| à chi simu ? | |
|
+7Sumenta Rappallinu Erbaghju Isula Isulanu amparateme Ruclinonu Solechjari 11 participants |
|
Auteur | Message |
---|
Lùlù
| Sujet: à chi simu ? Mar 19 Mai - 13:12 | |
| - SERRA a écrit:
- Lùlù a écrit:
-u cuccu canta perche s’incorda cum’è tutti i maschjoni di veranu ma ci’hè poche cumpagne à risponde per u Foru ! ci’hè da finì vechju cuccu è macuccu s'o capiscu ben u cuccu foristu serà cundanatu à l'onanisimu à chi simu o à chi onanisimu ? Onanus onagrum non fricat ! di Onan dettu Segone o Segantinu ! | |
|
| |
Lùlù
| Sujet: à chi simu ? Ven 22 Mai - 7:03 | |
| - Circione a écrit:
- iè ci hè parechje manere di traduce eiu vi prupongu questa quì :
"Ciò ch'è v'avete sempre vulsutu si trova da culandi à a paura". à chi simu di ste Primure è di sta Paura s’hè vistu Maè Circione più appinzatu che cusi ! m’aspettava à una ‘Niolata‘ più fiurita ma s’hè statu dà quindi ! chi dà culandi o dà qualandi mi pare per troppu luntanu è li preferiscu ‘dillandi’ ….al dilà… hè sù le forche… ! per ùn esse appiccicatu à u francese si pò dì : « a primura maiò di l’omu ùn piccia che dillandi a so Paura ! » U voi à u generale mi garba pocu è per u ‘Fun’ mi ne tengu à l’estru di Ghjuvan Carlu Castelli : « Ciò che tu hai sempre cannochjulatu ùn pò esse che dillandi a to Paura ! » | |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: à chi simu ? Ven 22 Mai - 9:25 | |
| Allora per rispondeti o Lulu ti diciaraghju ch'avia pinsatu anch'eiu à "dillandi". Ma ci era qualcosa chì – à l'arechja – sticia. mi paria chì piuttostu cà di dì un affare cum'è: "dillandi à u fiume"mi vinaria megliu à dì : "da fiume in là"è "da paura in là", ùn sò micca perchè, stice. eppo' "dillandi" à mè mi vene megliu solu, dettu cusì: — Induva hè u tale? — Hè dillandi.
cù qualcosa appressu ùn la sò... ma vene forse da a parolla "paura"
Ma a ripetu, hè solu una imprissione "à l'arechja" ùn ci vole à vedeci nè regula nè norma qualunque. " dillandi à a paura" si pudarà dì, sicuramente. Ma in stu casu, "da culandi" mi vene quantunque megliu cà "dillandi' ancu sì, cum'è tù a dici, " da culà " pò avè u sensu di "un peu plus loin" . Ùn ci scurdemu quantunque chì "da culà" hè più "pricisu" inde u spaziu cà "da culandi".U suffissu andi allarghendu l'affare, "da culandi" include dinù ciò chì hè più vicinu. Quandu aghju fattu a mo "pruposta" vi vulia fà parte di ste imprissione ma aghju lasciatu corre chì ùn essendu micca sicuru sicuru di ciò chì avanzava ùn vulia micca dì cunnarie. | |
|
| |
Lùlù
| Sujet: à chi simu ? Sam 23 Mai - 21:47 | |
| ùn aghju micca lampatu u lamu in l’onda per nunda Circione risponde sempre spiegaticciu per palpulà u vucabulariu ma compie dinò cù una Circionate è duie faciaccie Aghju scrittu ‘à umbria di u spechju’ …perche micca à a sulana di a paura ? « à umbria, e più belle primura di l’omu ùn sprichjanu che à sulana di a so paura »
Mi manca a Niolata ma ùn vole dì …lamperaghju torna u lamu nunda che per fà cresce u ‘Leghji mat’ di u tastu è di u foru !
