volta u femu cun un persunagiu signunu. Chì ne pensi ? Eccu intantu a mo risposta (è chjama  ) : Donna di Ciocciu hà scrittu : Sò l’amore è u lamentu passu è voltu à l’appiattu meta sognu, meta ventu so propiu una donna strana, sò u focu è sò u trattu, nimu ùn doma l’Arlesiana. .......................................................................................................................................... Omu: Tandu serà statu vanu stu basgettu veranile prumettente è innuratu cum'è à sulana u granu datu à u mese d'aprile è di maghju smenticatu. Donna: Guai à chì di e rosule vede solamente i spini, ch'ùn sà ascultà vaghjime chì dice ch'hè più faciule d'intreccià pumpose rime ch'è d'accuppià i destini. | |
|
 | |
Lùlù

| Sujet: cuntrastu omu donna Lun 22 Avr - 19:48 | |
| L'aghju dettu à principiu l'amore ùn pò esse sempre vestutu listessu Andemu à filari libari d'un tantu sparu o nò, un mandu per ò.
(Feghja appena u spechju,se t'ùn cunnosci l'Arlesiana) Brava per u primu è rispondu à u secondu
U ventu hà turnatu a fraschetta à mezu u so tangu purcinu carcu a fiori di rime estrose, ùn pensu cuntàli fioretta, ne mancu intreccià destinu cù nisune camonchje spose.
| |
|
 | |
Lùlù

| Sujet: cuntrastu omu donna Lun 22 Avr - 21:35 | |
| Ò cusi bella sgherba m'hai messu in u core a prima chi per tè mi disceta tutte l'ore Alegria u mio dulore di scrive u t'amore.
L'amore rottu o scappatu hè u più chì piglia piazza si stà caontu è mucatu ùn ci'hè nunda ch'u rimpiazza, ancu a sperenza hè lazza ch'ùn mi feghji mancu à latu. | |
|
 | |
Contenu sponsorisé
 | Sujet: Re: Cuntrastu trà omu è donna  | |
| |
|
 | |
| Cuntrastu trà omu è donna | |
|