| |
|
| |
Lùlù
| Sujet: à chi simu ? Mar 26 Mai - 13:56 | |
| Scrittu di George Adair (1823 -1899) addattatu in francese : : “Tout ce que vous avez toujours voulu est juste de l'autre côté de la peur. ” ........................è in lingue romane:
Tot çò qu'avètz totjorn volgut es de l'autre costat de la paur. (occitano)
Tot el que sempre has volgut està a l'altre costat de la por. (catalan)
Tutto quello che hai sempre voluto è dall'altro lato della paura. (italiano)
Tut quai che vus havais adina vulì è da l'autra vart da la tema. (rumantsch sursilvano)
Döt ći che t’às dagnora orü é dal’atra pert dla tëma. (ladino badiotto)
Dut chel che te ès semper volù l’é da l’autra man de la tema. (ladino fassiano)
Dut ce che tu âs simpri volût al è di chê altre bande de pôre. (friulano)
Tudo o que você sempre quis está do outro lado da linha do medo. (português)
Todo o que sempre quixeches está do outro lado do medo. (galego)
Todo lo que siempre has querido está del otro lado del miedo. (español)
Tot ceea ce ți-ai dorit vreodată se află dincolo de propria ta frică. (rumano)
Tuttu ciò chì avete vulsutu hè da l’altra banda di a paura. (corso) ???
Tot ce que vos avéds tojor volu est de l'ôtro lât de la pouer. (arpitan)
Piglianu tutte u filu francese ? .....Ùn ci’hè di che arrizzassi di notte …. !! u nostru 'dillandi' hè più cortu ! | |
|
| |
Lùlù
| Sujet: à chi simu ? Mer 17 Juin - 1:31 | |
| Una settimane senza Ordinatore nè lettura o scrittura ! mi tricava di vultà à mezu à voi ! cari lettori... Lulù is back....!
| |
|
| |
Maria
Messages : 1264 Date d'inscription : 28/02/2012 Localisation : quassù
| Sujet: Re: à chi simu ? Jeu 18 Juin - 22:46 | |
| Sì turnatu dopu à un'alluluppicata d'una semana è ti salutu ! | |
|
| |
Lùlù
| Sujet: à chi simu ? Ven 19 Juin - 8:19 | |
| - Sperenza a écrit:
- Sì turnatu dopu à un'alluluppicata d'una semana è ti salutu !
aLulùppicatu nò !... ci sunniava sempre sapendu che tù seguiti .... ma ùn a pudia scrive | |
|
| |
SERRA
| Sujet: Re: à chi simu ? Ven 19 Juin - 21:38 | |
| - Lùlù a écrit:
Una settimane senza Ordinatore nè lettura o scrittura ! mi tricava di vultà à mezu à voi ! cari lettori... Lulù is back....! una settimana d'assenza e volti parlenduci in inglese , dopu u suggiornu in Bagheera m'aspettu à senteti discorre nu a lingua di Goethe | |
|
| |
Lùlù
| Sujet: à chi simu ? Ven 19 Juin - 22:06 | |
| - SERRA a écrit:
- Lùlù a écrit:
Una settimane senza Ordinatore nè lettura o scrittura ! mi tricava di vultà à mezu à voi ! cari lettori... Lulù is back....!
una settimana d'assenza e volti parlenduci in inglese , dopu u suggiornu in Bagheera m'aspettu à senteti discorre nu a lingua di Goethe Goete save the queen ! ....è mi sò sempre in inglese !... senza andà à spoglià a mo vergogna per dilla ! vultendu di Bagheera ùn hai primura di sente nunda...n'hai vistu à bastanza cusi ! | |
|
| |
Lùlù
| Sujet: à chi simu ? Sam 27 Juin - 14:13 | |
| SERRA ùn risponde ! hè torna scappatu à pagassine a vista !
Li pudete scrive nantu à ‘ bagheera puntu nudu ! per dilla soffice (soft )
Han < han < ffe <ffe !... scusate so spatanciu ma vengu di francà i 5oo mandi dipoi u principiu di Nuvembre 2012 …grazia à tutti quelli chi seguitanu
Ò RUCLI ! scrivi ! chi mitistippu appressu !!
| |
|
| |
Circione
| Sujet: Re: à chi simu ? Dim 28 Juin - 9:00 | |
| Bravu o Lulù è à ringraziatti pè a to participazione.
| |
|
| |
SERRA
| Sujet: Re: à chi simu ? Dim 28 Juin - 21:27 | |
| | |
|
| |
Lùlù
| Sujet: à chi simu ? Dim 28 Juin - 22:52 | |
| Aghju una penna à duie canne ....rispondu à i dui:
-à Circione : ‘participazione’ Ringraziemu a toia ! chi puru più scarsa, hè sempre dancia per insuminà parechji tasti ! Un bellu pezzu di u schenu di stu Foru hè u toiu !
-à Serra : ‘Foru made in Corsica’ : In fattu di corsu aghju scrittu è scrivu u meù ! I to smileys sò corsi ? | |
|
| |
Lùlù
| Sujet: à chi simu Ven 3 Juil - 10:08 | |
| I suleoni, è vacanze, ùn sò fatti per u Foru ferma u tempu per leghje ?
MANDU à u LETTORE
à chi sì? tù chi veni, sempre ciattu à l’ascosu per piglià nova è scappà à tintenna tuppata, mezu saziu d’ùn pudè leghje primurosu . ch’un suppu di manna , da l’altri suminata .
Ùn lachi per vistica è per sola ruspata che l’ansciu di un sguardu , lebbiu ma slaziosu di mandà a dumane, a to prima impennata.
Da chi ghjè ? chi fermi dubitosu di fà sente a cumuna parlata s’ella ti vene à mente …a teni incavestrata .
Stu mottu ùn hè rimprovu ! ò caru zittu fidu : « senza tè à l’ascolta !... mi staria rimitu ! »
| |
|
| |
Lùlù
| Sujet: à chi simu ? Sam 4 Juil - 23:25 | |
| Sabatu à l’alba è aspetta è aspetta !... u Foru avia persu l’orisonte è tragulinava per Internetu ch’ùn sapia più duv’ellu stava di casa ! à u capu di a terza ora.. u Lume Fù ! è Fù u Ghjornu !...è DIU hà dettu : « Avà và bè ! scrivite è leghjite puru » Ame !è cusi fù ! Ma forse Circione chi ghjè affacatu voldi 8 ora è 20 in tenuta d’administratore ci’hè per assai ! « Ghjè l’ochju di u patrone chi ingrassa u cavallu ! »
| |
|
| |
Lùlù
| Sujet: à chi simu ? Jeu 9 Juil - 1:09 | |
| « à chi simu ? » hè per compiu u so primu giru : Oramai hà fattu u so duvere è aghju piacè chi grazia à voi hà francatu e 2000 ochjate è u ci teneremu à umbria di i suleoni, senza altra scutumia, chi u Foru hè già colmu per leghje dà un capu di l’annu à l’atru, danciu di tasti varii per l’altre leve So mi stò … hè chi mi ci sentu in libertà ! è pò ci site voi.. per spartela… è nimu morma ! Pecatu !...ci seria da fà …. qualche macagne ?... mà chi sà… prontu sò !
| |
|
| |
Lùlù
| Sujet: à chi simu ? Mer 15 Juil - 13:45 | |
| Eccu ! quattru stagione è un primu girettu dopu...atteppemu torna per d'altri suleoni ...à umbria di u Foru !
| |
|
| |
Lùlù
| Sujet: à chi simu ? Mer 22 Juil - 1:27 | |
| Pettu spogliatu o braganatu d’una camisgietta esòttica, sbragagliatu à e corte, scalzu o inciavatatu u Foru a si passa cù una berettaccia di catarochju è i spechjetti di coghju per ste marine o per sti fiumi ! s’ellu vi casca un foristu o un’Aministratore vestutu listessu…fateli mottu !
| |
|
| |
Lùlù
| Sujet: à chi simu ? Mer 29 Juil - 16:43 | |
| Ùn ci’hè più pastore ! è belu chi ti belu è ùn affacca nimu ? ùn ferma che i lettori per pasce è munghje i pastori hanu muntagnatu senza noi ! ! !
| |
|
| |
Sumenta
| Sujet: Re: à chi simu ? Lun 3 Aoû - 9:43 | |
| anu muntagnatu senza internet per disgrazia. è ghjè sempre cusì l'estate (ancu si u foru hà persu di a so vitalità dipoi un pezzu). trà i prublemi di cunnessione è u restu ci sò i lettori per pasce è munghje cum'è tù dici... | |
|
| |
Lùlù
| Sujet: à chi simu ? Mer 5 Aoû - 10:11 | |
| Bravu ò zitelli oghje à 9 ore è mezu site 13 à pasce per u Foru ! Site salutati …à salutera !
| |
|
| |
Sumenta
| Sujet: Re: à chi simu ? Mer 5 Aoû - 20:46 | |
| si ognunu face un sforzu ci ghjunghjeremu | |
|
| |
Lùlù
| Sujet: à chi simu ? Sam 8 Aoû - 3:38 | |
| 3 Ore è vinti : 5 lettori .....dinò eù
AMPARERA - Amparateme hà scrittu
Oghje, vogliu scribe primu in corsu nantà internetu, dopu parlà, perchè aghju 30 anni, mi figliolu dà parlà corsu è u su babu listessu, feraghju pienu di errore ma basta a peura di sbaglià, vengu quì per amparà, aghju me dui "dicos", i siti : unu, dui, è voi, vi ringraziu. - - Amparatemi è ‘SalutU’ à tutti ( più paru)
-" Per a prima volta vogliu scriVe nantu à ‘internet’* scusate i mo sbagli, ma principiu solu à parlà corsu à trente anni è vengu quì per amparà cù voi in aiutu »
S’ellu hè per parlà , u più prestu ghjè di provà u più spessu per avvezzassi à a musica d’una lingua nova in u so filu . Maestrendu u dettu a scrittura venerà dopu, per ripete prima cio chi s’hè intesu, u dizziunaru aiuta per l’ortugrafia chi per e parulle u più chi vale…. ghjè l’usu si parla cù a ghjente è s’ampara a manera di dilla è u telefonu serà più prestu che ‘intenet’* (Internet ghjè a so casata è internetu si prununcia internedu ! ! ) per i cunsigli è l’usu sò praticu.. ch’aghju amparatu u Corsu à 26 anni Poi parlà in un annu.. ùn fendu che què ! ma ci vole 25 anni (una leva ) per fà una lingua ! Mandami un PM se tu voli ch’o t’aiutu per telefonu … à chi stà à sente …parlerà ! è truverai sempre qualchissia per trasmette.. se tù t’interessi ! Cù a lingua s’ampara tuttu à tempu… impagnendusi in a …CULTURA Ciottati puru, sanu è vistutu ! ……..AMPARATÌ QUÈ .. in tantu
-------------SÒ SEMPRE PRONTU à RISPONDE à CHI VOLE-------- | |
|
| |
amparateme
| Sujet: Re: à chi simu ? Sam 8 Aoû - 13:55 | |
| Ti ringraziu tantu ! vò à pruvà di capisce tuttu bè. Lasciatemi qualchi ghjorni | |
|
| |
Contenu sponsorisé
| Sujet: Re: à chi simu ? | |
| |
|
| |
| à chi simu ? | |
|